ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Βόμβα Καντίροφ: Προτρέπει τον Πούτιν να χρησημοποιήσει πυρηνικά κατά της Ουκρανίας
Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος, δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ

Οι ήττες του ρωσικού στρατού από τις δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν η αφορμή για τον ηγέτη των Τσετσένων και στενό σύμμαχο του Πούτιν να κάνει την συγκεκριμένη δήλωση.
Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα: την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».
Τα εδάφη που προσαρτήθηκαν θα καλυφθούν από το ρωσικό δόγμα πυρηνικής αποτροπής
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις-απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων σκόρπισαν φόβους σε όλο τον πλανήτη.
Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, την ημέρα που ολοκληρώθηκαν τα «δημοψηφίσματα» προσάρτησης σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονταν υπό ρωσική κατοχή, πως οι ψηφοφορίες αυτές θα έχουν «συνέπειες» για τα εν λόγω εδάφη στο επίπεδο της ασφάλειάς τους, περιλαμβανομένης πιθανής πυρηνικής προστασίας.
«Στα εδάφη αυτά θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από νομικής απόψεως, σε επίπεδο διεθνούς δικαίου και ως προς όλες τις αντίστοιχες (των ληφθέντων μέτρων) συνέπειες για την ασφάλειά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Το δικαιικό μας σύστημα θα εξετάσει όλες τις επιλογές, και, φυσικά, οι νομοθέτες μας, τα εκτελεστικά μας όργανα και οι νομικές μας ομάδες είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε.
Στρατιωτικό δόγμα πυρηνικής επιτροπής
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε αναφερθεί στην πιθανότητα εφαρμογής του ρωσικού δόγματος πυρηνικής αποτροπής στα εδάφη αυτά.
Το ρωσικό δόγμα προβλέπει πυρηνικά πλήγματα, σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης κατά της Ρωσίας ή υπαρξιακής απειλής κατά του ρωσικού κράτους.
Η ενίσχυση της άμυνας αυτών των εδαφών θα στηριχθεί, κατά τον Μεντβέντεφ, στις «δυνατότητες που προσφέρει η επιστράτευση» στην Ρωσία, αλλά επίσης και στη χρήση «του συνόλου του ρωσικού οπλοστασίου, περιλαμβανομένων των στρατηγικών όπλων και όσων προβλέπονται από τις νέες αρχές».
«Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του ατομικού όπλου και, αν κριθεί αναγκαίο, σε προκαθορισμένες περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση των αρχών της κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την πυρηνική αποτροπή», εξήγησε ο Μεντβέντεφ.
Σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ παραπέμπουν στο «στρατιωτικό δόγμα» της Ρωσίας και παρακίνησε όλους «να θυμηθούν» τις αρχές αυτού του δόγματος
- ΕΛΛΑΔΑ | 02.07.2025 | 17:58
Μεγάλη φωτιά καίει πευκοδάσος στη Βουρβουρού Χαλκιδικής - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν - ΛΑΡΙΣΑ | 02.07.2025 | 17:44
Τι συνέβη με τους πορνοστάρ στον Πλαταμώνα: Αστυνομικοί πέρασαν τον Mannie Coco για μικροπωλητή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.07.2025 | 17:00
Λυκουρέντζος: Με διαφάνεια και αντικειμενικές εκτιμήσεις αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.07.2025 | 16:15
Αποκάλυψη: Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2023 είχε ενημερώσει τον Μπρατάκο στο Μαξίμου για 9.309 προβληματικά ΑΦΜ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.07.2025 | 15:04
Έρχεται νέο κύμα καύσωνα: Ο Θεσσαλικός κάμπος στις περιοχές που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 42°C - ΕΛΛΑΔΑ | 02.07.2025 | 14:35
Σοκ με 12χρονο μαθητή: Βρέθηκε απαγχονισμένος με ανοιχτό τάμπλετ μπροστά του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.07.2025 | 14:32
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προτεραιότητα η διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ -Έρχονται έλεγχοι για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία - ΒΟΛΟΣ | 02.07.2025 | 14:18
Βόλος: «Ρήμαξε» επιχειρήσεις και βενζινάδικα και συνελήφθη
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2025 | 09:27
Σε κατάσταση σοκ η εστίαση στη Λάρισα: Πληθαίνουν τα λουκέτα- όσοι έκλεισαν για καλοκαίρι δεν θα ξανανοίξουν (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2025 | 19:02
«Καλό ταξίδι Ελένη»-η ανακοίνωση συλλόγου διδασκόντων ΓΕΛ Γιάννουλης για την 17χρονη που έφυγε από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2025 | 13:29
Θλίψη: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.07.2025 | 13:21
Γιάννουλη: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στη 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο - ΒΟΛΟΣ | 01.07.2025 | 22:39
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλλιέργειες» ντομάτας σε εργοτάξιο 2.500 στρεμμάτων στη Λίμνη Κάρλα από αγρότες Λαγκαδά με απόδοση 600.000 ευρώ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.07.2025 | 14:23
Σκάει νέα βόμβα μετά τον Βορίδη: Τελειώνουν άλλοι δυο υπουργοί; - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.07.2025 | 09:51
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότης... μίδας πήρε 16 εκατ. ευρώ - Γιατρός και δικηγόρος λάμβαναν επιδοτήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 02.07.2025 | 10:02
Καταγγελία Λαρισαίου αγρότη: Έπαιρναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ελιές μέσα σε αεροδρόμιο