ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Καμία λογική οι δασμοί Τραμπ σε φέτα, λάδι και ελιές - Υπέρ ενιαίας αντίδρασης των «27»
Σε μία πρώτη αποτύπωση των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία από τους δασμούς Τραμπ


«Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης απέναντι στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η εθνική οικονομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Η Ελλάδα επιμένει να έχουμε μια ενιαία αντίδραση. Σωστό ήταν ότι δεν αντιδράσαμε άμεσα και σπασμωδικά. Ένα είναι βέβαιο: Προφανώς θα αγωνιστούμε για τα εθνικά μας συμφέροντα». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τον πήχη χαμηλά, καθώς - όπως είπε - «δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός σε τρία βασικά ελληνικά προϊόντα, τη φέτα το λάδι και τις ελιές, σημειώνοντας με νόημα πως δεν έχει καμία λογική η επιβολή δασμών στα συγκεκριμένα, κανένα από τα οποία δεν παράγονται καθόλου στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε σε αυτή αυτή τη συγκυρία όπως διαμορφώνεται η ελληνική οικονομία θα πρέπει να κυνηγήσει πιο συστηματικά την είσοδο ελληνικών προϊόντων σε άλλες αγορές.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο και στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας, ενώ κλείνοντας σημείωσε πως δύο είναι τα μηνύματα που προκύπτουν.
Δημοσιονομική σταθερότητα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αναταραχής.
Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΚΥΣΟΙΠ θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης, η ανάλυση για την εθνική αντίδραση, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η στάση της Ε.Ε. απέναντι σε μια διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Ήδη, πάντως, η ηγεσία της Ε.Ε. φαίνεται να διατεθειμένη να επιδιώξει μια διαπραγμάτευση με τον Λευκό Οίκο τις επόμενες μέρες, έχει όμως στο τραπέζι και «τσουχτερά» αντίμετρα με επίκεντρο της εταιρίες τεχνολογίας των ΗΠΑ που βεβαίως θα επιτείνουν τη δυσκολία της κατάστασης.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.10.2026 | 17:28
Στο 88ο λεπτό έχασε η ΑΕΛ από τη Μαρκό (1-0) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.10.2026 | 16:26 | video
Aναβολή λόγω βροχής στον αγώνα της ΑΣΑ με τη Ζάκυνθο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.10.2026 | 16:22
Νικηφόρο πέρασμα για τη Νίκη στη Σύρο (0-1) - ΔΙΕΘΝΗ | 11.10.2026 | 11:26
Χτύπημα των Χούθι στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας: 12 νεκροί στο αεροδρόμιο του Ριάντ - ΛΑΡΙΣΑ | 11.10.2026 | 11:22
Ο αποχαιρετισμός του Πάνου Σάπκα στο μεγάλο δωρητή του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας Ντίνο Ρουσμένη - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.10.2026 | 11:17
Μητσοτάκης: Εδραιώνουμε τη θέση μας ως πυλώνας σταθερότητας και ως αξιόπιστος εταίρος - ΛΑΡΙΣΑ | 11.10.2026 | 11:11
Το αδιαχώρητο στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου για τη Γιώτα Νέγκα: Μια μαγική μουσική βραδιά γεμάτη συναίσθημα - ΛΑΡΙΣΑ | 11.10.2026 | 11:07
Λάρισα: Διακοπή ρεύματος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενούς που εξαρτάται από μηχανική υποστήριξη (video)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.10.2026 | 09:56
Ο Τακούδης προειδοποιεί για έντονες βροχές από Τρίτη βράδυ στη Θεσσαλία -στις Σποράδες από 100 έως και 250 χιλιοστά! - ΛΑΡΙΣΑ | 10.10.2026 | 11:31
Μόλις έναν μήνα μετά την ασφαλτόστρωση, ξανασκάβουν την Παναγούλη για οπτικές ίνες! - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.10.2026 | 20:02
Καρδίτσα: Νεκρός 51χρονος οδηγός μέσα στο φορτηγό του - ΒΟΛΟΣ | 10.10.2026 | 18:26
Βόλος: Μαζική κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – Από το Νοσοκομείο μέχρι την πύλη του εργοστασίου(ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.10.2026 | 08:21
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.10.2026 | 09:48
Μέχρι την Πέμπτη πιστώσεις για υπόλοιπα άμεσων 2025, μαζί με τα οικολογικά και τα βιολογικά σχήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.10.2026 | 22:48
«Καυτός» χειμώνας στον κάμπο-πετρέλαιο στα ύψη, τιμές προϊόντων χαμηλά -οι αγρότες ετοιμάζουν υποδοχή στον Μητσοτάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 10.10.2026 | 10:43
Οικία Αλεξάνδρου: Κύριε Δήμαρχε, τη Δευτέρα η Λάρισα πρέπει να έχει φωνή στο ΚΕΣΑ.

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed