ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ο ΛΕΞ έβαλε «φωτιά» στη συναυλία για τον Παύλο – Η στιγμή που ράπαρε για τον «αθάνατο» μπροστά στη Μάγδα Φύσσα
Μόλις ανέβηκε στη σκηνή ο ΛΕΞ ο χώρος των Λιπασμάτων πήρε φωτιά με τη νύχτα να γίνεται μέρα.

Πλήθος κόσμου φώναξε δυναμικό παρών στη μεγάλη συναυλία στο χώρο Λιπασμάτων τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και δείχνοντας πως 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του από το μαχαίρι του μέλους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά, κανείς δεν ξεχνά.
Η Δραπετσώνα μετατράπηκε σε ένα απέραντο αντιφασιστικό ποτάμι με χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας και αρκετούς καλλιτέχνες να στέλνουν το μήνυμα πως ο «Παύλος ζει». Στη συναυλία συμμετείχαν οι Βίκυ Καράτζογλου, Γιαγκίνηδες, Γιάννης Χαρούλης, ΛΕΞ, Μεθυσμένα Ξωτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, ΝΙΟ.ΣΤΕ, Φιάσκο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Dani Gambino x DJ The Boy, Frenzee, Iezekil, Notowns, Vodka Juniors, Yellow Mary.
Ωστόσο, τη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή ο ΛΕΞ ο χώρος των Λιπασμάτων πήρε φωτιά με δεκάδες καπνογόνα να ανάβουν, τον ουρανό να «κοκκινίζει» και τη νύχτα να γίνεται μέρα.
«Γι’ αυτούς που φύγαν νωρίς κι οι γειτονιές τρέμαν στο διάβα τους. Ραπάρω και μ’ ακούν οι μάνες τους το γράφω για τους αθάνατους. Ποτέ δεν ξεχνάμε ποτέ δεν ξεχνάμε. Λέμε η ζωή συνεχίζεται κι όμως ποτέ δεν ξεχνάμε»
Η στιγμή που ράπαρε για τον «αθάνατο» Παύλο μπροστά στη Μάγδα Φύσσα
Όμως η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο ΛΕΞ ράπαρε με το τραγούδι Air Max με τους ιδιαίτερα συμβολικούς στίχους μπροστά στη Μάγδα Φύσσα.
«Γι’ αυτούς που φύγαν νωρίς κι οι γειτονιές τρέμαν στο διάβα τους. Ραπάρω και μ’ ακούν οι μάνες τους το γράφω για τους αθάνατους. Ποτέ δεν ξεχνάμε ποτέ δεν ξεχνάμε. Λέμε η ζωή συνεχίζεται κι όμως ποτέ δεν ξεχνάμε», είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Δευτέρα στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Νίκαιας με κατάληξη τον Πειραιά, με προσυγκέντρωση το μνημείο του Παύλου Φύσσα στην ομώνυμη οδό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία.
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.05.2025 | 23:04
Σοβαρό τροχαίο στην Κυλλήνη: Πολυτελές ΙΧ συγκρούστηκε με τρακτέρ -Τρεις τραυματίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.05.2025 | 22:57
Η Θεσσαλία φέρνει στο προσκήνιο την τεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2025 | 22:53
Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Τυρνάβου για την άνοδο του Γ.Σ. Αμπελώνα στη Γ’ Εθνική Κατηγορία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.05.2025 | 21:29
Μεταρρυθμιστική τομή για τις Βόρειες Σποράδες η δημιουργία Αντιπεριφέρειας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.05.2025 | 21:26
Στα Τρίκαλα των νέων Μουσείων η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2025 | 21:24
Λάρισα: Οι Μικροί Παραγωγοί Φωτοβολταϊκών έως 500 kw ενώνουν τις δυνάμεις με τον ΣΥ.ΦΩ.ΕΛ. - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.05.2025 | 21:18
Προανακριτική για τα Τέμπη: 6 πρόσωπα περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Ανάμεσά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2025 | 20:42
Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2025 | 15:06
Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρισας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.05.2025 | 11:09
Προθέσεις για σκληρό σιτάρι μέχρι τα 25 λεπτά, οι μικροί μύλοι σηκώνουν την αγορά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.05.2025 | 15:16
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς στήθηκε το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2025 | 12:58
Μεγάλη προσέλευση ανέργων στην Ημέρα Καριέρας σήμερα στη Λάρισα-συμμετέχουν 43 θεσσαλικές επιχειρήσεις (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.05.2025 | 17:20
Αγροτικές επιδοτήσεις: Στροφή στις επιδοτήσεις με «πράσινο» πρόσημο – Αποκαλυπτική έκθεση - ΕΛΛΑΔΑ | 31.05.2025 | 09:38
Καιρός: Βροχερό Σάββατο και από Δευτέρα καλοκαίρι – Πού θα σημειωθούν σήμερα καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2025 | 12:37
Συνέδριο Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ στη Λάρισα : ΟΧΙ στην ενεργειακή εξάρτηση της χώρας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 31.05.2025 | 10:34
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή