ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Aντιδρούν οι ΠΥροσβέστες του Βόλου στη μεταφορά της Υπηρεσίας τους στο Πανθεσσαλικό
Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη -«Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε πρόχειρες προτάσεις»

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο απέστειλαν οι Προσβέστες του Βόλου με την οποία επισημαίνουν την αντίδρασή τους στη μεταφορά της ΠΥ Βόλου στο πανθεσσαλικό στάδιο, όπως προτείνει η δημοτική αρχή. Τονίζουν μάλιστα στην επιστολ-η τους ότι «Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε πρόχειρες προτάσεις»
Δείτε την επιστολή :
ΘΕΜΑ: << Μετεγκατάσταση Π.Υ. Βόλου >>.
Κύριε Υπουργέ
Με έκπληξη ακούμε τις τελευταίες ημέρες σε δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου που αναφέρει ότι σε συνάντηση που είχε μαζί σας στο Υπουργείο, παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ευάγγελου Τουρνά σας έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης της Π.Υ. Βόλου σε χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου. Επίσης ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η προοπτική αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά από εσάς και από άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων είναι λογικό να έχει επέλθει μεγάλη αναστάτωση, θυμός και απογοήτευση σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Π.Υ. Βόλου. Διότι ως Δ.Σ. αυτό που γνωρίζαμε και μεταφέραμε στους συναδέλφους ήταν η προσπάθεια της νέας Διοίκησης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας να μισθώσει κατάλληλο χώρο όπου θα μεταφέρονταν μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας, ώστε να γίνει αποσυμφόρηση του κτιρίου της Π.Υ. Βόλου. Μάλιστα δηλώσαμε ότι θα είμαστε αρωγοί και θα βοηθήσουμε ως Δ.Σ. για το σκοπό αυτό.
Η Ένωσή μας διαχρονικά, έχει ως πρωταρχικό αίτημά της να κατασκευαστεί από την αρχή ένα νέο σύγχρονο Πυρ/κό μέγαρο στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί εδώ και 10ετίας περίπου από τον Δήμο Βόλου για τον λόγο αυτό, αντάξιο τις ιστορίας και της προσφοράς της Π.Υ. Βόλου στην κοινωνία.
Την παραπάνω πρόταση είχαμε μεταφέρει και σε εσάς κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Π.Υ. Βόλου στις 22/11/2022 παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χ. Τριαντόπουλο & του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου. Μάλιστα τότε μας είχατε απαντήσει ότι ο φάκελος για την κατασκευή της νέας Υπηρεσίας είναι πλήρης και ότι τα κονδύλια υπάρχουν. Ο λόγος όμως που δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ήταν ότι στο ίδιο πρόγραμμα υπήρχαν μη πλήρεις φάκελοι για την κατασκευή άλλων δύο Πυρ/κών Υπηρεσιών. Πρόβλημα που μας διαβεβαιώσατε ότι τελικά θα το παρακάμψετε. Όλοι είχαμε μείνει στα λεγόμενά σας.
Επειδή πιστεύομε ότι γνωρίζεται την παροιμία που λέει ο σοφός λαός μας ΄΄ουδέν μονιμότερο του προσωρινού΄΄, σας γνωρίζουμε ότι:
• Η πρόταση για την μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου σε χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου δεν είναι καινούργια είχε γίνει και παλαιότερα (πριν 5ετίας περίπου), από την ίδια Δημοτική αρχή, απορρίφθηκε όμως την επιτροπή που είχε συσταθεί από το Αρχηγείο Πυρ/κου Σώματος διότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι χώροι για την στέγαση της Υπηρεσίας, που να πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των συναδέλφων καθώς και να εξυπηρετούν τις λειτουργικές απαιτήσεις του δύσκολου έργου μας. Τώρα πως θα βρεθούνε;
• Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε πρόχειρες προτάσεις, να φύγουμε από ένα κακό κτίριο (ναι, το παραδεχόμαστε όλοι) στο οποίο είμαστε ιδιοκτήτες και να πάμε φιλοξενούμενοι σε ένα κτίριο το οποίο αντί να μας λύσει θα μας δημιουργήσει επιπλέων προβλήματα.
• Δεν θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε προσωρινές προεκλογικές λύσεις που ΄΄πουλάνε΄΄ και δεν φέρνουν αποτέλεσμα αλλά αντίθετα επιδεινώνουν το πρόβλημα.
• Η θέση μας είναι μία. Κατασκευή εξ αρχής ενός νέου σύγχρονου Πυρ/κού μεγάρου.
Για όλα τα παραπάνω σας ζητάμε να μην βιαστείτε να λάβετε κάποια απόφαση και όσο το δυνατόν συντομότερα όπως ορίσετε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας ώστε κατ’ ιδίαν να σας μεταφέρουμε τις θέσεις μας και τους προβληματισμούς μας.
Τέλος σας δηλώνουμε ότι η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας, ως ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας του Νομού, αγωνίζεται καθημερινά και προσπαθεί πάντα με τεκμηριωμένες προτάσεις να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και το κύρος του εργασιακού μας χώρου, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των συνάδελφων και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκρισή σας.
- ΒΟΛΟΣ | 01.06.2025 | 23:36
Πήλιο: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Γερμανίδας τουρίστριας - Έπεσε από βράχο, τραυματίστηκε στη μέση - ΛΑΡΙΣΑ | 01.06.2025 | 23:21
Αύριο στη Λάρισα η κηδεία του Νικολάου Τάνα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.06.2025 | 22:14
Τραγικό τροχαίο στη Λάρισα στον κυκλικό κόμβο Αγίου Γεωργίου- μία κοπέλα νεκρή κι ένα σοβαρά τραυματίας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.06.2025 | 22:04
Συνάντηση του Δημάρχου Λ. Πλαστήρα με τον Γενικό Γραμματέα Δασών - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 01.06.2025 | 22:00
Politico: Η Ευρώπη πετάει το νερό της στην αποχέτευση - ΕΛΛΑΔΑ | 01.06.2025 | 21:33
Τραγωδία στην Ηλεία: 55χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.06.2025 | 20:01
Καλαμπάκα: Με εδέσματα προβατίνας πλαισιώθηκε το 27ο Αντάμωμα Χασίων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.06.2025 | 19:10
Δωρεά παιδικών χαρών σε μειονοτικά χωριά στην Αλβανία από την ΠΕΔ Θεσσαλίας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.06.2025 | 09:50
Βλέπει σοδειές ρεκόρ φέτος το θεσσαλικό σιτάρι, χαμηλά προς το παρόν οι τιμές - ΛΑΡΙΣΑ | 01.06.2025 | 22:14
Τραγικό τροχαίο στη Λάρισα στον κυκλικό κόμβο Αγίου Γεωργίου- μία κοπέλα νεκρή κι ένα σοβαρά τραυματίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.06.2025 | 16:24
Και νέα διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.06.2025 | 13:28
Ξεκινά η ριζική ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.06.2025 | 10:03
Βαριά τραυματίας 18χρονος έπειτα από πτώση από 2ο όροφο πολυκατοικίας στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.06.2025 | 10:13
Λάρισα: Δύο μήνες στην εντατική ο 9χρονος που πνίγηκε από πορτοκάλι στο σχολείο του – Κάθε μέρα τον βλέπει η δασκάλα του - ΒΟΛΟΣ | 01.06.2025 | 10:18
Αυτές είναι οι δύο πιο επικίνδυνες παραλίες της Μαγνησίας – Βρίσκονται ανάμεσα στις πέντε σε όλη την Ελλάδα [βίντεο] - ΕΛΛΑΔΑ | 01.06.2025 | 15:50
Θρίλερ με αυτοκτονία αστυνομικού στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών