ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Χαριστική βολή για τα δέντρα στον Τύρναβο από τη χθεσινή χαλαζόπτωση- σε απόγνωση οι αγρότες (ΦΩΤΟ)
Παράσταση διμαρτυρίας αυτή την ώρα στον ΕΛΓΑ

Τεράστια είναι η ζημιά στα ροδάκινα, τα αχλάδια, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα, τα αμπέλια , αλλά και τα κεράσια και τα υπόλοιπα φρούτα , από τη χθεσινή χαλαζόπτωση στον Τύρναβο.
Μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις που είχαν αφανίσει τον καρπό στα περισσότερα δέντρα, ότι είχε απομείνει του δόθηκε η χαριστική βολή από το χθεσινό χαλάζι ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής στην κάμερα της "Θεσσαλίας τηλεόρασης".
Σε απόγνωση οι παραγωγοί στον Τύρναβο
Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο. Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση με τον αγροτικό σύλλογο Τυρνάβου να σημειώνει πως οι καταστροφές είναι μεγάλες, καθώς η διάρκεια αλλά και το μέγεθος της χαλαζόπτωσης ήταν έντονα.
Άμεσα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ, Στέλιος Τσικριτσής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, Σπύρο Σπυρόπουλο και αναμένεται τις επόμενες μέρες περιοδεία με κλιμάκιο της διοίκησης του οργανισμού.
Ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και ορίστηκε γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη όπου καλούνται όλοι οι αγρότες της περιοχής ώστε να συναποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Διεκδικούμε:
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.
Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής την φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας.
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.
- ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 22:19
Διακοφτό: 42χρονη έστειλε μήνυμα στον πατέρα της ότι θα αυτοκτονήσει, την πρόλαβαν οι αστυνομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 21:39
Έκτακτη σύσκεψη καστανοπαραγωγών της Λάρισας για την εξαίρεσή τους από τις αποζημιώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 21:34
Καρυστιανού: «Τα σκάνδαλα είναι απανωτά» – Αιχμές κατά Τζιτζικώστα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:37
Απολογισμός πεπραγμένων στον Δήμο Κιλελέρ - ΕΛΛΑΔΑ | 09.05.2025 | 19:32
Τραγωδία στην Άνδρο: Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα -Ανασύρθηκε νεκρή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.05.2025 | 18:19
Κυρανάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Είστε υπάλληλος οικονομικών συμφερόντων» -Άγριος καβγάς στη Βουλή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 18:12
Ο Δ. Κουρέτας απαντά στον Κ. Αγοραστό για την Πολιτική Προστασία
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 09:15
Τακούδης: Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα με βοριάδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 08:34
Μέτρο 23: Aποζημιώσεις σε βαμβάκι 30 ευρώ το στρέμμα, καλαμπόκι 25, ηλίανθος 20, αμπέλι 100 και αμύγδαλα 150 ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.05.2025 | 14:36
Συγκίνηση και δάκρυα στην «αποστρατεία» του Ηλία Λεοντάρη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 14:06
Ζητάει παραίτηση Αναγνώστου (Προέδρου ΟΛΒ) ο Αχ. Μπέος για το λιμάνι – Και έρευνα από την Εισαγγελία για τυχόν μίζες - ΒΟΛΟΣ | 09.05.2025 | 08:53
Θλίψη στον Βόλο: «Εφυγε» από τη ζωή 66χρονος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.05.2025 | 08:44
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται εξόφληση της νιτρορύπανσης του 2024 – Οι πιθανές ημερομηνίες - ΛΑΡΙΣΑ | 09.05.2025 | 19:25
Το Health Hub στην υπηρεσία των πολιτών: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο» (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.05.2025 | 10:24
Αυτή είναι η χώρα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο -Σε ποια θέση βρίσκονται οι Ελληνίδες