ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
«Κλείδωσε» για τέλος Μαρτίου η πληρωμή σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι κτηνοτρόφοι
Για την ευλογιά αιγοπροβάτων

Υπογράφηκε η νέα ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις ευλογιάς – Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ
Οι πληγέντες κτηνοτρόφοι από την ευλογιά στον νομό Μαγνησίας περιμένουν με ανυπομονησία να γίνουν πράξη οι νέες δεσμεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τις αποζημιώσεις και την έκτακτη ενίσχυση για να αγοράσουν ζωοτροφές.
Σε συνάντηση που είχαν στη Λάρισα- στο περιθώριο των εγκαινίων της Agrothessaly- με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Χρήστο Κέλλα και τον γενικό γραμματέα ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο, έλαβαν τη διαβεβαίωση πως έως τέλος του μήνα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους.
Σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσαν οι ταγοί του ΥΠΑΑΤ στις 4 Μαρτίου υπογράφηκε η νέα ΚΥΑ για τα κονδύλια, καθώς έχει δεσμευτεί συγκεκριμένο ποσό. Η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αφού τα χρήματα προωθηθούν στους ειδικούς κωδικούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη συνέχεια θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των πληγέντων τα ποσά ανάλογα με τη «ζημιά» που έχουν υποστεί.
«Είμαστε εν αναμονή. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν στο ακέραιο», σχολίασε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πέτρος Μπασαγιάννης, κτηνοτρόφος από την περιοχή του Αλμυρού, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Γιώργο Τερζάκη παραβρέθηκαν στην συνάντηση.
Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ φέρεται επίσης να ενημέρωσαν πως γίνεται κάθε προσπάθεια προκειμένου σύντομα οι κτηνοτρόφοι να λάβουν έκτακτη ενίσχυση για ζωοτροφές.
Τέλος, οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει «ανοίξει» η πλατφόρμα για το πρόγραμμα αντικατάστασης του χαμένου ζωικού κεφαλαίου.

Διαμαρτυρία αγροτών στον ΕΛΓΑ
Εξάλλου, διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποίησαν χθες το πρωί παραγωγοί από το Πήλιο ζητώντας να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από το χαλάζι του περασμένου Απριλίου.
Ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας όσον αφορά τα ποσοστά καταστροφής των αγροτικών προϊόντων τους και, κυρίως, των μήλων έφτασαν έξω από τον ΕΛΓΑ Λάρισας δενδροκαλλιεργητές από την περιοχή του Νότιου και Ανατολικού Πηλίου.
Οι παραγωγοί που είδαν τις καλλιέργειές τους να «καίγονται» από το χαλάζι του Απριλίου ζητούν δίκαιες αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές.
«Ηρθαν εκτίμησαν τη ζημιά, αλλά έδωσαν αποζημιώσεις για πολύ λιγότερα κιλά από αυτά που βγάζει το δέντρο. Λες και είναι μικρά δεντράκια» αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μηλεών Βαγγέλης Βεργοζήσης επισημαίνοντας ότι από τον ΕΛΓΑ τους προέτρεψαν να προχωρήσουν σε ενστάσεις.
Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης ανέφερε ότι ο χαλάζι έπληξε το σύνολο των καλλιεργειών στην περιοχή και παρόλα αυτά οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν μείνει στον …άσσο.
«Αυτό εκτίμησαν οι γεωπόνοι» ήταν η απάντηση που πήραν οι παραγωγοί από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες, με τους ίδιους να φεύγουν για ακόμη μία φορά, όπως αναφέρουν, με άδειο το τσουβάλι.
taxydromos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 21:29
Συναυλία με Λαρισαίους μουσικούς, σουβλάκια, κρασί και κέφι στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 21:13
Σημαντική συμμετοχή επιχειρηματιών στο 1ο Energy Innovation Forum στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 20:58
Σ. Φάμελλος από Νίκαια: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για να επιβιώσει η ελληνική περιφέρεια (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.12.2025 | 19:00
Ξεσηκωμός στην Καρδίτσα για την επιστροφή της Αναγέννησης στο Στάδιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.12.2025 | 18:48
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις – ενστάσεις για τις επιδοτήσεις - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 11.12.2025 | 18:40
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξελέγη νέος πρόεδρος του Eurogroup - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 18:13
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος : «Έχουν αδικηθεί και έχουν λόγο που φωνάζουν» (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 11.12.2025 | 15:12
Την άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή ψήφισε η Βουλή, όπως είχε ζητήσει η ίδια, για την υπόθεση εκβιασμού της
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 13:48
Εκτροπή νταλίκας στο Κιλελερ-συναγερμός στην Πυροσβεστική Λάρισας-και δεύτερο περιστατικό το πρωί στο Σωτήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 10:42
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 18:13
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος : «Έχουν αδικηθεί και έχουν λόγο που φωνάζουν» (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.12.2025 | 13:01
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον «Φραπέ» -«Η παρουσία του στη Βουλή αποκαλύπτει την περιφρόνησή του προς τη διαδικασία» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 11.12.2025 | 11:23
Πόσα κιλά σιτάρι κοστίζει ο καφές, πόσο το ψωμί και πόσους τόνους βαμβάκι ένα τρακτερ; - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 11:48
Εξόντωση των συλλόγων της Λάρισας με την υπέρογκη αύξηση του ενοικίου χρήσης αθλητικών χώρων (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 21:29
Συναυλία με Λαρισαίους μουσικούς, σουβλάκια, κρασί και κέφι στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.12.2025 | 10:04
Παράταση καταβολής εισφοράς ΕΛΓΑ για το 2025 και δυνατότητα προκαταβολής αποζημίωσης εως 80%










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed