ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Εντείνονται οι φήμες για «λουκέτο» στις εξέδρες
Την προσεχή Τρίτη θα γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στο... "παρελθόν"

Η αστυνομία ζήτησε την αναβολή του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, αλλά και του Ιωνικός-ΠΑΟΚ, λόγω των μέτρων για την επέτειο θανάτου του Γρηγορόπουλου.
Η αντίδραση της Λίγκας ήταν άμεση, ξεκαθαρίζοντας πως είναι κάθετα αντίθετη, μια και το καλεντάρι της φετινής σεζόν είναι εξαιρετικά ασφυκτικό.
Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, τα πράγματα μοιάζουν να είναι πιο σοβαρά, καθώς η απόφαση της αστυνομίας γι’ αναβολή των δύο παιχνιδιών είναι μη αναστρέψιμη και η αιτία των αναβολών είναι πιο «βαθιά»: τις τελευταίες ώρες αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο η φημολογία που θέλει την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το να μπει λουκέτο σε όλες τις εξέδρες ανεξαιρέτως, λόγω της πανδημίας.
H ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Τρίτη θα ανακοινώσει και το ότι οι αγώνες από εδώ και πέρα θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας, μιας και υπάρχει έντονος προβληματισμός για την μη τήρηση των μέτρων, συνδυαστικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και την άυξηση των κρουσμάτων.
Μάλιστα, υπάρχει ήδη το «πρότυπο», το οποίο δεν είναι άλλο από το βαυαρικό μοντέλο: εδώ και 3 ημέρες ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας έχει ανακοινώσει επισήμως πως η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα θα απαγορευτεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.
Το συγκεκριμένο μέτρο «χτυπάει» φυσικά την Μπάγερν Μονάχου (που θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο την Μπαρτσελόνα στις 8 του μηνός), αλλά το πιάνει και τις Αούσμπουργκ και Γκρόιτερ Φιρτ, που επίσης θ’ αγωνιστούν χωρίς την παρουσία των φιλάθλων τους. Μάλιστα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των συλλόγων, το μέτρο δεν αποκλείεται να «επεκταθεί» σε ολόκληρη την Γερμανία, μετά την συνάντηση των επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Μάλιστα, προς την απόφαση για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών συνηγορεί και η χθεσινή προειδοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Προστασίας του πολίτη, ο οποίος «απείλησε» πως τα γήπεδα θα κλείσουν επειδή οι φίλαθλοι δε φοράνε μάσκες.
Η συγκεκριμένη ατάκα μαρτυρά την τάση, δείχνοντας πως οι ειδήμονες ψάχνουν για… άλλοθι και μπορεί να επικαλεστούν από τα όσα έγιναν στην Τούμπα μέχρι, όπως προείπαμε, τη μη χρήση μάσκας.
Η φημολογία λέει ότι επίκεινται ανακοινώσεις την προσεχή Τρίτη, και άπαντες ευελπιστούν φυσικά να μην γίνουν πραγματικότητα και να παραμείνει απλά σε επίπεδο κινδυνολογίας.
Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, επομένως, πως αν πράγματι αποφασιστεί το κεκλεισμένων των θυρών, τότε οι ομάδες θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά, αφού κατ’ ουσίαν θα πρόκειται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν χωρίς την παρουσία του κόσμου- και τα έσοδα, φυσικά, που αυτή αποφέρει στους συλλόγους.
Εξίσου άσχημη τροπή θα είναι, βεβαίως, και για τους ίδιους τους φιλάθλους, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και τεράστιας ψυχολογικής πίεσης θα στερηθούν ένα από τα τελευταία… αποκούμπια χαλάρωσης.
Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν…
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 22:31
Τα εγκαίνια του νέου ενδοσκοπικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 19:01
Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή: Γάζωσαν άνδρα μέρα μεσημέρι -Τον πυροβόλησαν 5 φορές - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 18:56
Αλόννησος -υπόθεση Καραμιχαηλίδη: Αθώοι κατά πλειοψηφία οι δύο κατηγορούμενοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.07.2025 | 18:54
Ξεκινούν οι εγγραφές στις Σχολές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 16:23
Κορωπί: Κάηκαν σπίτια – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, μάχη με τις αναζωπυρώσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 16:16
Δράση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 10:23
Σοκ στη Λάρισα με 40χρονο που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί στην οικία του - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.07.2025 | 13:21
Χαμός σε χωριό των Τρικάλων- Είχαν στήσει ερωτικό… τρίο στο μπαλκόνι! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 12:33
Τακούδης: Στους 40°-41° Τρίτη, Τετάρτη η Θεσσαλία στους 31°-32° την Πέμπτη!!! (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 11:39
Λάρισα: Απόπειρα διάρρηξης ΙΧ σε πάρκινγκ -Καταδίωξη στην εθνική οδό, μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:15
Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο αυτοκινητιστής και μπουζουξής Στέφανος Ζαχαριάδης 53 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 22:31
Τα εγκαίνια του νέου ενδοσκοπικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ)