ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μετ’ εμποδίων η επανεκκίνηση των τρένων – Δεν ξεκίνησαν τα δρομολόγια για Κιάτο, «πάει πίσω» το Intercity
Δεν θα ξεκινήσουν σήμερα τα δρομολόγια του Προαστιακού για το Κιάτο, λόγω προβλημάτων στις επικοινωνίες

Τα προβλήματα που υπήρχαν στα τρένα σε θέματα ασφαλείας, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία, έχουν βγει στην επιφάνεια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και όπως φαίνεται καθυστερούν την επανεκκίνηση των δρομολογίων.
Αυτή τη βδομάδα ήταν να μπουν περισσότερα δρομολόγια, ωστόσο εφόσον δεν πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αγνοούνται οι λεγόμενες δικλείδες ασφαλείας, αυτό δεν θα συμβεί.
Ειδικότερα, η γραμμή του Προαστιακού προς Κιάτο δεν θα ξεκινήσει σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω προβλημάτων επικοινωνίας μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών.
Όπως φαίνεται, τα δεδομένα αυτά πάνε πίσω τον προγραμματισμό της επανεκκίνησης των δρομολογίων του Intercity, από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.
Το GSMR και η νέα κλοπή υλικού
Ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών Γιάννης Κοκκινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανεφερε πως έχουν ήδη γίνει κάποιες δοκιμές για το GSMR και λειτουργεί κανονικά, ωστόσο απόφαση δεν έχει παρθεί για το ποιά άποψη θα… υπερισχύσει, αυτή του ΟΣΕ ή αυτή της ΡΑΣ.
Όσο για το ζήτημα των δρομολογίων, ο κ. Κοκκινάκης σημείωσε ότι έχουν γίνει οι ενέργειες για να λειτουργήσει το τμήμα Αθήνα – Κιάτο.
«Σύμφωνα με το χαρτί που έχω στα χέρια μου, είναι από τον ΟΣΕ, από τη διεύθυνση κυκλοφορίας, που έχουν ξεκινήσει από τις 22 του μήνα και γίνονται εργασίες συντήρησης στο τμήμα της ηλεκτρικής έλξης μεταξύ Λιοσίων μέχρι το Κιάτο» σημείωσε.
Παράλληλα, ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών αναφέρθηκε και στα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, με κλοπές καλωδίων. «Δυστυχώς όταν μένει ανενεργό ένα δίκτυο γίνονται και πολλές δολιοφθορές. Την 25η Μαρτίου κάποιοι έκλεψαν καλώδια απ΄ το Ζευγολατιό μέχρι το Κιάτο. Αμέσως η υπηρεσία ενήργησε και χθες το βράδυ ήταν έτοιμα» τόνισε.
Όσον αφορά στα δρομολόγια του Intercity, ο κ. Κοκκινάκης υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν. «Θα το δει ο ΟΣΕ αν είναι να ξεκινήσει 1η Απρίλη το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Θα το δει ο ΟΣΕ μαζί με την Hellenic Train» σημείωσε.
«Ένα τμήμα όπως ο ΟΣΕ είναι 2.500 χιλιόμετρα και είναι αδύνατο να φυλάσσεται ολόκληρο. Και γίνονται προσπάθειες ανάταξης του δικτύου», συμπλήρωσε ο κ. Κοκκινάκης σχετικά με τα περιστατικά δολιοφθορών.
Επίσης, ο κ. Κοκκινάκης υπογράμμισε ότι τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τα τούνελ στη διαδρομή Αθήνα – Κιάτο θα έχουν λυθεί σε περίπου 10 ημέρες.
«Ο ΟΣΕ είχε κάνει τις χαράξεις είχε βγάλει τα δρομολόγια, είχε βάλει μείωση ταχύτητας, είχε βάλει 2 σταθμάρχες στα Μέγαρα, ίσως να είναι το πρόβλημα με τα τούνελ. Έχουμε συνολικά 5 τούνελ από το Κιάτο μέχρι το ΣΚΑ, που είναι στους Αγίους Θεοδώρους δύο τούνελ, έχουμε δύο τούνελ στην Κακιά Σκάλα και ένα στην Ευταξία. Έχουν γίνει δοκιμές και με το Tetra, και το VHF και με το GSMR και όλα λειτουργούν» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Μέσα στα τούνελ θα είναι έτοιμο σε 10 μέρες και για τα φώτα που δεν έχουν μέσα, και οι εξαεριστήρες όλα θα ετοιμαστούν. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το Intercity είναι θέμα της Hellenic Train».
Πηγή: in.gr
- ΒΟΛΟΣ | 05.06.2025 | 13:52
Μητσοτάκης από Θεσσαλία: Θα επενδύσουμε σε έργα διαχείρισης νερού και κλειστά αρδευτικά δίκτυα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.06.2025 | 12:50
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνοδεία των «Βig 4» η μετάβαση στην ΑΑΔΕ - ΒΟΛΟΣ | 05.06.2025 | 12:45
Μητσοτάκης από Βελεστίνο: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.06.2025 | 12:31
Βουλιάζει η τοπική οικονομία από τις χαμηλές τιμές σε στάρι, βαμβάκι - ΒΟΛΟΣ | 05.06.2025 | 12:14
Βόλος: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 34χρονος οδηγός μοτοσικλέτας - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.06.2025 | 12:10
Μονή Σινά: Θρίλερ με το ιδιοκτησιακό καθεστώς -Πώς θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της Αθήνας - ΒΟΛΟΣ | 05.06.2025 | 12:05
Αναβιώνει υπόθεση πορνογραφίας στο ΜΟΔ Λάρισας με θύμα ανήλικη και δράστη νεαρό Βολιώτη - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.06.2025 | 12:01
«Μετρητά στο στρώμα» κρύβουν οι Γερμανοί
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2025 | 11:40
Τακούδης: Δευτέρα η θερμότερη ημέρα στη Λάρισα- Κίνδυνος για χαλάζι την Παρασκευή (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2025 | 13:56
Η ορκωμοσία των πέντε νέων διοικητών νοσοκομείων της Θεσσαλίας -Μαίρη Κουτσιούμπα στο πανεπιστημιακό(ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.06.2025 | 19:36
Καρδίτσα: Ξεκινά η δίκη των 6 αστυνομικών για τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου - ΕΛΛΑΔΑ | 04.06.2025 | 15:37
Τυφλός ηλικιωμένος σιτίζεται με... τάπερ που του «πετάει» ο Δήμος μακριά από το σπίτι του - Η ιστορία του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.06.2025 | 09:38
Ορκίζονται οι νέοι διοικητές νοσοκομείων στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 04.06.2025 | 10:02
Βόλος: Σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο 33χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 04.06.2025 | 12:33
«Σκάσε Αμαλία»: Η μέρα που ένα ανοιχτό μικρόφωνο πρόδωσε την ασεβή ατάκα του Καραμανλή στην καλλονή σύζυγό του - ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2025 | 09:35
Παραμένει στο «τιμόνι» του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ο διοικητής Γρηγόρης Βλαχάκης