ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μ αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς...
ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2019 η αποστολή του ΑΣ Καρδίτσας βρέθηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και απαθανάτισε σε μία ιστορική φωτογραφία τη στιγμή! Ήταν η πρώτη φορά που ο σύλλογος θα ταξίδευε με αεροπλάνο για ένα επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι!
Συγκεκριμένα για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής Κατηγορίας αντιμετώπιζε τον Ιπποκράτη στην Κω! Βλέποντας και δημοσιεύοντας την επομένη τη φωτογραφία με τα χαρούμενα πρόσωπα του Γιάννη Τζήμα, των αθλητών και των μελών της διοίκησης, κάναμε λόγο τότε στην εφημερίδα για πρωτοφανείς καταστάσεις για το Καρδιτσιώτικο μπάσκετ!
Η άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία αποτελούσε, βλέπετε, το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία αφού τρυπήθηκε το πρώτο “ταβάνι” που ήταν η άνοδος στη Β’ Εθνική! Τότε οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι είχαμε φθάσει στο… Έβερεστ των διακρίσεων για το νομό μας στο συγκεκριμένο άθλημα! Που να φανταστούμε τι θ’ ακολουθούσε!
Δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε έστω ένας Καρδιτσιώτης που αν του λεγες τότε ότι σε μερικά χρόνια η ίδια ομάδα θα βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της basket league να μην έπαιρνε άμεσα τηλέφωνο σε κάποιον ψυχίατρο για να σου κλείσει ραντεβού!
Κι όμως συνέβη! Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου του 2025 (δηλαδή έξι χρόνια από εκείνο το αεροπορικό ταξίδι στην Κω), ο ΑΣΚ κέρδισε τον πανίσχυρο Προμηθέα Πάτρας (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά), έφθασε στην 8η νίκη στη σεζόν και σκαρφάλωσε στο τρίτο σκαλί της κατάταξης, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό!
Δηλαδή – όπως το γράψαμε στο ρεπορτάζ χθες – αν βγάλουμε αυτούς τους δύο που πλέον κινούνται σε πολύ διαφορετικά στάνταρς, είναι εκτός συναγωνισμού στο Ελληνικό πρωτάθλημα και φαβορί να σηκώσει ένας εκ των δύο (και πάλι) την Ευρωλίγκα, ο ΑΣΚ είναι στην πρώτη θέση της πρώτης κατηγορίας!
Μία επαρχιακή ομάδα που εκπροσωπεί ένα νομό που είναι τελευταίος στην Ελλάδα στους οικονομικούς δείκτες, με το δεύτερο χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία που βασίζεται εδώ και δέκα χρόνια στον κόσμο της περιοχής, έχει από κάτω: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα, Πανιώνιο, Περιστέρι, Αρη, Μαρούσι, Λαύριο και Κολοσσό!!!
Μία ομάδα που έχει κερδίσει κατ’ επανάληψη όλες τις μεγάλες αθλητικές μπασκετικές εκφράσεις της χώρας, που έχει αλώσει το Αλεξάνδρειο πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη από καταβολής του αθλητισμού της Καρδίτσας, μια ομάδα που είχε το σθένος να αρνηθεί τη συμμετοχή στην πρώτη εθνική από το παράθυρο για να μπει με την αξία της από την πόρτα!
Μπήκε μάλιστα όχι για να είναι περαστική αλλά για να μείνει. Ηδη διαγράφει την τρίτη τροχιά γύρω από τον… πλανήτη basket league, έχει κατακτήσει τον σεβασμό όλης της χώρας και είναι σημείο αναφοράς!
Ποιος ξέρει τι μας περιμένει ακόμη! Μια φωτογραφία για κάποιο ευρωπαϊκό προορισμό ίσως; Γιατί όχι!
Μ- αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς…
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2025 | 13:44
Τέμπη: Στη Λάρισα η Μαρία Καρυστιανού - Κατέθεσε μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή(ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2025 | 13:37
Με αιχμή το αίτημα για στρεμματική στήριξη 53 ευρώ για το βαμβάκι και 23 ευρώ στο σιτάρι τα μπλόκα αύριο στο ΥΠΑΑΤ - ΕΛΛΑΔΑ | 13.02.2025 | 13:32
Αυτοκτόνησε ο γυναικοκτόνος στις Σέρρες -Πήγε σε μαντρί, έβαλε φωτιά και αυτοπυρπολήθηκε - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.02.2025 | 13:21
Τακούδης: Χιόνια σήμερα στα ορεινά Τρικάλων, Καρδίτσας και από Δευτέρα νεό χειμωνιάτικο σκηνικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.02.2025 | 12:54
Παρουσιάζεται το «νέο» Θεσσαλικό πρόβατο-Και το ονόμα αυτού…«ΚαρΛα» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2025 | 12:01
Στην 13η Zootechnia, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2025 | 11:54
Έξυπνο και ψηφιακό θερμοκήπιο από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τη Cisco - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2025 | 11:44
Μια Λαρισαία έφυγε από τη ζωή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.02.2025 | 19:39
Μαρουσάκης: Τσικνοπέμπτη με χιόνια όπως το 2004;-χιόνια ακόμη και στα πεδινά! - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.02.2025 | 13:46
Politico: Χιλιάδες Έλληνες αγρότες πήραν εκατομμύρια για βοσκοτόπια που δεν τους ανήκαν-Κρήτη οι περισσότερες παρασπονδίες - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2025 | 10:40
Πανικός στον Βόλο: Επαθε ανακοπή ενώ οδηγούσε και μπήκε σε κατάστημα – Νεκρός ο οδηγός - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2025 | 21:16
Βιομηχανική Ντομάτα: Μειωμένες τιμές και καλλιεργούμενες εκτάσεις αναδεικνύουν οι νέες συμβάσεις - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2025 | 20:09
Καρολάιν Κράουτς: Ο αδερφός της θα αγοράσει το εξοχικό σπίτι της οικογένειας στην Αλόννησο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2025 | 09:45
«Όπου Υπάρχει Ελλάδα» σε απευθείας μετάδοση σήμερα από Λάρισα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 12.02.2025 | 17:09
Σκόρπισε τον... τρόμο η Αναγέννηση στην Αρτα με εμφατικό 0-5!!! - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 12.02.2025 | 14:12
Στα ύψη οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου – Ανησυχία για τα τιμολόγια του Μαρτίου