ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Πλημμυροπαθής και ο Ευθύμης Ρεντζιάς – «Έχασα τις αναμνήσεις όλης μου της ζωής»
Ο Ευθύμης Ρεντζιάς είδε το γραφείο του, στο υπόγειο του σπιτιού του, να πλημμυρίζει από τη νεροποντή της κακοκαιρίας Daniel.

Ένας από τους πληγέντες της φονικής κακοκαιρίας Daniel είναι και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Ευθύμης Ρεντζιάς, που είδε να χάνονται οι αναμνήσεις μιας ζωής.
Κάτοικος των Μεγάλων Καλυβίων, του χωριού που χτυπήθηκε περισσότερο από όλα στο νομό Τρικάλων και το οποίο έμεινε δύο μέρες βουτηγμένο στο νερό, αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο, είδε και ο ίδιος το σπίτι του να πνίγεται από τα ορμητικά νερά των ποταμών που υπερχείλισαν.
Μάλιστα παρέμεινε εγκλωβισμένος χωρίς νερό και ρεύμα για ένα 48ωρο, μαζί με τους γονείς του και απεγκλωβίστηκαν με βάρκα από τους διασώστες που επιχειρούσαν στο χωριό.
Συγκλονισμένος ο Ευθύμης Ρεντζιάς μίλησε στο trikalavoice.gr για "στιγμές που δεν θέλει κανείς να ζήσει".
"Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στους συγχωριανούς μου που είδαν το βιός τους να χάνεται, αλλά και στους υπόλοιπους πλημμυροπαθείς του νομού μας και της Θεσσαλίας" πρόσθεσε.
Ο ίδιος είδε να χάνει μέσα από τα χέρια του "τις αναμνήσεις όλης της ζωής μου" καθώς το υπόγειο του σπιτιού του όπου διατηρούσε το γραφείο του και όλο του το αρχείο με μετάλλια, φανέλες από το ΝΒΑ και ομάδων της Ευρώπης που τίμησε, σκληρούς δίσκους υπολογιστών, δημοσιεύματα εφημερίδων, πλημμύρισε.
"Αυτό είναι τίποτα μπροστά στις ζωές που χάθηκαν" λέει και το προσπερνάει.
Μιλάει για "κατακλυσμό κυριολεκτικά" και έχοντας θητεύσει και ο ίδιος ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για εννέα χρόνια λέει ότι "κατανοώ απόλυτα την οργή και τον θυμό των συνανθρώπων μου, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο δούλεψαν νύχτα-μέρα οι Κώστας Αγοραστός, Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσο άλλαξαν τη Θεσσαλία κάνοντάς τη Περιφέρεια πρότυπο, τα Τρίκαλα πρότυπο. Νομίζω χρειάζεται ψυχραιμία και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανοικοδόμησης για τη Θεσσαλία και τον τόπο μας".
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.06.2025 | 22:16
Τελεσίγραφο Βρούτση σε Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Αν δεν έρθουν ως τις 15:00, θα διακοπεί το πρωτάθλημα μπάσκετ - ΥΓΕΙΑ | 02.06.2025 | 22:11
ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια και από τον ιό του Δυτικού Νείλου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.06.2025 | 19:03
Καυτά ερωτήματα της ΑΕΛ για το AEL FC ARENA - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2025 | 18:52
Με ομιλία Κουρέτα η έναρξη τςη εβδομάδας εκδηλώσεων για τους αποφοίτους της Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας (ΦΩΤΟ +video) - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2025 | 18:39
Φίδι ξεπρόβαλε από παρμπρίζ εν κινήσει ΙΧ στο Βόλο –τρόμος για την οδηγό (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.06.2025 | 18:33
Εκδήλωση για μια κλιματικά ουδέτερη Περιφέρεια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.06.2025 | 18:30
Αγοραστός προς Κουρέτα: «Η αυτοδιοίκηση είναι θεσμός, δεν είναι κομματικό παράρτημα» - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2025 | 18:28
Νέο κρούσμα ευλογιάς στη Μαγνησία – Αλλα πέντε ύποπτα
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2025 | 15:31
Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα: Νεκρή η 52χρονη Βασιλική Στεφανή-- Η τραγική οικογενειακή ιστορία - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2025 | 09:37
Νεκρή 52χρονη μετά από το τροχαίο στη Λάρισα – Μάχη για τη ζωή του δίνει και ο 42χρονος οδηγός - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2025 | 09:29
Θερμικός θόλος με 39άρια στη Λάρισα και παρατεταμένη ζέστη, στα ύψη ο υδράργυρος την προσεχή Κυριακή - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2025 | 18:39
Φίδι ξεπρόβαλε από παρμπρίζ εν κινήσει ΙΧ στο Βόλο –τρόμος για την οδηγό (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2025 | 12:31
Επενδύσεις «μαμούθ» στην καρδιά της αμυντικής βιομηχανίας έρχεται να ελέγξει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Πέμπτη - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.06.2025 | 13:06
Αναβλήθηκε ο τρίτος τελικός του μπάσκετ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.06.2025 | 10:33
Η ληστεία που «έχτισε» τον μύθο των αδελφών Παλαιοκώστα: «Καλοφάγωτα» - ΔΙΕΘΝΗ | 02.06.2025 | 18:02
Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία: Σύννεφα τέφρας στον ουρανό, τουρίστες έτρεχαν να σωθούν [βίντεο]