ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Bόλος: Διερμηνέας μετέφραζε ό,τι του κατέβαινε σε δίκη για ενδοοικογενειακή βία γιατί ήταν φίλος του κατηγορούμενου
Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία έγινε στο Πήλιο και ο Βόλος πήρε τη σκυτάλη για τη δίκη

Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία έγινε στο Πήλιο και ο Βόλος πήρε τη σκυτάλη για τη δίκη. Στο ξεκίνημά της, πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο διερμηνέας, που ανέλαβε να μεταφράζει από τα αλβανικά στα ελληνικά.
Αποδείχθηκε πως ήταν φίλος του κατηγορούμενου και «μετέφραζε» όσα ήθελε και κυρίως όπως ήθελε. Στόχος του, ήταν να αλλοιώσει τα λόγια της γυναίκας, για να βγει λάδι ο φίλος του. Δεν τα κατάφερε καθώς οι δικαστές κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά στην όλη διαδικασία.
Η γυναίκα που είχε κάνει την καταγγελία εμφανίστηκε με μώλωπες στα μάτια χθες (15-07-2024) στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο σύζυγός της φέρεται να την ξυλοκόπησε άγρια την Κυριακή 14 Ιουλίου του 2024, στο σπίτι τους στο Νότιο Πήλιο και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.
Όταν κλήθηκε να καταθέσει η νεαρή γυναίκα, προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ρόλο διερμηνέα ένας φίλος του ζευγαριού που βρισκόταν στο ακροατήριο, ώστε να μεταφράζει από τα αλβανικά στα ελληνικά. Σύμφωνα με το gegonota.news, η γυναίκα έφερε έντονα τα σημάδια του ξυλοδαρμού και όταν ο διερμηνέας μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας, εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, αλλά η κατάθεση σε συνδυασμό με τις κινήσεις των χεριών της, έδειχναν να μην συμβαδίζουν.
«Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω και έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω». Αυτές τις απαντήσεις μετέφερε στην έδρα του δικαστηρίου ο διερμηνέας, την ώρα που η γυναίκα έδειχνε το πρόσωπό της.
«Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσατε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη», είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον διερμηνέα που ζητούσε εμμέσως να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος φίλος του.
«Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα» ήταν η πρόταση που σχεδόν ταυτόχρονα διατύπωσαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας που ξεκάθαρα δήλωσαν πως δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης.
Μάλιστα, ο άντρας που ανέλαβε ρόλο διερμηνέα παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου συζύγου που συνελήφθη, με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου του 2024, με διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο.
Το θέμα κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων, με δικαστικές πηγές να σχολιάζουν πως τα όσα έγιναν είναι σπάνια αλλά όχι πρωτοφανή. Κατά καιρούς, κατηγορούμενοι επιστρατεύουν φίλους και γνωστούς, με στόχους να πετύχουν το επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα.
Πηγή: gegonota.news
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2025 | 15:49
Στη Λάρισα για τη συλλογή υπογραφών ο Χρήστος Κωνσταντινίδης – «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη» - ΒΟΛΟΣ | 07.07.2025 | 15:44
Στη Μαγνησία την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης - ΒΟΛΟΣ | 07.07.2025 | 15:38
Βόλος: Την Πέμπτη ενώπιον της Δικαιοσύνης ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ που κατηγορείται ότι εκβίαζε την Ζ. Μακρή - ΕΛΛΑΔΑ | 07.07.2025 | 13:11
Στη Βουλή η Καρυστιανού - Κατέθεσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές για την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 07.07.2025 | 09:53
Έξαλλος ο Πορτοσάλτε για τον εκβιασμό της Μακρή: «Βρομιαραίοι και τρισάθλιοι αρουραίοι μέσα στα site» - ΕΛΛΑΔΑ | 07.07.2025 | 09:45
«Καμίνι» η χώρα με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς Κελσίου – Στα ύψη ο υδράργυρος - ΛΑΡΙΣΑ | 07.07.2025 | 09:42
Τραγωδία στους Νέους Πόρους: Πνίγηκε 75χρονη Καλαμπακιώτισσα κατά τη διάρκεια εκδρομής - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 23:47
Τρελή πορεία ΙΧ στα παράλια Λάρισας-προσέκρουε σε τρία σταθμευμένα οχήματα-ένας τραυματίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 23:47
Τρελή πορεία ΙΧ στα παράλια Λάρισας-προσέκρουε σε τρία σταθμευμένα οχήματα-ένας τραυματίας - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 22:39
Κατάμεστο το κηποθέατρο στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου μαγευτική η ερμηνεία της(ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.07.2025 | 12:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βάζει στο «μικροσκόπιο» πρώην υπουργούς και βουλευτές - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 11:36
“Η Μακρή θα πλήρωνε για να την διαφημίζω” -“Δεν έχω επιχείρηση” απαντά η ίδια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.07.2025 | 16:32
“Επιστροφή των χρηµάτων ακόµα και µε δέσµευση περιουσίας”, λέει ο Τσιάρας - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 07.07.2025 | 09:53
Έξαλλος ο Πορτοσάλτε για τον εκβιασμό της Μακρή: «Βρομιαραίοι και τρισάθλιοι αρουραίοι μέσα στα site» - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 22:17
Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που επλήγη από τους Χούθι ανοιχτά της Υεμένης - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 23:40
Λευκάδα: 24χρονη κατέρρευσε μετά την πρόταση γάμου από τον σύντροφό της -Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση