ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Απίστευτο: Δρόμος περνά... μέσα από το προαύλιο σχολείου στον Βόλο!
Το προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας έχει χαρακτηριστεί ως δρόμος

Το προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας έχει χαρακτηριστεί ως δρόμος και το σχολείο δεν μπορεί να κάνει καμία ενέργεια για την αξιοποιίησή του
Δρόμος περνά… μέσα από σχολικό προαύλιο και μολονότι δεν λειτουργεί, το σχολείο αδυνατεί να αξιοποιήσει τον χώρο.
Πρόκειται για παράδοξο που αποτυπώνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης στη Ν. Ιωνία στον Βόλο και αφορά σε χώρο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας.
Σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο, στο οικοδομικό τετράγωνο 224, που περικλείεται από τις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού, Φυτόκου, Καθηγητή Παναγιώτη Βουτσά και Παρασκευοπούλου διέρχεται εγκεκριμένη οδός.
Σύμφωνα με το taxydromos.gr η συγκεκριμένη «εγκεκριμένη οδός» βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για το πίσω μέρος του προαυλίου, όπου λειτουργεί και το Γυμναστήριο του σχολείου.
Τον συγκεκριμένο χώρο, επί σειρά ετών επιχειρεί να αξιοποιήσει το σχολείο προκειμένου να δημιουργήσει γήπεδο 5Χ5 όμως δεν μπορεί λόγω του… δρόμου.
Στον «δρόμο», εκτός από το Γυμναστήριο, υπάρχουν και δύο μπασκέτες. Σκάμμα που προϋπήρχε μετατράπηκε σε παρτέρι, όπου φυτεύτηκαν δέντρα. Στο υπόλοιπο τμήμα, το σχολείο θέλει να δημιουργήσει από το 2012- 2013 ένα γήπεδο 5Χ5 για τους μαθητές.
«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, αλλά υπήρχαν διαμαρτυρίες, γιατί η μπάλα έφευγε, κατέληγε πάνω σε κεραμίδια και οι περίοικοι ενοχλούνταν. Σκεφτήκαμε λοιπόν να οριοθετήσουμε τον χώρο. Βρήκαμε τέρματα και ετοιμαζόμασταν να τοποθετήσουμε ψηλή προστατευτική σίτα για να μην ξεφεύγει η μπάλα, όταν μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση γιατί η έκταση είναι… δρόμος», περιγράφει η διευθύντρια του σχολείου, Βάσσα Παρασκευά, το παράδοξο που συμβαίνει.
Το σχολείο έχει καταθέσει αίτημα ζητώντας την κατάργηση της οδού που είναι ουσιαστικά τμήμα του σχολικού προαυλίου με στόχο «εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και τον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος τίθεται η σκέψη για κατασκευή μικρού γηπέδου 5Χ5».
Το αίτημα έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια από τη διεύθυνση του σχολείου και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου…
Το θέμα εξετάζεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μεθαύριο, Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι. Η εισήγηση αφορά στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατάργηση της οδού, προκειμένου να μπορέσει το σχολείο, να αξιοποιήσει τον χώρο του. «Ένα όνειρο 11 ετών δρομολογείται», σχολίασε περιχαρής η διευθύντρια του σχολείου, Βάσσα Παρασκευά.
Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για τον χαρακτηριστικό έκτασης σε κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για έκταση που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας και σήμερα είναι οικοδομήσιμος αλλά διαμορφωμένος ως πλατεία. Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο 72 που περικλείεται από τις οδούς Εθνικών Αγώνων, Φυτόκου, Κάδμου και Θράκης.
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 02.10.2023 | 13:37
Ημιμαραθώνιος στην Κρήτη: Η γνωστή σε όλους γιαγιά Αγγέλα, έτρεξε 5 χιλιόμετρα και έδωσε ρέστα! - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.10.2023 | 13:09
Κι όμως ο Κασσελάκης πήρε το φτυάρι και,..έβγαλε τα παπούτσια για να μπει σε σπίτι πλημμυροπαθούς στο Βόλο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.10.2023 | 12:50
Νέα εποχή στην Εθνική: Ανακοινώθηκε ο Σπανούλης! - ΥΓΕΙΑ | 02.10.2023 | 12:44
Μ. Βικελής, νευρολόγος: Η ημικρανία δεν είναι δικαιολογία - ΒΟΛΟΣ | 02.10.2023 | 12:43
Στον Βόλο ο Κασσελάκης συναντήθηκε με επιτροπή αγώνα πολιτών – Ο διάλογος με πλημμυροπαθή μαθητή - ΕΛΛΑΔΑ | 02.10.2023 | 12:36
Πάτρα: Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.10.2023 | 12:34
Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Κώστας Τζανακούλης στηρίζει τον Κώστα Αγοραστό (ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 02.10.2023 | 12:33
Market Pass: Ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι πληρωμές
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.10.2023 | 10:53
Πλημμύρες -Λάρισα: Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο ανάχωμα στα Ταμπάκικα (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.10.2023 | 20:36
Η Μπετη Μαγρίζου γράφει για το θάνατο του συζύγου της και... τα κακώς κείμενα της δημόσιας Υγείας στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.10.2023 | 12:35
Κινητοποίηση με τρακτερ στον Πλατύκαμπο και τα χωριά της Βόλου για τις πλημμύρες - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 01.10.2023 | 09:48
POS: Υποχρεωτικά από το νέο έτος σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.10.2023 | 00:19
Πόρισμα εμπειρογνωμόνων για τη Θεσσαλία: Οι πέντε «πληγές» και τα οκτώ άμεσα μέτρα που προτείνονται - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.10.2023 | 14:45
Βούλιαξε ξανά ο Παλαμάς, αυτή τη φορά από κόσμο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πλημμύρες (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.10.2023 | 10:32
Ποιά τα φαβορί για τις εκλογές σε περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμους Λαρισαίων και Βόλου με βάση τις στοιχηματικές - ΛΑΡΙΣΑ | 01.10.2023 | 17:03
Λάρισα: Απειλή ανεργίας για 650 εργαζόμενους σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο