ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ισπανία: Τους 72 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες – «Παγιδευτήκαμε σαν τα ποντίκια»
Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην Ισπανία

Απίστευτη είναι η καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες στην Ισπανία, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 72.
Καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν δρόμους και περιοχές προκαλώντας θανάτους και υλικές ζημιές.
Πολλά ήταν τα αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί και στοιβαχθεί το ένα πάνω στο άλλο.
Τραγική η κατάσταση στην Ισπανία
Οι ισπανικές αρχές συμβούλεψαν τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση δεν κρίνεται απαραίτητη και να μείνουν σπίτι.
Οι τοπικές αρχές στη Βαλένθια ανέφεραν ότι τουλάχιστον 70 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ανάμεσά τους είναι και παιδιά. Το κεντρικό κυβερνητικό γραφείο της Καστίλλη-Λα Μάντσα προσέθεσε δύο ακόμα άτομα στο τραγικό απολογισμό.
Δεκάδες είναι τα βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να έχουν παγιδευτεί στις πλημμυρισμένες περιοχές. ενώ μερικοί από αυτούς φαίνεται να κρέμονται από δέντρα για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.
Οι αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια απεγκλωβισμού κατοίκων, ενώ γίνεται χρήση ελικοπτέρων.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.
Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος μετά τις σφοδρές πλημμύρες που προκάλεσαν τουλάχιστον 72 θανάτους στη νοτιοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.
Το τριήμερο πένθος θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άνχελ Βίκτορ Τόρες, υπουργός Εδαφικής Πολιτικής, ο οποίος πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα μεταβεί στο σημείο αύριο.

Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Νέες καταιγίδες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez ανακοίνωσε ότι οι καταιγίδες μπορεί να μην έχουν τελειώσει, καθώς οι μετωρολόγοι έχουν προβλέψει νέες βροχοπτώσεις.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είμαστε ενωμένοι και φτιάχνουμε ξανά τους δρόμους και τις γέφυρες», ενώ προσέθεσε ότι «η Ισπανία είναι μαζί σας».
Σοκαριστική μαρτυρία
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφής.
«Χθες ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου», δήλωσε ο Ricardo Gabaldon, δήμαρχος της Utiel, μιας πόλης στη Βαλένθια, στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTVE. Είπε ότι αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην πόλη του.
«Παγιδευτήκαμε σαν τα ποντίκια. Αυτοκίνητα και κοντέινερ με σκουπίδια κυλούσαν στους δρόμους. Το νερό ανέβαινε στα τρία μέτρα», ανέφερε.
Βροχή μισού χρόνου
Ο Jon Clarke, συντάκτης στο Olive Press, υποστήριξε, μιλώντας στο Sky News, ότι μία από τις περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι η Μάλαγα, όπου και αναμένονται περισσότεροι θάνατοι. Παράλληλα, περιέγραψε την καταιγίδα ως «την χειρότερη φυσική καταστροφή τουλάχιστον των τελευταίων 50 ετών».
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος, μερικές από τις περιοχές δέχθηκαν βροχή μισού χρόνου, μέσα σε 6 με 7 ώρες.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.06.2025 | 12:06
Στις πιο ευάλωτες περιοχές ανήκει η Θεσσαλία από τη θερμική καταπόνηση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.06.2025 | 12:03
Απόπειρα απάτης σε βάρος εμπόρων της Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.06.2025 | 11:45
Η Ζωή Αλλιώς 2025: Εντυπωσιακό φινάλε από Κέντρο Πρόληψης Λάρισας και Εργαστήρι Ζωής (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 18.06.2025 | 11:14
Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν -Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.06.2025 | 10:52
Καιρός: Προειδοποίηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - Η Θεσσαλία στις 6 περιοχές που θα μπουν σε 48ώρη κακοκαιρία - ΒΟΛΟΣ | 18.06.2025 | 10:46
Σκόπελος: Καθυστέρηση αναχώρησης πλοίου λόγω βλάβης στον καταπέλτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.06.2025 | 10:42
Κ. Αγοραστός: «Τα έργα που υπόσχεται ο κ. Κουρέτας… τα βρήκε έτοιμα» - ΒΟΛΟΣ | 18.06.2025 | 10:39
Βόλος: Εξιτήριο πήρε ο 16χρονος που χτυπήθηκε από ανήλικους
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.06.2025 | 21:53
Έφυγε από τη ζωή 67χρονος Λαρισαίος - ΛΑΡΙΣΑ | 17.06.2025 | 15:36
Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλάζει εποχή: Ολοκληρώθηκε η προσωρινή μετεγκατάσταση των ΤΕΠ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.06.2025 | 09:42
Ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου για τους βανδαλισμούς στον Αμπελώνα (video) - ΒΟΛΟΣ | 17.06.2025 | 10:08
Σοβαρό τροχαίο στο ύψος του Περιφερειακού-Στο Νοσοκομείο Βόλου νεαρός που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.06.2025 | 12:04
Όσπρια: Θετική η εικόνα από τα πρώτα αλώνια της φακής - ΕΛΛΑΔΑ | 17.06.2025 | 09:37
24ωρη απεργία στον σιδηρόδρομο σήμερα: Αναλυτικά τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού - ΕΛΛΑΔΑ | 17.06.2025 | 09:58
Καρυστιανού: Όχι δεν θα πολιτευτώ – Αποπροσανατολιστικά όσα λέγονται - ΤΡΙΚΑΛΑ | 17.06.2025 | 18:33
Σκοτώθηκε σε τροχαίο Τρικαλινός επιχειρηματίας