ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Μεθυσμένος 28χρονος οδηγούσε ανάποδα στη Δημητριάδος και καλείται να πληρώσει 15.000 ευρώ!
Έκανε 30 αποτυχημένες απόπειρες για το αλκοτέστ!

«Ξινές» του βγήκαν οι διακοπές ενός 28χρονου από την Χαλκίδα στη Μαγνησία, καθώς πιάστηκε στη Δημητριάδος χθες τα ξημερώματα με το ΙΧ του να οδηγεί αντίθετα της οδού και μάλιστα με το αλκοτέστ να πιάνει «κόκκινο». Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή , με τον 28χρονο να καλείται να καταβάλει 15.000 ευρώ! Ο νεαρός άσκησε έφεση επί της ποινής.
Όλα ξεκίνησαν πριν τρεις μέρες όταν ο νεαρός πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του από την Χαλκίδα και μετέβη στο Χορευτό. Την επόμενη ημέρα ήρθε στον Βόλο όπου και όπως δήλωσε στο δικαστήριο συνάντησε ένα φίλο του, παλιό συμφοιτητή, πήγαν σε ένα μαγαζί και κατανάλωσαν κρασί και ο φίλος του θα του παραχωρούσε κατάλυμα για να κοιμηθεί και την επόμενη ημέρα να επιστρέψει στην πόλη του.
Ο 28χρονος αφού κατανάλωσε κρασί και όπως είπε ήταν κουρασμένος από τη θάλασσα και δεν είχε φάει, έφτασε μαζί με τον φίλο του στο σπίτι, που θα έμενε. Από εκεί έφυγε όμως με το αυτοκίνητο για να βρει κάτι να φάει και διέσχισε την οδό Δημητριάδος…ανάποδα.
Αστυνομικοί αντιλήφθηκαν κόρνες αυτοκινήτων και κατάλαβαν πως κάτι έγινε, με τον 28χρονο να κινείται αντίθετα με 40-50 χλμ. ταχύτητα. Έστριψαν στην Ιάσονος και τον είδαν που είχε σταματήσει, θέλοντας όπως είπε ο ίδιος να πάρει κάτι για να φάει. Ο αστυνομικός που κατέθεσε σημείωσε ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ο 28χρονος να είχε προκαλέσει κάποιο ατύχημα είτε εμπλεκόμενος με κάποιο πεζό είτε με άλλο ΙΧ.
Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον νεαρό ότι θα υποβληθεί σε αλκοτέστ και μάλιστα έγιναν 30 περίπου αποτυχημένες απόπειρες , καθώς ο νεαρός όπως είπε ο αστυνομικός έβρισκε διάφορους τρόπους (να μην φυσάει καλά, να βγάζει τη γλώσσα του κτλ) για να εμποδιστεί η διενέργεια του αλκοτέστ. Το μηχάνημα έδειξε 1.66, πολύ άνω του επιτρεπτού ορίου και ο νεαρός ζήτησε να πιει νερό και κάτι να φάει πριν κάνει τη δεύτερη εξέταση.
Οδηγήθηκε όπως είπε στο Αστυνομικό Τμήμα, είχε όπως δήλωσε, άγχος και είχε τρομοκρατηθεί, μιας και σε νεαρότερη ηλικία είχε καταδικαστεί πάλι για μέθη και ζήτησε να φάει και να πιει νερό. Του έδωσαν οι αστυνομικοί νερό, ενώ σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ένας αστυνομικός του είπε ότι δεν θα φάει. Παρόλα αυτά εκείνος έφαγε και μόλις τελείωσε το φαγητό του, κι αφού είχε περάσει η ώρα, ζήτησε να κάνει το δεύτερο αλκοτέστ. Οι αστυνομικοί του εξήγησαν ότι πέρασε αρκετή ώρα από την προβλεπόμενη μεταξύ πρώτου και δεύτερου αλκοτέστ και δεν προχώρησαν στην δεύτερη μέτρηση.
Τον 28χρονο βάρυναν οι κατηγορίες της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος και της επικίνδυνης οδήγησης υπό της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.
Σημειώνεται ότι ο νεαρός δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής και εργάζεται μόνιμα σε εταιρεία εδώ και δύο χρόνια, λαμβάνοντας έναν πολύ καλό μισθό, ενώ δικάστηκε άνευ συνηγόρου.
Το δικαστήριο του επέβαλε 18 μήνες φυλάκισης μετέτρεψε όμως την ποινή σε χρηματική, με τον 28χρονο να καλείται να πληρώσει περίπου 15.000 ευρώ – 20 ευρώ την ημέρα συν 200 ευρώ τα έξοδα της δίκης. Το δικαστήριο αποφάσισε να καταβληθεί το ποσό σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις, -2500 ευρώ- με τον νεαρό να ασκεί έφεση επί της απόφασης.
Δ. Παλαιοδημοπούλου -magnesianews.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:18
Αγρίνιο: Απανθρακώθηκε 21χρονος σε τροχαίο - Οι γονείς του που εργάζονται στο νοσοκομείο κλήθηκαν να τον αναγνωρίσουν - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:08
Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.07.2025 | 12:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βάζει στο «μικροσκόπιο» πρώην υπουργούς και βουλευτές - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 11:58
Στους 40 °C έφτασε η θερμοκρασία το Σάββατο - ΔΙΕΘΝΗ | 06.07.2025 | 11:51
Τέξας: Τους 50 έφτασαν οι νεκροί-Αγωνία για τα 27 κοριτσάκια που αγνοούνται - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 06.07.2025 | 11:46
Κλιματική αλλαγή: Σε 130 τρισ. δολάρια παγκοσμίως αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα - ΔΙΕΘΝΗ | 06.07.2025 | 11:42
«Κόμμα της Αμερικής» κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ ίδρυσε ο Έλον Μασκ - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 11:36
“Η Μακρή θα πλήρωνε για να την διαφημίζω” -“Δεν έχω επιχείρηση” απαντά η ίδια
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 14:23
Νέο σοκ στη Λάρισα: Νεκρός νεαρός άνδρας στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 13:50
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 13:35
Γιακουβής: Εκδιώκεται βίαια η επιχειρηματικότητα από τη Λάρισα με την εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 12:45
Λάρισα: Νέα εποχή για τον θεσμό της Εφεδρείας… «Εξελίσσεται σε δυναμικό επιχειρησιακό βραχίονα…» (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 15:03
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα -Σήκωσε το φέρετρο η σύζυγός του, λύγισαν οι συμπαίκτες του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.07.2025 | 11:57
Έρχονται 43άρια στη Θεσσαλία- Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνες συνθήκες - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 19:45
Ζέττα Μακρή: «Μου ζητούσε 15.000 ευρώ για να μην γράψει αρνητικά – Έπρεπε να ενδώσω» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 12:21
Κώστας Τσιάρας: «Κύμα αποχωρήσεων» από βιολογική κτηνοτροφία και μελισσοκομία από το φόβο των ελέγχων