ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση νοσηλειών από την Όμικρον - Βγαίνουν εκτός μάχης υγειονομικοί
Νέο εφιαλτικό ρεκόρ καταγράφηκε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στη χώρα μας

Νέο εφιαλτικό ρεκόρ καταγράφηκε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στη χώρα μας με τα νέα κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας τις 50.000 μέσα σε ένα 24ωρο. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν συνολικά 50.126 νέα κρούσματα ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς φτάνουν πλέον σε απειλητικά νούμερα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομειακά ιδρύματα που πρέπει να εγκαταλείψουν το πόστο τους καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Οι διασωληνωμένοι ασθενείς την Τρίτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έφτασαν τους 619 ενώ 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της πανδημίας.
Βασιλακόπουλος στο OPEN: Λάθος να λέμε ότι η όμικρον δεν δίνει βαριές νοσηλείες
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «είναι λάθος να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν δίνει βαριές νοσηλείες».
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι η όποια πίεση προκληθεί από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα οφείλεται μόνο σε ανεμβολίαστους πολίτες και τόνισε ότι αυτοί πρέπει να είναι ο στόχος των όποιων περιοριστικών μέτρων προκειμένου και οι εκείνοι να προστατευτούν αλλά και να μην ξεπεράσει τα όριά του το ΕΣΥ. Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ του να εφαρμοστεί ένα σκληρό lockdown μόνο για ανεμβολίαστους γιατί αυτοί είναι που κινδυνεύουν. «Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος είναι να πειστούν ή να οδηγηθούν στο να εμβολιαστούν», τόνισε ο καθηγητής.
Οι άνθρωποι που νοσηλεύονται με Όμιρκον είναι ανεμβολίαστοι
Για το γεγονός ότι το 70% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στην Όμικρον, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «είναι προφανές πως η Όμικρον θα φέρει και αύξηση των νοσηλειών αλλά και των θανάτων, αλλά ποιοι θα το προκαλέσουν αυτό; Οι ανεμβολίαστοι». Επεσήμανε στη συνέχεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Όμικον είναι ανεμβολίαστοι.
«Βεβαίως και αυξάνονται οι νοσηλείες από την Όμικρον. Είναι λανθασμένη εικόνα να λέμε ότι η Όμικρον δεν θα επιφέρει καμία νοσηλεία και κανέναν θάνατο». Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η νέα μετάλλαξη έχει μικρότερη νοσηρότητα και μικρότερη θνητότητα (κατά 60% - 70%) από τη Δέλτα.
Βγαίνουν εκτός μάχης υγειονομικοί
Όλα αυτά την ώρα που όλο και περισσότεροι υγειονομικοί στα νοσοκομεία εντοπίζονται θετικοί στη νέα μετάλλαξη και υποχρεωτικά πρέπει να θέσουν τον εαυτό τους σε καραντίνα.
Όπως έγραψε στο ethnos.gr η Δήμτρα Ευθυμιάδου, ήδη πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν τεθεί σε συναγερμό επειδή δεκάδες υγειονομικοί έχουν μολυνθεί με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μένουν κενές οι θέσεις τους και να δημιουργούνται οι πρώτες δυσλειτουργίες.
Μάλιστα η οδηγία που έχει δοθεί στους Διοικητές των Νοσοκομείων είναι κατά βούληση να απαγορεύουν τα επισκεπτήρια και οι νοσηλευόμενοι να εξυπηρετούνται μόνο από το νοσηλευτικό προσωπικό. Κάτι που συνέβη ήδη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό μετά την επιβεβαίωση 92 κρουσμάτων στο προσωπικό. Βέβαια ήδη σήμερα επέστρεψαν οι 35 από τους εργαζόμενους που είχαν προσβληθεί από τον ιό, καθώς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ενώ πλέον η καραντίνα για τους εμβολιασμένους είναι στις 5 ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές καταγράφουν κατά μέσο όρο 3% απουσίες στα δημόσια νοσοκομεία από υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων που νόσησαν από covid. Προς ώρας το ποσοστό κρίνεται πως είναι ελεγχόμενο καθώς οι νοσούντες προέρχονται από διάφορα τμήματα και όχι μόνο από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα αποτελούσε κυρίαρχο πρόβλημα. Ωστόσο οι αριθμοί καθημερινά διαφοροποιούνται.
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 19:18
Λάρισα: «Ποιος να το φανταζόταν ότι το δικό μου το εγγόνι θα σκότωνε την ίδια του τη μάνα» - Ξεσπάει ο πατέρας της 52χρονης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2025 | 19:09
Λάρισα: «Με έλεγε τεμπέλη, πήρα ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές» -Σοκάρει ο 21χρονος μητροκτόνος - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 15:58
Λάρισα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 21χρονο μητροκτόνο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 15:34
Δήμος Λαρισαίων: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τη μελέτη συγκροτήματος Ειδικής Αγωγής - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.05.2025 | 14:39
Οι 13 ομάδες της basket league και οι νέες προκλήσεις του ΑΣΚ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 13:52
Λάρισα: «Ήταν μια χαρά παιδί, δεν είχαν εντάσεις», λέει ο παππούς του μητροκτόνου -Τη σκότωσε με 25 μαχαιριές - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 12:59
Ανταποκριτές ΕΛΓΑ Δήμου Λαρισαίων: Προθεσμία ως τις 3 Ιουνίου για υπεύθυνες δηλώσεις παραγωγών και εξόφληση ασφαλιστικής εισφ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 12:26
Παγωμάρα στην οδό Λεωνιδίου μετά το στυγερό έγκλημα - Τι λένε οι γείτονες για το δράστη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 18:27
Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων στη Νίκαια-με έναν τραυματία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 21:14
Ανθρωποκτονία-σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 08:38
«Τσακωθήκαμε και τη χτύπησα», τα πρώτα λόγια του μητροκτόνου -Σοκαρισμένη η Λάρισα από την άγρια δολοφονία - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 11:35
Θλίψη στην Λάρισα: Έφυγε από την ζωή 45χρονη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2025 | 18:03
Καιρός: Μίνι φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες –Πιθανές χαλαζοπτώσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2025 | 13:52
Λάρισα: «Ήταν μια χαρά παιδί, δεν είχαν εντάσεις», λέει ο παππούς του μητροκτόνου -Τη σκότωσε με 25 μαχαιριές - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2025 | 09:48
Τη Λάρισα αναμένεται να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Επιχείρηση συσπείρωσης επιχειρεί το Μαξίμου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.05.2025 | 09:45
Στην Καρδίτσα η Αγία Ζώνη της Παναγίας (φωτό+βίντεο)