ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μητσοτάκης: Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης 350 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο σε ευάλωτους
Για τα πρόστιμα σε πολυεθνικές: Δεν είμαστε μπανανία, δεν είμαστε εξαρτημένοι από καμία πολυεθνική

Συνολικό ποσό 350 εκατ. ευρώ θα δοθεί στοχευμένα τον Δεκέμβριο σε έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
«Όταν η οικονομία πάει καλά, μπορούμε να στηρίξουμε τους αδύναμους», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναλύοντας τους δικαιούχους:
Όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Συγκεκριμένα είπε πως θα αυξηθεί το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβουν 350 ευρώ
Τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ που λαμβάνουν επιδόματα.
Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ. Επίσης, επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Θάνος Πετραλιάς θα κάνουν δηλώσεις στις 11.00 εξειδικεύοντας το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Φοροδιαφυγή
Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο πρωθυπουργός είπε όποιος φοροδιαφεύγει ζημιώνει διπλά το κράτος.
«Γι- αυτό και προχωρούμε σε αυτή τη μεταρρύθμιση που δεν αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η προσπάθεια που κάνουμε για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι εξαιρετικά σύνθετη», είπε, σημειώνοντας πως έχουμε προοδευτική φορολόγηση, «την οποία υπερασπίζομαι» και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα κάνουμε πίσω στο νομοσχέδιο. Ο πυρήνας του δεν πρόκειται να αλλάξει».
«Αυτές οι συζητήσεις για το flat tax είναι ξεπερασμένες. Πιστεύω στην προοδευτική φορολόγηση και πιστεύω ότι αυτός ο οποίος κερδίζει περισσότερα χρήματα πρέπει να φορολογείται από έναν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. Μειώσαμε τη φορολόγηση στις επιχειρήσεις και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό παραπάνω από αυτό που εισηγούνταν ειδικοί. Όσο η ανεργία μειώνεται τόσο η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου θα αυξάνεται και οι μισθοί θα βελτιώνονται», συμπλήρωσε.
Κυκλοφοριακό και μετρό Εξάρχεια
Η συνέντευξη ξεκίνησε με το κυκλοφοριακό, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, προαναγγέλλοντας όμως σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες θα παρουσιαστούν μέσα στον επόμενο μήνα.
Αναφέρθηκε σε μακροχρόνιες παρεμβάσεις, όπως η γραμμή 4 του Μετρό, αλλά και ποδηλατόδρομους. «Πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο χρόνο μπορούμε να έχουμε ορατά αποτελέσματα», σημείωσε, κάνοντας λόγο για τοποθέτηση 700 καμερών στο κέντρο της Αθήνας.
Με αφορμή τη σημερινή του συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παντελώς υπερβολικές τις αντιδράσεις για το μετρό.
«Δεν συναποφασίζουμε και το μετρό θα προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τη Β. Όλγας, είναι έργο που δρομολογείται ήδη. Ό,τι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται. Θεωρώ αδύνατο η Β. Όλγας να ξανανοίξει για τα αυτοκίνητα και θεωρώ ότι είναι και λάθος», πρόσθεσε.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.07.2025 | 22:57
ΠΑΣΟΚ: Ανεξήγητη απενεργοποίηση των ψηφιακών πλατφορμών δημοσιοποίησης πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, εν μέσω σκανδάλου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 22:31
Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Παχυσαρκία από το ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Τεμπών - ΔΙΕΘΝΗ | 05.07.2025 | 22:18
Τραγικές στιγμές στο Τέξας: Ανέβηκαν στους 27 οι νεκροί από τις πλημμύρες, ενώ 27 κοριτσάκια αγνοούνται - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 22:11
Υπεγράφη η εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία (ΟΛΥΜΠΟΣ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.07.2025 | 21:34
Λαοθάλασσα στο Ρίζωμα για Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου (εικόνες) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 21:27
Νέο beef Κουρέτα -Αγοραστού - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 21:16
Βόλος: Επιθέσεις σε νεαρούς με σκοπό τη ληστεία – Ανθρωποκυκηνηγητό όλη νύχτα - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 20:57
Ένας καλοκαιρινός οδηγός για τους επισκέπτες του Δήμου Αγιάς
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 14:23
Νέο σοκ στη Λάρισα: Νεκρός νεαρός άνδρας στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 13:50
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 12:45
Λάρισα: Νέα εποχή για τον θεσμό της Εφεδρείας… «Εξελίσσεται σε δυναμικό επιχειρησιακό βραχίονα…» (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 15:03
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα -Σήκωσε το φέρετρο η σύζυγός του, λύγισαν οι συμπαίκτες του - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 13:35
Γιακουβής: Εκδιώκεται βίαια η επιχειρηματικότητα από τη Λάρισα με την εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.07.2025 | 11:57
Έρχονται 43άρια στη Θεσσαλία- Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνες συνθήκες - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 19:45
Ζέττα Μακρή: «Μου ζητούσε 15.000 ευρώ για να μην γράψει αρνητικά – Έπρεπε να ενδώσω» - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 15:07
Ζέττα Μακρή για την καταγγελία εκβιασμού της από δημοσιογράφο: Έκανα αυτό που η συνείδησή μου επέβαλε