ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΕΔΥΘΕ: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει τα έργα του Αχελώου» (φωτο - βίντεο)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑ ΣΥΚΙΑΣ

Την Πέμπτη 22/9/22 αντιπροσωπεία της ΕΔΥΘΕ [ καθηγητής Φ. Γέμτος, Γ. Χατζής πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, Φ. Αλεξάκος πρ. Νομάρχης, πρ. Δήμαρχος Καρδίτσας, Δημ. Αρχοντής, πρ. Δήμαρχος καρδίτσας, Τ. Μπαρμπούτης ΔΣ ΕΘΕΜ] πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη στην περιοχή των εγκαταλειμμένων έργων εκτροπής Αχελώου και συγκεκριμένα στην έξοδο της σήραγγας μεταφοράς των υδάτων (Δρακότρυπα) και στην θέση των έργων φράγματος Συκιάς επί του Αχελώου.
Είναι γνωστό πως η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθώντας την πολιτική που «παρέλαβε» από την προηγουμένη κυβέρνηση Τσίπρα, επέλεξε μια πολιτική αδρανοποίησης των έργων αυτών (παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις και διακηρύξεις) και επέβαλε στα κυβερνητικά στελέχη μια τακτική σιγής και αποσιώπησης του σοβαρού αυτού πολιτικού ζητήματος, και όλα αυτά παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες σε σχέση με το υδατικό – οικολογικό - ενεργειακό πρόβλημα της Θεσσαλίας, με επικίνδυνες επιπτώσεις και απειλές στον διατροφικό τομέα, έλλειψη υδάτινων αποθεμάτων για περίπτωση παρατεταμένης ξηρασίας, ενεργειακή κρίση και ανεπάρκεια, και τέλος έντονη υποβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων (υπόγειων και επιφανειακών).
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερβαίνοντας τα «εσκαμμένα», διάλεξαν σαν κατάλληλη την συγκεκριμένη συγκυρία για να δηλώσουν απερίφραστα την πρόθεση τους, όταν γίνουν κυβέρνηση, να κατεδαφιστούν τα ημιτελή έργα.
Με την συμβολική παρουσία της επιτροπής μας στα έργα και εκτιμώντας ότι με τις θέσεις μας εκφράζουμε την συντριπτική πλειοψηφία των θεσσαλών πολιτών, επιδιώκουμε να στείλουμε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση πως σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψει ότι δημιουργήθηκε με σκληρή εργασία 25 ετών (1985 - 2010), για έργα αξίας 500 εκατ. ευρώ από δημόσιες δαπάνες (δηλαδή χρήματα όλων μας) και από έξι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις που είχαν την στήριξη των αποφάσεων στη Βουλή με συντριπτικές (κυριολεκτικά) πλειοψηφίες.
Εάν τώρα κάποιοι «ενδιαφέρονται», για λόγους που δεν είναι της παρούσης, να ακυρώσουν τις παλαιότερες αποφάσεις και να προβούν στο καταστροφικό εγχείρημα της κατεδάφισης των έργων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ να αναζητήσουν την επικύρωση από την ΒΟΥΛΗ αυτής της χυδαίας πολιτικής τους επιλογής, όπως εξάλλου ζητήσαμε εδώ και ένα χρόνο (με σχετική ΑΝΑΦΟΡΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής), να πράξει η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα, μια πρόταση που δυστυχώς αγνοήθηκε και οδηγηθήκαμε πλέον σε κυνικές «θέσεις» σαν αυτή που αναφέραμε.
Όλες αυτές τις απόψεις, είχαμε την ευκαιρία να τις εκθέσουμε και στον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου και τα στελέχη της Δημοτικής αρχής κ. κ. Παπαδήμο και Πούλιο που είχαν την καλοσύνη να δεχθούν την επιτροπή μας στην έδρα του Δήμου τους, στο Ανθηρό, και να ανταλλάξουμε μαζί τους απόψεις για συντονισμό της κοινής μας προσπάθειας. Τους ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση
Για την Ε.Δ.Υ.ΘΕ
Γέμτος Φάνης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
Γιαννακός Κώστας, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας,
Κοτσιμπογεώργος Ηλίας, Αντιπρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας,
Ντογκούλης Δημήτρης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.06.2025 | 12:31
Βουλιάζει η τοπική οικονομία από τις χαμηλές τιμές σε στάρι, βαμβάκι - ΒΟΛΟΣ | 05.06.2025 | 12:14
Βόλος: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 34χρονος οδηγός μοτοσικλέτας - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.06.2025 | 12:10
Μονή Σινά: Θρίλερ με το ιδιοκτησιακό καθεστώς -Πώς θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της Αθήνας - ΒΟΛΟΣ | 05.06.2025 | 12:05
Αναβιώνει υπόθεση πορνογραφίας στο ΜΟΔ Λάρισας με θύμα ανήλικη και δράστη νεαρό Βολιώτη - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.06.2025 | 12:01
«Μετρητά στο στρώμα» κρύβουν οι Γερμανοί - ΒΟΛΟΣ | 05.06.2025 | 11:53
Εγκαινίασε το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ο Άδωνις Γεωργιάδης - ΕΛΛΑΔΑ | 05.06.2025 | 11:39
Σέρρες: Τρεις τραυματίες από τη σύγκρουση ΙΧ με τρακτέρ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 05.06.2025 | 11:26
Μύκητες εισαγωγής σκοτώνουν τα ελληνικά δάση - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2025 | 11:40
Τακούδης: Δευτέρα η θερμότερη ημέρα στη Λάρισα- Κίνδυνος για χαλάζι την Παρασκευή (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2025 | 13:56
Η ορκωμοσία των πέντε νέων διοικητών νοσοκομείων της Θεσσαλίας -Μαίρη Κουτσιούμπα στο πανεπιστημιακό(ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.06.2025 | 19:36
Καρδίτσα: Ξεκινά η δίκη των 6 αστυνομικών για τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου - ΕΛΛΑΔΑ | 04.06.2025 | 15:37
Τυφλός ηλικιωμένος σιτίζεται με... τάπερ που του «πετάει» ο Δήμος μακριά από το σπίτι του - Η ιστορία του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.06.2025 | 09:38
Ορκίζονται οι νέοι διοικητές νοσοκομείων στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 04.06.2025 | 10:02
Βόλος: Σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο 33χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 04.06.2025 | 12:33
«Σκάσε Αμαλία»: Η μέρα που ένα ανοιχτό μικρόφωνο πρόδωσε την ασεβή ατάκα του Καραμανλή στην καλλονή σύζυγό του - ΛΑΡΙΣΑ | 04.06.2025 | 09:35
Παραμένει στο «τιμόνι» του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ο διοικητής Γρηγόρης Βλαχάκης