ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Λαμία: Αυτό είναι το ύποπτο γεύμα που κατανάλωσαν οι μαθητές που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση--στα 67 τα κρούσματα
Έλεγχοι στα σχολεία και στην επιχείρηση από τον ΟΠΕΚΑ

Στη δικαιοσύνη κατέφυγαν οι γονείς των παιδιών που υπέστησαν μαζική δηλητηρίαση στη Λαμία μετά από την κατανάλωση σχολικών γευμάτων. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί 67 κρούσματα σε 7 διαφορετικά σχολεία του δήμου.
Τα παιδιά, όπως μεταδίδει το MEGA, λίγες ώρες αφού έφαγαν τα μακαρόνια με κιμά που τους διανεμήθηκαν στα σχολεία τους και άρχισαν να παρουσιάζουν διάρροια, πόνο στο στομάχι και τάση προς εμετό.
«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο LamiaReport, μητέρα 8χρονης που υπέστη τροφική δηλητηρίαση.
Έλεγχοι στα σχολεία και στην επιχείρηση από τον ΟΠΕΚΑ
Την ίδια ώρα, ελέγχους στα σχολεία και την επιχείρηση που παρασκεύασε το γεύμα που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές στη Λαμία διέταξε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μαζί με το ΟΠΕΚΑ.
Αμέσως μετά την καταγραφή των περιστατικών και την καταγγελία των γονέων κινήθηκαν από πλευράς Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.
- Συστάθηκε άμεσα κλιμάκιο ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος του ΟΠΕΚΑ, το οποίο συνέλεξε άμεσα δείγματα του φαγητού από σχολικές μονάδες αλλά και από γονέα, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλίας.Ο Επόπτης Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας Λαμίας συντόνισε κλιμάκιο ελέγχου για άμεση διενέργεια αυτοψίας στην μονάδα παραγωγής του οικονομικού φορέα.Ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ επικοινώνησε εγγράφως με τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΔΥ και ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχου ως προς τη διαδικασία παρασκευής και την τήρηση όλων των κανόνων που προβλέπονται.
- Αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις περαιτέρω ενέργειες.
- Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων διανέμονται καθημερινά σε 217.267 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζεστά γεύματα σε όλη την επικράτεια.
- Η επιλογή των επιχειρήσεων που υλοποιούν το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του ΟΠΕΚΑ, γίνεται μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος ορίζει αυστηρές προδιαγραφές και στάδια ελέγχου κατά τη διαδικασία παρασκευής, συσκευασίας και διανομής των γευμάτων.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.07.2025 | 16:32
42 προτάσεις για την ενίσχυση της έρευνας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 8 εκατ. ευρώ (πίνακας) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 16:27
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου» - Τι απαντά για την αναφορά του στους διαλόγους ο Κέλλας - ΕΛΛΑΔΑ | 03.07.2025 | 16:20
Φρίκη στην Αττική: Τέσσερις άνδρες βίασαν 14χρονη - ΕΛΛΑΔΑ | 03.07.2025 | 16:14
Φωτιά τώρα στη Ραφήνα - Μήνυμα 112 για εκκένωση τριών περιοχών -Κλειστή η λεωφόρος Μαραθώνος - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 12:25
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Ντιόγκο Ζότα της Λίβερπουλ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.07.2025 | 12:21
Καρδίτσα: Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο 6ο Δημ. Σχολείο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 12:01
Δημοτική Αρχή Τεμπών σε Απολογισμό Πεπραγμένων: «Με έργα και όχι με λόγια…» - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 11:49
Σε σοκ αγρότης από τον Τύρναβο που του έκλεψαν τα νεκταρίνια από το κτήμα του (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.07.2025 | 13:21
Γιάννουλη: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στη 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 09:43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απειλές δέχεται ο Λαρισαίος αγρότης μετά τις αποκαλύψεις του - ΛΑΡΙΣΑ | 02.07.2025 | 10:02
Καταγγελία Λαρισαίου αγρότη: Έπαιρναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ελιές μέσα σε αεροδρόμιο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 11:49
Σε σοκ αγρότης από τον Τύρναβο που του έκλεψαν τα νεκταρίνια από το κτήμα του (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.07.2025 | 08:20
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται και σήμερα οι πληρωμές – Εντολή για δεύτερη παρτίδα στην Τράπεζα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.07.2025 | 17:00
Λυκουρέντζος: Με διαφάνεια και αντικειμενικές εκτιμήσεις αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.07.2025 | 23:39
Υπογραφεται η ΚΥΑ για τα 13 εκατ. ευρώ για φερτά υλικά , απομένει το φυτικό κεφάλαιο 65 εκατ. ευρώ (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.07.2025 | 15:04
Έρχεται νέο κύμα καύσωνα: Ο Θεσσαλικός κάμπος στις περιοχές που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 42°C