ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ε. Λιακούλη για εορτασμό Αγίου Διονύσιου Αεροπαγίτη:
«”Αδειανό πουκάμισο’’ η Δημοκρατία, χωρίς Δικαιοσύνη»

Ε. Λιακούλη για εορτασμό Αγίου Διονύσιου Αεροπαγίτη:
«”Αδειανό πουκάμισο’’ η Δημοκρατία, χωρίς Δικαιοσύνη»
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα εορτασμού του Αγίου Διονύσιου του Αεροπαγίτη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:
«Ξεχωριστή είναι για όλους τους δικηγόρους, τους δικαστές και εν γένει όλους τους λειτουργούς του χώρου της Δικαιοσύνης η σημερινή ημέρα.
Διακεκριμένος νομικός, ο Άγιος Διονύσιος, άνοιξε νέους ορίζοντες στην τυπική έννοια της Δικαιοσύνης, ώστε να μην αποτελεί μόνο εργαλείο επαγγελματικού βιοπορισμού, αλλά οδό κοινωνικής προσφοράς και αγάπης. Με αξεπέραστο ήθος και καθαρή συνείδηση εφάρμοσε ευλαβικά τον νόμο του Θεού, συμπλέκοντάς τον με το νόμο των Ανθρώπων.
Γιατί η Δικαιοσύνη, ως ύψιστη έννοια, στηρίζεται σε δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να διακρίνουν και όλους τους λειτουργούς της: την ηθική και τη συνείδηση. Ακόμη και έτσι, ωστόσο, η Δικαιοσύνη δεν θα υπήρχε, ούτε θα εφαρμοζόταν στην πράξη, εάν δεν υπαγορευόταν από την Αγάπη και την Αλήθεια.
Σήμερα, ο εορτασμός σηματοδοτεί και αποτελεί μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, δεδομένου ότι αυτός ο τόσο σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ασθενεί βαριά.
Γιατί πέρα από τα γνωστά, όσο και πολύπλευρα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα των Δικαστικών Λειτουργών, των Δικηγόρων και των Δικαστικών Υπαλλήλων που ολοένα γιγαντώνονται, οι τελευταίες κυβερνήσεις, έχουν επιφέρει σημαντικά πλήγματα στο Κράτος Δικαίου, όπως και στη Δημοκρατία, ναρκοθετώντας θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση με τη σύμπραξη του κόμματος της Ελληνικής Λύσης – και με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου- «θυμήθηκε» να αντικαταστήσει εσπευσμένα, τα μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Αυτό συνέβη μία μόλις ημέρα, προτού η ανεξάρτητη αρχή αποφανθεί για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και την επιβολή προστίμου, ενώ το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε με τις «ευλογίες» του υπουργού Δικαιοσύνης κυριολεκτικά «νύχτα», συγκαλύπτοντας έτσι η Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Μέρος μάλιστα της όλης μεθόδευσης πέρασε δυστυχώς και μέσα από τις διαδικασίες της Βουλής και της Διάσκεψης των Προέδρων της, αφού η αλλαγή εγκρίθηκε εντελώς αυθαίρετα, με πλειοψηφία μικρότερη των 3/5, όπως κανονικά αξιώνει το Σύνταγμα.
Εμείς, ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά πιστεύουμε σε μια Δικαιοσύνη που θα υπερασπίζεται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και θα αποτελεί ελπίδα όλων των πολιτών.
Πιστεύουμε σε μια Δικαιοσύνη που θα αποτελεί θεσμικό αντίβαρο στις εκάστοτε αυθαιρεσίες.
Γιατί για εμάς, ο εκσυγχρονισμός, η ταχύτητα και η ποιότητα απονομής της, αλλά κυρίως η θωράκιση και εμπέδωση της ανεξαρτησίας της, θα αποτελούν πάντα προτεραιότητες, αφού όταν νοσεί η Δικαιοσύνη, νοσεί και η Δημοκρατία».
- ΒΟΛΟΣ | 10.05.2025 | 01:01
Βλάβη στο «Super Star» που αναχώρησε για Σκιάθο – Επιστρέφει στο λιμάνι Βόλου - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 22:19
Διακοφτό: 42χρονη έστειλε μήνυμα στον πατέρα της ότι θα αυτοκτονήσει, την πρόλαβαν οι αστυνομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 21:39
Έκτακτη σύσκεψη καστανοπαραγωγών της Λάρισας για την εξαίρεσή τους από τις αποζημιώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 21:34
Καρυστιανού: «Τα σκάνδαλα είναι απανωτά» – Αιχμές κατά Τζιτζικώστα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:37
Απολογισμός πεπραγμένων στον Δήμο Κιλελέρ - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 19:32
Τραγωδία στην Άνδρο: Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα -Ανασύρθηκε νεκρή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.05.2025 | 18:19
Κυρανάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Είστε υπάλληλος οικονομικών συμφερόντων» -Άγριος καβγάς στη Βουλή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 09:15
Τακούδης: Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα με βοριάδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 08:34
Μέτρο 23: Aποζημιώσεις σε βαμβάκι 30 ευρώ το στρέμμα, καλαμπόκι 25, ηλίανθος 20, αμπέλι 100 και αμύγδαλα 150 ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 14:36
Συγκίνηση και δάκρυα στην «αποστρατεία» του Ηλία Λεοντάρη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 14:06
Ζητάει παραίτηση Αναγνώστου (Προέδρου ΟΛΒ) ο Αχ. Μπέος για το λιμάνι – Και έρευνα από την Εισαγγελία για τυχόν μίζες - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 08:53
Θλίψη στον Βόλο: «Εφυγε» από τη ζωή 66χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.05.2025 | 08:44
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται εξόφληση της νιτρορύπανσης του 2024 – Οι πιθανές ημερομηνίες - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.05.2025 | 10:24
Αυτή είναι η χώρα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο -Σε ποια θέση βρίσκονται οι Ελληνίδες