ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αγωγή για αποζημίωση «μαμούθ» διεκδικούν οι συγγενείς θύματος της σαλμονέλας – Κόλαφος το ιατρικό πόρισμα
Η αγωγή κατατέθηκε από συνολικά 11 συγγενείς του θύματος που διεκδικούν αποζημίωση 800.000 ευρώ από τον Δήμο

Ποσό 800.000 ευρώ για ηθική βλάβη από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Αποζημίωση «μαμούθ» διεκδικούν οι συγγενείς θύματος της σαλμονέλας στο δίκτυο υδροδότησης του δικτύου Στεφανοβικείου- Ριζομύλου, με αγωγή που κατέθεσαν κατά του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΔΕΥΑΡΦ, για την ηθική βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.
Η αγωγή κατατέθηκε από συνολικά 11 συγγενείς του θύματος κι αναμένεται να εκδικαστεί στις 8 Μαΐου.
Το θύμα, ηλικίας 85 χρόνων, απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου όπου νοσηλευόταν, μετά τον μοιραίο τραυματισμό του μέσα στο σπίτι όπου βρισκόταν κλινήρης εξαιτίας της της νόσησής του από γαστρεντερίτιδα, η οποία προήλθε από τη μόλυνση του πόσιμου νερού και του δικτύου ύδρευσης των δύο κοινοτήτων με το μικρόβιο της σαλμονέλας.
Κόλαφος το ιατρικό πόρισμα
Στο ιατρικό πόρισμα που συντάχθηκε για τον θάνατό του οι γιατροί είναι σαφείς, καθώς επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «ο θάνατός του οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία προκλήθηκε από λοίμωξη από σαλμονέλα».
Σύμφωνα πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στην αγωγή αποζημίωσης οι συγγενείς αναφέρονται λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές που βίωσε ο δικός της άνθρωπος, όπως επίσης στο χρονικό των αβλεψιών, παραλείψεων και λαθών του δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΔΕΥΑΡΦ που είχαν ως αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του 85χρονου.
Επισυνάπτονται επίσης με την αντίστοιχη χρονική ακολουθία όλες οι επίσημες ανακοινώσεις που είχαν γίνει τον περυσινό Ιούνιο από τον ΕΟΔΥ και τις άλλες υπηρεσίες, όταν ολόκληρη η Ελλάδα αποσβολωμένη ενημερωνόταν κατόπιν εορτής για τη συρροή κρουσμάτων σαλμονέλας από μολυσμένο νερό στην περιοχή κι αφού προηγουμένως περισσότερα από 100 άτομα, από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους, είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, δίχως ο δήμος και η ΔΕΥΑΡΦ να έχουν εγκαίρως ενημερώσει για το πρόβλημα.
Μάχη 10 ημέρες και πλέον στη ΜΕΘ
Ο ηλικιωμένος, ο οποίος πριν νοσήσει από τη σαλμονέλα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δύο μέρες αφότου νόσησε έχασε τις αισθήσεις του λόγω εξάντλησης, με αποτέλεσμα πέφτοντας να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί εξαρχής συνειδητοποίησαν πως η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή. Από την πτώση στο έδαφος υπέστη υποπαραχνοειδή αιμορραγία, εξαιτίας των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.
Σε ειδική εξέταση που έγινε ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του το μικρόβιο της σαλμονέλας, συνέπεια του μολυσμένου νερού. Στη ΜΕΘ εισήχθη 1η Ιουνίου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε στις 12 Ιουνίου.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ-taxydromos.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.07.2025 | 16:38
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ετοιμότητα λόγω Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για Δευτέρα 07 Ιουλίου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.07.2025 | 16:32
“Επιστροφή των χρηµάτων ακόµα και µε δέσµευση περιουσίας”, λέει ο Τσιάρας - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 16:29
Επέλαση από μωβ μέδουσες στην Εύβοια -«Ο πόνος ήταν αφόρητος», περιγράφει λουόμενος που δέχτηκε τσίμπημά τους - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 16:24
Κόκκινο Νερό: Το ιαματικό νερό με τις «θαυματουργές» ιδιότητες - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 16:19
Ακτή Παπακώστα: Η «Βασιλική» παραλία του δήμου Αγιάς (φωτ.) - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 16:13
Βόλος: Κατέληξε 64χρονη λουόμενη στον Άναυρο – Άμεση κινητοποίηση ναυαγοσώστριας και Λιμενικού - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:18
Αγρίνιο: Απανθρακώθηκε 21χρονος σε τροχαίο - Οι γονείς του που εργάζονται στο νοσοκομείο κλήθηκαν να τον αναγνωρίσουν - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:08
Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 14:23
Νέο σοκ στη Λάρισα: Νεκρός νεαρός άνδρας στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 13:50
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 12:45
Λάρισα: Νέα εποχή για τον θεσμό της Εφεδρείας… «Εξελίσσεται σε δυναμικό επιχειρησιακό βραχίονα…» (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 13:35
Γιακουβής: Εκδιώκεται βίαια η επιχειρηματικότητα από τη Λάρισα με την εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 15:03
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα -Σήκωσε το φέρετρο η σύζυγός του, λύγισαν οι συμπαίκτες του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.07.2025 | 11:57
Έρχονται 43άρια στη Θεσσαλία- Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνες συνθήκες - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 19:45
Ζέττα Μακρή: «Μου ζητούσε 15.000 ευρώ για να μην γράψει αρνητικά – Έπρεπε να ενδώσω» - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 11:36
“Η Μακρή θα πλήρωνε για να την διαφημίζω” -“Δεν έχω επιχείρηση” απαντά η ίδια