Για τρίτη συνεχή χρονιά στη Λάρισα, ο πολιτιστικός σύλλογος Κουκουβάγιες διοργανώνει μια ανοιχτή γιορτή για την ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα, με πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων και καλλιτεχνικών δράσεων.

«Το Come As You Are ήρθε για να γεμίσει ένα κενό, το οποίο θεωρούμε ότι υπάρχει ειδικά στις επαρχιακές πόλεις, σε θέματα ενημέρωσης και κατανόησης απέναντι στη διαφορετικότητα. Η προσέγγιση του κόσμου σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα απαιτεί θέληση για συζήτηση, κατανόηση και αυτοσεβασμό. Σε αυτή την προσπάθεια μας στηρίζουν δεκάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες της πόλης, καθώς και εθελοντές, που ένοιωσαν πως είναι καλοδεχούμενοι να έρθουν όπως είναι».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

-23 Μαΐου, 19: 30, Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού και Φαρμακίδου)

“Μιλώντας για την εμπειρία του queer καλλιτέχνη στην επαρχία’’

Μία συζήτηση για το πως χωράει η καλλιτεχνική και η queer ταυτότητα σε κοινωνίες, που προσπαθούν να κάνουν βήματα προς την ελεύθερη έκφραση και διαφορετικότητα. Με τον ποιητή και επιμελητή της πρώτης ελληνικής ανθολογίας queer ποίησης Νικόλα Κουτσοδόντη.

-26 Μαΐου, 20:30, Connectiva Opening Party: ‘We make history’ Μία γιορτή για να “ανοίξουμε’’ την εβδομάδα δράσεων μας και να ενημερωθούμε για όλα!

-28 Μαΐου20:00, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93,6

Αφιέρωμα στην queer ιστορία, στην εκπομπή Μπουκίτσες Ιστορίας με τον Αποστόλη Κωστούλη

-29 Μαΐου, 19:00, Εκδόσεις Πρεβέντη. How we made History?

Ο Απόστολος Κωστούλης θα μας παρουσιάσει ένα stand-up με γνωστές και άγνωστες πληροφορίες της queer ταυτότητας μέσα στους αιώνες. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της Ευαγγελίας Σύρου θα οδηγηθούμε στην τελική ευθεία της ιστορίας, με κορύφωση τη νομική διάσταση της αναγνώρισης της ισότητας του γάμου στη χώρα μας!

-31 Μαΐου, 19:00, Owls Club Βιβλιοπαρουσίαση: Ιντερσεξ – Η κατασκευή και το καθεστώς αλήθειας του φύλου στη Δύση. Μία αδιάκοπη αναζήτηση, έρευνα και παρουσίαση για το τι θεωρούμε δεδομένο, ´´φυσικό´´ και πως αυτό μας καταδυναστεύει. Ο δρόμος προς μία ανοιχτή και απελευθερωμένη προσέγγιση όσον αφορά το φύλο με καλεσμένη την ίδια τη συγγραφέα Δήμητρα Τζανάκη!

-1 Ιουνίου, All day event, Circus Entertainment Hub. Closing Event: We made history..together!