ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Ο δεκάλογος του σωστού ψησίματος για την Τσικνοπέμπτη
FOOD
Σε λίγες ώρες όλη η Ελλάδα θα… τσικνίζει. Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα των κρεατοφάγων και καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Αλλά το μυστικό, εκτός από το καλό κρέας είναι και το πώς θα ψηθεί αυτό.
Δέκα συμβουλές για καλό ψήσιμο δίνουν οι ειδικοί:
Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να διαλέξεις από τον χασάπη το σωστό κρέας. Το καλύτερο μέρος του ζώου είναι οι σπαλομπριζόλες οι κόντρα το T bone και ο βασιλιάς Ribeye.
H σπαλομπριζόλα είναι τα 5-6 πρώτα κομμάτια από τη ράχη του μοσχαριού, πηγαίνοντας προς τα πίσω έρχονται οι μπριζόλες και μετά οι κόντρα μπριζόλες με καλύτερο κομμάτι τα T Bone που είναι οι μπριζόλες που περιλαμβάνουν και το φιλέτο.
Το Ribeye είναι το κομμάτι της σπαλομπριζόλας χωρίς το κόκκαλο το καλύτερο κρέας το οποίο και θα βρείτε σε προσιτές τιμές.
Το πόσο ποιοτικό είναι ένα κρέας εξαρτάται από το ενδομυϊκό λίπος που έχει. Όσο περισσότερο μοιάζει με μάρμαρο τόσο ακριβότερο είναι, σύμφωνα με το gourmed.gr
Το δεύτερο μυστικό αφορά πάλι τον χασάπη και είναι το σωστό σίτεμα. Ο χασάπης δηλαδή θα πρέπει να αφήσει το κρέας στο ψυγείο του από τρεις έως οκτώ εβδομάδες χωρίς υγρασία και σκουρόχρωμο, μαλακό με πλούσια γεύση.
Πολλές φορές συνηθίζουμε να βάζουμε στο κρέας μαρινάδα προκειμένου να αποκτήσει γεύση, αν όμως το παρακάνουμε, τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα.
Φτάνουμε δηλαδή στο σημείο να τρώμε κάτι σαν κρέας και όχι κρέας.
Το τρίτο μυστικό είναι το κρέας να έχει τη σωστή θερμοκρασία πριν το ψήσεις. Θα πρέπει δηλαδή να το έχεις βγάλει από το ψυγείο δύο ώρες πριν ώστε να έρθει σε έντονη θερμοκρασία δωματίου.
Με αυτό τον τρόπο το κρέας θα ψηθεί και δεν θα χάσει τους χυμούς του.
Το τέταρτο μυστικό είναι να στεγνώσουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία. Εδώ θα πρέπει να σας τονίσουμε πως δεν πρέπει να το αλατίσετε γιατί έτσι θα σκληρύνει.
Το πέμπτο μυστικό βρίσκεται στη θερμοκρασία. Το κρέας θα πρέπει να ψηθεί στους 160 βαθμούς Κελσίου. Αν το ψήσεις στο τηγάνι βάλε μία κουταλιά λάδι.
Αν πάλι το θες στα κάρβουνα, βάλε τη σχάρα αρκετή ώρα να κάψει και χαμηλά.
Το κρέας πρέπει να ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και να διατηρήσει τους χυμούς του.
Το έκτο μυστικό βρίσκεται στο γύρισμα. Θα πρέπει λοιπόν να είναι πάνω από το τηγάνι ή τη σχάρα και να γυρνάς το κρέας κάθε δύο με τρία λεπτά ώστε να ψηθεί.
Γυρίζοντας το κρέας το βοηθάμε να μην χάσει το εσωτερικό του λίπος.
Το έβδομο μυστικό είναι ο χρόνος που θα μείνει στη φωτιά το κρέας. Ιδανικά το κρέας πρέπει να τρώγεται ψημένο μέτρια έτσι δεν χάνει τα υγρά του, τη γεύση του και δεν σκληραίνει.
Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα θερμόμετρο. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος.
Το όγδοο μυστικό είναι να μην καταναλώσεις αμέσως το κρέας αλλά να το αφήσεις λίγο να ξεκουραστεί. Άστο πέντε- έξι λεπτά μετά το ψήσιμο μέσα στο αλουμινόχαρτο. Έτσι θα γίνει ζουμερό και πεντανόστιμο.
Το ένατο μυστικό είναι να προσέξεις πώς να το κόψεις. Αυτό πρέπει να γίνει καθένα προς τις ίνες.
Έτσι θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.
Τέλος το δέκατο μυστικό είναι στο σερβίρισμα. Θα πρέπει να το συνοδεύσεις με λεμόνι ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις όμως δεν πρέπει να το παρακάνεις.
Πηγή: in.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.04.2024 | 10:14
Καρδίτσα: Προχωρά η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών από τον ποταμό Λείψιμο - ΔΙΕΘΝΗ | 29.04.2024 | 10:00
Δεκάδες ομογενείς στις εκκλησίες της Αυστραλίας για την Κυριακή των Βαΐων - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2024 | 09:58
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προβαίνει σε δωρεά για τη χρηματοδότηση της μελέτης ανακατασκευής της πεζογέφυρας Τεμπών - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2024 | 09:56
Ένας Λαρισαίος έφυγε από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2024 | 09:54
Σήμερα η σύσκεψη στη Νίκαια από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - ΒΟΛΟΣ | 29.04.2024 | 09:44
Δωρεάν αρνιά από τον Δήμο Βόλου σε οικονομικά αδύναμους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε γίνεται η διανομή - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2024 | 09:37
Ιωάννα Ντούφα: Η Λαρισαία «βασίλισσα» της χαλάρωσης στο νέο talent show TV Queen (BINTEO) - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2024 | 09:37
Έξι ένοχοι για την τραγωδία στο Μάτι-Αθωώθηκαν 15
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.04.2024 | 19:45
Με αποκλεισμούς από ενισχύσεις 270 εκατ. και οριζόντιο ψαλίδι αρχίζουν τη Δευτέρα πληρωμές eco-schemes και συνδεδεμένων - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2024 | 20:33
Λάρισα: Βρέθηκαν νέα ηχητικά αρχεία της τραγωδίας των Τεμπών – Δεν είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2024 | 11:15
Κοσμοσυρροή στους ιερούς ναούς της Λάρισας- εξαφανίστηκαν τα βάγια! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2024 | 10:53
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2024 | 12:23
Μεγάλη συμμετοχή δρομέων και απόλυτη επιτυχία για 6ο Ορεινό Αγώνα «Μαραθώνιος Κισσάβου» (ΦΩΤΟ +video) - ΔΙΕΘΝΗ | 28.04.2024 | 19:52
Τρομάζει ο Μακρόν: Προτείνει τη χρήση γαλλικών πυρηνικών έναντι των απειλών της Ρωσίας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.04.2024 | 11:21
Θλίψη στην Καρδίτσα; Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών η Ρίτα Μπούρη - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2024 | 10:08
Με κατάνυξη πλήθος πιστών στον Άγιο Αχίλλιο για τη λειτουργία των Βαΐων (ΦΩΤΟ +video)