ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος – Ν. Παπαπέτρος: Υπάρχει ζήτημα διαχείρισης δημοτικού χρήματος
Καταγγελίες και αιχμές του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου προς Αχ. Μπέο

Συνέντευξη τύπου με καταγγελίες και αιχμές όχι μόνο προς τον δήμαρχο Βόλου, αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Νίκος Παπαπέτρος, πλαισιωμένος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Χρήστο Βενέτη και Φωτεινή Κοκκινάκη.
Ο κ. Παπαπέτρος έθεσε – μεταξύ άλλων – ζήτημα διαχείρισης του δημοτικού χρήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, λέγοντας πως ο Δήμος θα παραλάβει έλλειμμα της τάξης των 10,5 εκ. ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε – όπως υποστηρίζει – «από τις πολυδάπανες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο». Μάλιστα, προανήγγειλε έλεγχο, που θα ζητήσει να γίνει, ώστε να ελεγχθεί το έλλειμμα αυτό.
Αναφέρθηκε ακόμη, στην περίπτωση της ΔΕΥΑΜΒ, το χρέος της οποίας στην ΔΕΗ φτάνει τα 20 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχει και το χρέος της Επιχείρησης στην ΕΡΓΗΛ.
“Με τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση από την Δημοτική Αρχή, δεν είναι ορθολογική αλλά επιζήμια για την πόλη” υποστηρίζει ο κ. Παπαπέτρος, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του ευθέως, και προς τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λέγοντας πως «δεν παρεμβαίνει σε εξόφθαλμες συμπεριφορές της δημοτικής αρχής εναντίον δημοτικών συμβούλων εντός του χώρου συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμαχία για τον Βόλο”, στην τοποθέτησή του, άφησε σαφείς υπαινιγμούς για στήριξη του δημάρχου Βόλου από συγκεκριμένα κομματικά κέντρα, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για “πασάδες που επέλεξαν να στηρίξουν το φαινόμενο Μπέου, που κυριαρχεί στην πόλη”.
Απαντώντας εμμέσως, στις συχνές προτροπές του Αχιλλέα Μπέου προς τον ίδιο, να παραιτηθεί, ο κ. Παπαπέτρος διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει και προέβλεψε πως “στο τέλος, αυτός που θα εγκαταλείψει την πόλη, με ατιμωτικό τρόπο θα είναι ο δήμαρχος”.
Με αφορμή την παρουσίαση χθες, του master plan της ΔΕΥΑΜΒ για την ύδρευση και άρδευση του Δήμου Βόλου, τόνισε πως «το επιχειρησιακό σχέδιο ήταν από το 2014 έτοιμο προς δημοπράτηση αλλά η δημοτική Αρχή καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να δημοπρατηθεί τελικά, το 2017 και να ολοκληρωθεί το 2020».
Διέψευσε δε, τον ισχυρισμό του κ. Μπέου ότι ο Βόλος είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά, που εκπόνησε master plan, λέγοντας πως πολλοί άλλοι Δήμοι, έχουν ήδη, ανάλογες μελέτες όπως ο Δήμος Ηρακλείου από το 2019, ο Δήμος Λάρισας από το 2021, η Λαμία, η Κέρκυρα, η Θέρμη κ.α.
“Μάλλον από τις τελευταίες πόλεις είμαστε. Είμαστε μία δεκαετία πίσω …” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου, τα οποία είναι: το κόστος ζωής, η αύξηση των τελών, η στάθμευση στο κέντρο της πόλης, η αέρια ρύπανση, οι εγκαταλελειμμένες δημοτικές ενότητες κ.α., επισημαίνοντας πως για όλα αυτά, η παράταξή του έχει καταθέσεις συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Βενέτης αναφέρθηκε στην αύξηση των δημοτικών τελών κατά 25% και στο νερό, που όπως ισχυρίστηκε, είναι υποβαθμισμένης ποιότητας, ενώ υποστήριξε ακόμη, πως «δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη, το δίκτυο ομβρίων είναι σε εγκατάλειψη και για ζητήματα αέριας ρύπανσης όπως και για το κυκλοφοριακό, δεν έχει γίνει το παραμικρό».
Τέλος, η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη κατήγγειλε τον δήμαρχο Βόλου για «σεξιστική συμπεριφορά», υπενθυμίζοντας συγκεκριμένα περιστατικά.
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 22:41
Απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της καρδιοχειρουργικής ο καταδικασθείς για «φακελάκι» καρδιοχειρουργός - ΒΟΛΟΣ | 09.07.2025 | 22:38
47χρονος Βολιώτης ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ κατάδυσης σε γλυκό νερό - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.07.2025 | 20:58
Αστρολογία: 3 ζώδια θα ζήσουν μια ιστορία βγαλμένη από παραμύθι τον Ιούλιο - ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 20:51
Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 20:46
Δ. Λαρισαίων: Ξεκινά αύριο η ανακατασκευή τμήματος της Τ. Βελησσαρίου (φωτ.) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.07.2025 | 20:27
Μεγάλη χασισοφυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή του Δήμου Αργιθέας (φωτο) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.07.2025 | 19:52
Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό - Εκκενώνεται το Ασπροχώρι - «Καίει παρθένο δάσος, υπάρχει φόβος για τα σπίτια» λέει ο δήμαρχος - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.07.2025 | 19:35
Κουρέτας για Αγοραστό και Αυγενάκη: «Μας κάνετε και θέλουμε να ξεράσουμε. Γιατί δεν ξεχνάμε τι καθεστώς ανατρέψαμε…»
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 21:28
Τζιότζιος, Λυτροκάπης: Δεν θα μείνει προβατίνα στη Λάρισα μέχρι το φθινόπωρο λόγω ευλογιάς (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 23:13
Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στην Καρδίτσα και αναλαμβάνει την Αναγέννηση - ΕΛΛΑΔΑ | 08.07.2025 | 20:27
Νεκρός αξιωματικός των ΟΥΚ: Δολοφονία εν ψυχρώ καταγγέλλουν οι γονείς – «Σκοτώθηκε μετά από ατομικό καψόνι» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 14:30
Δημ. Τσιούρης πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού για τους πληγέντες στην Κάρλα: «Όχι άλλο λάσπη στον πόνο μας» - ΛΑΡΙΣΑ | 09.07.2025 | 15:27
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος Ιωάννης Καρύδας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.07.2025 | 10:01
Ο ΕΛΓΑ διαψεύδει με στοιχεία τα περί σκανδάλου στις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Daniel - ΛΑΡΙΣΑ | 08.07.2025 | 09:27
Λάρισα: Ένοχος ο καρδιοχειρουργός για το «φακελάκι» – Τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 40.000 χρηματικό πρόστιμο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.07.2025 | 12:36
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: ένας γιατρός, ένας καθηγητής και ενα βουνό στον Δομοκό