ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σε Κανάλια, Στεφανοβίκειο και Κάρλα ο Αλ.Μεϊκόπουλος
Που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες

Σε Κανάλια, Στεφανοβίκειο και Κάρλα ο Αλ.Μεϊκόπουλος
Στα Κανάλια, στο Στεφανοβίκειο και την περιοχή της Κάρλας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις προηγούμενες ημέρες με το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Χαραλ. Αραμπατζή και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Δημ. Κουρέτα κ.κ. Χατζή Αθανασία και Κοκτσίδη Παναγιώτη.
Η κακοκαιρία χτύπησε την καρδιά της αγροτικής παραγωγής στη Μαγνησία. Τόνοι λάσπης και νερό έχουν σκεπάσει τα χωράφια, τις καλλιέργειες και εξαφάνισαν ποιμνιοστάσια. Η αγροτική οδοποιία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Οι παραγωγοί της περιοχής εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να φύγει το νερό, ενώ κάθε μέρα που περνά με τις καλλιέργειες πλημμυρισμένες τους φέρνει πιο κοντά στην οικονομική και παραγωγική καταστροφή.
Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από κατοίκους και παραγωγούς των περιοχών και διαβίβασε άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία τα επείγοντα αιτήματα των αγροτικών συνεταιρισμών.
«Το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε η, χωρίς αμφιβολία, έντονη κακοκαιρία ήρθε να επιβεβαιώσει την εγκατάλειψη της υπαίθρου και τη μη προτεραιοποίηση της αγροτικής παραγωγής στην κυβερνητική ατζέντα.
Ενισχύεις και προστατεύεις την αγροτική παραγωγή κάνοντας εγγειοβελτιωτικά έργα, δαπανώντας για τη συντήρηση των στραγγιστικών, αντιπλημμυρικών έργων και των αναχωμάτων, κατασκευάζοντας υδατοδεξαμενές και φράγματα ανάσχεσης. Δεν προστατεύεις την αγροτική παραγωγή όταν απλά αποζημιώνεις για τις καταστροφές» τόνισε ο Αλ.Μεϊκόπουλος.
«Η απώλεια της γεωργικής παραγωγής στις περιοχές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα σημαίνει μείωση του ΑΕΠ, αύξηση τιμών στα τρόφιμα, αύξηση της ανεργίας, μείωση των εξαγωγών και μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές. Οι επιπτώσεις είναι αλυσιδωτές και έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές. Στην καταστροφή αυτή, δυστυχώς, και πάλι ορισμένοι ήδη προσπαθούν να στήσουν ολιγοπώλια και να αισχροκερδήσουν πάνω στη νέα κρίση» συμπλήρωσε.
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 21:14
Ανθρωποκτονία-σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 12.05.2025 | 20:09
Τα μνημόνια που υπέγραψαν Ελλάδα-Ιταλία: Αναβαθμίζεται η ηλεκτρική διασύνδεση, έρχονται 23 υπερσύγχρονα τρένα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 18:40
Τζανακόπουλος από Λάρισα: Η Νέα Αριστερά πρωταγωνιστεί στον αγώνα κατά της δεξιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 18:27
Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων στη Νίκαια-με έναν τραυματία (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2025 | 18:07
Κουρέτας: Στόχος να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες στη Θεσσαλία-Τι προγράμματα υλοποιούνται - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2025 | 18:03
Καιρός: Μίνι φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες –Πιθανές χαλαζοπτώσεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.05.2025 | 17:58
Χρήστος Κέλλας: Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να στηρίξουμε αγρότες, κτηνοτρόφους του Έβρου - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 12.05.2025 | 17:44
Επιδότηση ρεύματος για επιχειρήσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 18:27
Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων στη Νίκαια-με έναν τραυματία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 21:14
Ανθρωποκτονία-σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2025 | 18:03
Καιρός: Μίνι φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες –Πιθανές χαλαζοπτώσεις - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.05.2025 | 09:45
Στην Καρδίτσα η Αγία Ζώνη της Παναγίας (φωτό+βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 09:48
Τη Λάρισα αναμένεται να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Επιχείρηση συσπείρωσης επιχειρεί το Μαξίμου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2025 | 12:57
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία 50 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Θεσσαλίας για χρηματοδότηση και έρευνα επιχειρήσεων (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2025 | 15:06
Η θεία του Τσιτσιπά μιλά για την επίθεση στον 71χρονο: «Ο σκύλος είναι επαγγελματίας πολεμιστής, ήταν δικό μου λάθος» - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 12.05.2025 | 09:57
Αθερίδης για το εγκεφαλικό στη σκηνή: «Μούδιασαν ταυτόχρονα σαν σολ ματζόρε, γλώσσα, μάγουλο και χέρι»