ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: Προσωπική προσβολή, αλλά θα δώσω τον αγώνα για την παράταξη
Την αντίδραση του εκλεγμένου στην Α- Θεσσαλονίκης, Χάρη Καστανίδη προκάλεσε η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να πάρει τη συγκεκ

Την αντίδραση του εκλεγμένου στην Α- Θεσσαλονίκης, Χάρη Καστανίδη προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πάρει την συγκεκριμένη έδρα, με στόχο να αναδείξει τη σημασία που έχει για το ΠΑΣΟΚ η εκλογική μάχη στη βόρεια Ελλάδα.
"Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης", επισημαίνει ο Χάρης Καστανίδης σε γραπτή δήλωσή του, μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α- εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει ο ίδιος εκτός Βουλής.
Η δήλωση του Χάρη Καστανίδη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.
Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.
Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.
Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.
Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.
Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.
Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη.
Την έδρα της Α- Θεσσαλονίκης κρατά ο Ανδρουλάκης
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατέβει και στο νότιο τομέα της Αθήνας, εκεί όπου πήρε έδρα το ΠΑΣΟΚ και πλέον βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος έλαβε 9.391 ψήφους.
Τη έδρα παίρνει και η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, Βάτσινα Ελένη αλλά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης καθώς κι εκεί επικεφαλής ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ πήρε 2 έδρες.
Τελικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α- Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αναδείξει τη σημασία που έχει για την Παράταξη, η εκλογική μάχη στη βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη.
- ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 21:31
Βόλος: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη κοντά σε βενζινάδικο - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 21:24
Μπέος: Δεν ασχολούμαι με Κασσελάκηδες – Ποτέ δεν ζήτησα στήριξη ή χρίσμα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.09.2023 | 20:45
Το πόρισμα των Ολλανδών για τις καταστροφές στη Θεσσαλία -ποιά τα αίτια των πλημμυρών - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 20:26
Βόλος: Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό η πόλη - Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία - ΕΛΛΑΔΑ | 30.09.2023 | 20:02
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ένας άνδρας μαχαίρωσε μια 19χρονη κοπέλα στη μέση του δρόμου - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 19:44
Βόλος: Γιατί «έσπασε» ξανά ο Κραυσίδωνας - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 19:18
Ο Αχιλλέας Μπέος... εμψυχώνει κατοίκους στην Αγριά: "Σπρώξτε κα...ρόπαιδα" [βίντεο] - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.09.2023 | 18:46
Δ. Τρικκαίων – Υπουργείο Κ. Συνοχής συνεργάζονται για προσωρινή στέγαση πλημμυροπαθών
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.09.2023 | 20:45
Το πόρισμα των Ολλανδών για τις καταστροφές στη Θεσσαλία -ποιά τα αίτια των πλημμυρών - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 11:30
Νέο επεισόδιο στον Βόλο με τον Αχιλλέα Μπέο: Χαστούκισε πλημμυροπαθή που τον έβρισε [βίντεο] - ΕΛΛΑΔΑ | 30.09.2023 | 12:08
Θρήνος στο Μεσολόγγι για τη γυναίκα που διαμελίστηκε ενώ καθάριζε κρεατομηχανή - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 19:18
Ο Αχιλλέας Μπέος... εμψυχώνει κατοίκους στην Αγριά: "Σπρώξτε κα...ρόπαιδα" [βίντεο] - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 09:42
Ο μπαζωμένος ποταμός πήρε την «εκδίκησή» του – Γιατί υπερχείλισε ο Αναυρος και έπνιξε τον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 30.09.2023 | 09:59
"Η Λάρισα απέκτησε πέντε-έξι ποταμούς" - Κραυγή αγωνίας από τον αντιδήμαρχο Κιλελέρ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.09.2023 | 18:35
Ειδικό πρόγραμμα για τα ακαλλιέργητα του θεσσαλικού κάμπου με ενίσχυση έως 180 ευρώ το στρέμμα στα σκαριά - ΒΟΛΟΣ | 30.09.2023 | 09:23
Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο έξω από εκλογικό κέντρο αντιπάλου του - Δείτε βίντεο