Καζάνας
cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας

Παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας
25.11.2021 | 17:16
Agronuts
Horizon
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου e-way
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
exalco
Ενωμενα Φροντιστήρια
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση το σχολείο τους να μείνει εκτός μαθητείας λόγω ελλείψεως καθηγητών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο εκπρόσωπος των μαθητών, Κώστας Ζαχαράκης, επεσήμανε ότι “το υπουργείο δεν έχει φροντίσει για προσλήψεις καθηγητών, με αποτέλεσμα 88 παιδιά να μείνουν εκτός μαθητείας. Βλέπουμε τα όνειρα μας για το επάγγελμα που έχουμε διδαχθεί να γκρεμίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη”.

Με πορεία οι μαθητές βρέθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συναντήθηκαν με τη διευθύντρια, Βάσω Ζιάκα, και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας όπου συζήτησαν με τον Διονύσιο Τσιαφούλη, υπεύθυνο για την μαθητεία των ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές ενημέρωσαν τις δύο διευθύνσεις και εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια, όπως τα χαρακτηρίζουν, αιτήματά τους.

Παράλληλα καλούν τους καθηγητές, γονείς, εργατικά σωματεία και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους, τονίζοντας ότι “βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, η αλληλεγγύη σας είναι το μεγαλύτερο μας όπλο!”.

Επίσης, οι μαθητές ζητούν τα εξής:
“Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που εμποδίζουν την διεξαγωγή του Μεταλυκειακού Έτους της μαθητείας σε όλα τα σχολεία της Λάρισας. Άμεση πρόσληψη καθηγητών!
Να σταματήσει το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων στα σχολεία. Να καλυφθούν επιτέλους όλα τα κενά. Σήμερα είμαστε εμείς αύριο θα είναι κάποιος άλλος!
Με ευθύνη κράτους και υπουργείου να οργανωθεί καλύτερα η προετοιμασία και η διεξαγωγή του προγράμματος. Να πάψουν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, να πάψει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης και σε αυτόν τον τομέα!
Να δοθεί παράταση για την έναρξη των συμβάσεων σε όλους όσους έχει πάει πίσω το πρόγραμμα τους λόγω της μη έγκρισης των σχολείων τους!”.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ ΛάρισαςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^