ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ερχεται ο «ανοιξιάτικος χιονιάς» - Πόσο θα κρατήσει
Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία

Αλλάζει από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου – του μήνα που έχει χαρακτηριστεί «γδάρτης και τρελός»- το σκηνικό του καιρού, με μετεωρολόγους να περιμένουν κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
Το ζεστό Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου, θα δώσει τη θέση του στον χιονιά, και οι τελευταίες προγνώσεις κάνουν λόγο για χιόνια τόσο στην Πάρνηθα όσο και σε υψόμετρα κάτω των 500 μέτρων.
Ο ανοιξιάτικος χιονιάς θα κάνει την εμφάνισή του από τη Δευτέρα, με βροχές στα δυτικά και βόρεια. Η Τρίτη θα είναι μία δύσκολη ημέρα, αφού η κακοκαιρία θα «σκεπάσει» όλη τη χώρα.
Ερχεται ο ανοιξιάτικος χιονιάς – Πόσο θα διαρκέσει
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στη σημερινή του πρόβλεψη ανέφερε ότι: «Από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη μας κατεβαίνουν πολικές αέριες μάζες, θα έρθει πολύ κρύο για την εποχή, ένας ανοιξιάτικος χιονιάς.
Επίσης, θα έχουμε πολλές βροχές και θυελλώδεις βοριάδες με 9 και 10 μποφόρ. Αυτό θα συμβεί γιατί οι αέριες αυτές μάζες θα συγκρουστούν με τις αρκετά πιο θερμές που υπάρχουν στην περιοχή μας. Θα φέρει επίσης πολλά χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα».
Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία
Παρ’ όλα αυτά, η κακοκαιρία δεν θα κρατήσει πολύ, αφού από την Πέμπτη 30/3, ο καιρός θα επανέλθει σε ανοιξιάτικους τόνους.
«Δεν θα κρατήσει πολύ ο ανοιξιάτικος αυτός ο χιονιάς. Αναμένουμε την κορύφωσή του την Τετάρτη και από την Πέμπτη στη συνέχεια η αέρια αυτή πολική μάζα θα συνεχίσει το ταξίδι της προς την περιοχή της Τουρκίας», προέβλεψε ο κ. Μαρουσάκης. Πρόσθεσε δε, ότι η άνοιξη θα έρθει ξανά από το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Χιόνια και στην Πάρνηθα;
Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει υπάρχει μία διχογνωμία για τις καιρικές συνθήκες, με το αμερικανικό μοντέλο να δείχνει πολλά χιόνια από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη. Με χιόνια ίσως και στην Πάρνηθα. Ο υδράργυρος θα πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ.
Πηγή: in.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2025 | 12:13
Φεστιβάλ υγείας, πρόληψης και αλληλεγγύης στη Λάρισα Μαζί Μια Αγκαλιά- ΦΩΤΟ - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2025 | 12:06
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε 5χρονο κορίτσι από κεραυνοβόλο σηψαιμία -Τι λοίμωξη είχε - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.05.2025 | 11:39
Εγκρίθηκε πίστωση 43,1 εκατ. ευρώ για εξόφληση της Απονιτροποίησης - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2025 | 11:30
Τέμπη: Η στρατηγική της κυβέρνησης για Κώστα Αχ. Καραμανλή και προανακριτική - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2025 | 11:26
Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Βέλτιστη λύση η συγγενική αναδοχή και όχι η ιδρυματοποίηση των ανηλίκων» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2025 | 11:07
Λάρισα: Η κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν – «Ο Γιάννης με έκαψε» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2025 | 11:02
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2025 | 10:58
Λάρισα: Απάτη με εισιτήρια για αθλητική διοργάνωση
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2025 | 10:16
Τακούδης: Πότε έρχεται … “φθινόπωρο” στη Θεσσαλία (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.05.2025 | 07:58
Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών ο λογιστής Κωνσταντίνος Γκαβαρδίνας - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2025 | 14:17
Λάρισα: Ζωγραφιές στα γεννητικά όργανα έχουν τα δύο παιδιά-Ο μυστηριώδης «Γιάννης» - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2025 | 17:25
Λάρισα: Τρεις διώξεις για την κακοποίηση των δύο παιδιών -Στον πατέρα τους και σε 50χρονο φίλο της μητέρας - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2025 | 10:29
Ο παγετός εκτόξευσε την τιμή στα κεράσια μέχρι τα 6 ευρώ το κιλό!- παράπονα στη Λαϊκή στο Σταθμό (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2025 | 12:43
Λάρισα: Από την 32χρονη μητέρα είχε αφαιρεθεί και η γονική μέριμνα για παιδί στην Κύπρο που νοσηλεύτηκε με ασιτία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 20.05.2025 | 07:08
Στη Σαουδική Αραβία μετατρέπουν την έρημο σε γόνιμη γη, στην Ελλάδα το αντίστροφο... - ΒΟΛΟΣ | 20.05.2025 | 11:58
Τραγωδία στο Βόλο: «Δεν είχε όρεξη ούτε να φάει…» – Οι πληροφορίες για το 5χρονο παιδί που έφυγε από τη ζωή