ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κασσελάκης: Μετά τους πλημμυροπαθείς βλέπει Σακελλαροπούλου και ψάχνει… ανακωχή με Φίλη
Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση με τον Νίκο Φίλη

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σήμερα μπαράζ συναντήσεων, μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλία που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και μίλησε με πλημμυροπαθείς.
Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τον Βόλο, τον Δήμο Κιλελέρ, τον Παλαμά Καρδίτσας και τα Φάρσαλα, μίλησε με κατοίκους, τόνισε την απουσία του κράτους, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο Γκλέτσο, επιτέθηκε στον Αχιλλέα Μπέο και την κυβέρνηση.
Καταγράφοντας τις κινήσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε σε σπίτια πλημμυροπαθών βγάζοντας τα παπούτσια του ενώ φτυάρισε λάσπες ζητώντας από εθελοντικές οργανώσεις να συμβάλουν στην άμβλυνση των προβλημάτων που έφεραν οι πλημμύρες.
Θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη, σε ένα ραντεβού βολιδοσκόπησης και από τις δύο πλευρές που ενδέχεται να καταλήξει σε κάποια ανακωχή στα εσωκομματικά στρατόπεδα
Όπως είπε, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, «θα είμαι εκεί που «κανένας δεν πάει». Εκεί που το πρόβλημα δεν κρύβεται κάτω από το χαλί», ενώ απαντώντας σε σχόλιο πολίτη από τον Παλαμά Καρδίτσας που του τόνισε πως «απροειδοποίητα ήρθατε», ανταπάντησε ότι «Απροειδοποίητα. απρόβλεπτα. Αδιαμεσολάβητα. Αυτός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα. Θα αρχίζει από την κοινωνία».
Μπαράζ συναντήσεων
Στην Αθήνα πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει σήμερα την επίσημη πρώτη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 11 πμ,
Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε επικοινωνήσει με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.
Λίγο αργότερα θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη, σε ένα ραντεβού βολιδοσκόπησης και από τις δύο πλευρές που ενδέχεται να καταλήξει σε κάποια ανακωχή στα εσωκομματικά στρατόπεδα τουλάχιστον μέχρι το πολυσυζητημένο συνέδριο.
Αναζητώντας ανακωχή
Η διεξαγωγή του συνεδρίου εξάλλου είναι ένα ζήτημα που τορπιλίζει την ατμόσφαιρα καθώς η Ομπρέλα ζητά γρήγορα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πραγματοποίησή του ενώ επισημαίνει ότι οι αποφάσεις του είναι κρίσιμες για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά Κασσελάκη από την άλλη τοποθετούν στις αρχές του χρόνου τη διεξαγωγή του συνεδρίου αλλά χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει συγκεκριμένη πρόταση.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ανακοινώσει σε συνέντευξή του στο Star την πρόθεση του να συναντήσει τον Νίκο Φίλη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη ζητήσει από τον κ. Φίλη να τον δω από κοντά, δυο φορές μάλιστα».
Ο Νίκος Φίλης από τη μεριά του αναμένεται να ζητήσει από τον νέο πρόεδρο τη σύγκλιση των οργάνων και να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του για τη λειτουργία τους από εδώ και πέρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εάν θα επιμείνει και μετά τη σημερινή συνάντηση στους κριτική για ύφος Τραμπ και μεταπολιτικής.
Επίσκεψη στην Κύπρο
Μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναχωρεί για Κύπρο μία επίσκεψη που είχε ανακοινώσει όταν οι δηλώσεις του περί «κρατιδίου» είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και σκληρή κρητική τόσο εντός όσο και εκτός κόμματος και οριστικοποίησε το βράδυ της εκλογής του έξω από την Κουμουνδούρου.
Στην Κύπρο θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, είχαν επικοινωνήσει μαζί του για να τον συγχαρούν για την εκλογή του.
Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον γγ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου
Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μείνει στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη, που συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος για την ανασυγκρότηση της αντιπολιτευτικής τακτικής.
- ΕΛΛΑΔΑ | 30.05.2025 | 09:53
Σχεδόν ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα απειλείται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 30.05.2025 | 09:47
Επίδομα θέρμανσης: Τι ώρα πληρώνεται σήμερα η δεύτερη δόση στους δικαιούχους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.05.2025 | 09:46
Καταγγελίες-φωτιά από τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την κατάσταση στον Οργανισμό - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 30.05.2025 | 09:38
«Η σημαία μας δεν είναι πατσαβούρα»: Σκληρή απάντηση στους χαρακτηρισμούς Πορτοσάλτε - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.05.2025 | 09:20
Απόπειρα ληστείας σε τράπεζα στους Σοφάδες (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.05.2025 | 09:14
Η Πεζούλα Καρδίτσας στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στη χώρα την Πέμπτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.05.2025 | 09:09
Καιρός: Προ των πυλών έντονη κακοκαιρία – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα - ΛΑΡΙΣΑ | 30.05.2025 | 09:05
Δήμος Λαρισαίων: Τεχνικές εργασίες και σήμερα, Παρασκευή - Ποιες επικοινωνίες κοινού θα επηρεαστούν
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.05.2025 | 08:09
Ξεκινά η βελτίωση παράκαμψης της Λάρισας,έργο κομβικής σημασίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.05.2025 | 22:28
Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Αυτοκίνητο «καβάλησε» αυτοκίνητο - Ένας νεκρός (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.05.2025 | 16:04
Σωκράτης Φάμελλος από Λάρισα: «Η Θεσσαλία τιμωρείται δύο φορές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.05.2025 | 19:21
Καραλαριώτου, Γιακουβής: Η προσφυγή των Αιτωλοκαρνάνων στο ΣτΕ κρίνει την επιβίωση της Θεσσαλίας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.05.2025 | 12:59
Συνεχίζεται η κατεδάφιση των κτιρίων μπροστά από το αρχαίο θέατρο Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.05.2025 | 11:49
Συνδεδεμένες ενισχύσεις: 19,2 €-στρ. για κτηνοτροφικά ψυχανθή, 52,9 € για σόγια, 44,43 € στα μήλα - ΛΑΡΙΣΑ | 29.05.2025 | 20:52
Φάμελλος από Λάρισα: «O ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο της χώρας» (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 29.05.2025 | 13:10
Αναβίωσε το έθιμο του Αγιασμού των Αλόγων στα Καλά Νερά (ΦΩΤΟ+video)