ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Λάμπης Τσιριγωτάκης από ανακοπή καρδιάς
MEDIA

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Λάμπης Τσιριγωτάκης, σε ηλικία 82 ετών.
O δημοσιογράφος της ΕΡΤ και ανταποκριτής στο Λονδίνο επί σειρά ετών Λάμπης Τσιριγωτάκης πέθανε από ανακοπή καρδιάς.
Σύμφωνα με το ert.gr, ο Λάµπης Τσιριγωτάκης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα «Ομάδα», του συγκροτήματος Λαµπράκη, και κατόπιν εργάστηκε στο τμήμα διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας «Το Βήμα». Διέκοψε τη συνεργασία του µε το συγκρότημα Λαµπράκη για να σπουδάσει µε υποτροφία στη σχολή δημοσιογραφίας του λόρδου Τόµσον, ιδιοκτήτη τότε του συγκροτήματος των Times στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε µε τις βρετανικές εφημερίδες Western Mail στο Κάρντιφ και Liverpool Echo στο Λίβερπουλ, όπως και µε την ελληνική υπηρεσία του BBC.
Από το 1979 και για περίπου τέσσερις δεκαετίες εργάστηκε ως ανταποκριτής στο Λονδίνο για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την εφημερίδα «Έθνος».
Πραγματοποίησε πολλές διεθνείς αποστολές. Κάλυψε την Ισλαμική Επανάσταση του Χομεϊνί στο Ιράν για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Ταυτόχρονα, είχε παρουσιάσει στην ΕΡΤ περίπου τριάντα δικά του ντοκιμαντέρ µε διεθνή και ελληνικά θέματα. Το ντοκιμαντέρ του µε τίτλο «Η Ελλάδα του ανατέλλοντος ηλίου», που αποκαλύπτει την επίδραση της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας στην Ιαπωνία σήμερα, βραβεύτηκε µε τρία χρυσά βραβεία στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ µε θέμα την Ιαπωνία. Το ντοκιμαντέρ του µε τίτλο «Αντίο, Μις Σαϊγκόν», το οποίο περιγράφει τη ζωή στο Βιετνάμ μετά τον εμφύλιο πόλεμο, βραβεύτηκε στα ετήσια τηλεοπτικά βραβεία της εφημερίδας «Έθνος».
Είχε βραβευτεί από το ίδρυμα δημοσιογραφίας Μπότση για την αντικειμενική του δημοσιογραφία.
Τελευταίο του συγγραφικό έργο ήταν η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Αναμνήσεις ζωής - Από τον Τζον Λένον στον Νέλσον Μαντέλα», από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/media/pethane-o-dimosiografos-lampis-tsirigotakis">Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Λάμπης Τσιριγωτάκης από ανακοπή καρδιάς - iefimerida.gr</a></p>
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2025 | 12:28
Τρεις Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2025 | 12:13
Εργατικό Κέντρο Λάρισας: «Επίκαιρο παραμένει το μήνυμα της Πρωτομαγιάς– Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση» - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2025 | 11:55
Τραυματισμός εργάτη στο κέντρο της Λάρισας μετά από πτώση από ύψος - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2025 | 11:46
Χαροπαλεύει 24χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στον Πλάτανο Αλμυρού - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2025 | 11:40
Βόλος: 50χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2025 | 11:31
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για ελλείψεις ειδικοτήτων γιατρών στα Νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2025 | 11:25
Μέλισσα Κίκιζας: Νέες επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο στη Λάρισα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.04.2025 | 11:05
Τροχαίο με σύγκρουση ΙΧ στο δρόμο Καρδίτσας - Ρούσσου -τρεις τραυματίες
- ΒΟΛΟΣ | 27.04.2025 | 15:00
Βόλος: Πρόστιμο στα σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας” – Δείτε τον λόγο και το κατάστημα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2025 | 13:42
Μεγάλες οι ζημιές από το χθεσινό χαλάζι στον Τύρναβο- Κέλλας: Άμεσα οι εκτιμήσεις για αποζημιώσεις (ΦΩΤΟ) - ΥΓΕΙΑ | 27.04.2025 | 14:44
Επείγουσα προειδοποίηση για θανατηφόρο παράσιτο που τρώει τα όργανα και σαρώνει την Ευρώπη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.04.2025 | 10:55
Eκτροπή ΙΧ στο δρόμο Καρδίτσα – Δέλτα με τραυματισμό του οδηγού (φωτο) - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2025 | 15:04
Το Πασχαλινό γλέντι του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Πήλιο – Δείτε εικόνες - ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2025 | 00:29
Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 27.04.2025 | 21:05
Βασίλης Βέγγος: Ο άγνωστος γιος του Θανάση και η τεράστια ομοιότητά τους – Πως είναι και τι κάνει σήμερα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2025 | 10:42
Συνάντηση Κέλλα – Εσκίογλου: Θέμα ημερών οι υπογραφές για την γέφυρα της Αμπελιάς