ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση το σχολείο τους να μείνει εκτός μαθητείας λόγω ελλείψεως καθηγητών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο εκπρόσωπος των μαθητών, Κώστας Ζαχαράκης, επεσήμανε ότι “το υπουργείο δεν έχει φροντίσει για προσλήψεις καθηγητών, με αποτέλεσμα 88 παιδιά να μείνουν εκτός μαθητείας. Βλέπουμε τα όνειρα μας για το επάγγελμα που έχουμε διδαχθεί να γκρεμίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη”.
Με πορεία οι μαθητές βρέθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συναντήθηκαν με τη διευθύντρια, Βάσω Ζιάκα, και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας όπου συζήτησαν με τον Διονύσιο Τσιαφούλη, υπεύθυνο για την μαθητεία των ΕΠΑΛ.
Οι μαθητές ενημέρωσαν τις δύο διευθύνσεις και εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια, όπως τα χαρακτηρίζουν, αιτήματά τους.
Παράλληλα καλούν τους καθηγητές, γονείς, εργατικά σωματεία και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους, τονίζοντας ότι “βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, η αλληλεγγύη σας είναι το μεγαλύτερο μας όπλο!”.
Επίσης, οι μαθητές ζητούν τα εξής:
“Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που εμποδίζουν την διεξαγωγή του Μεταλυκειακού Έτους της μαθητείας σε όλα τα σχολεία της Λάρισας. Άμεση πρόσληψη καθηγητών!
Να σταματήσει το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων στα σχολεία. Να καλυφθούν επιτέλους όλα τα κενά. Σήμερα είμαστε εμείς αύριο θα είναι κάποιος άλλος!
Με ευθύνη κράτους και υπουργείου να οργανωθεί καλύτερα η προετοιμασία και η διεξαγωγή του προγράμματος. Να πάψουν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, να πάψει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης και σε αυτόν τον τομέα!
Να δοθεί παράταση για την έναρξη των συμβάσεων σε όλους όσους έχει πάει πίσω το πρόγραμμα τους λόγω της μη έγκρισης των σχολείων τους!”.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 14:15
Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο αυτοκινητιστής και μπουζουξής Στέφανος Ζαχαριάδης 53 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:07
Λάρισα: Τον έπιασαν με ναρκωτικά και όπλα στην κατοχή του και τον ακινητοποίησαν - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 13:47
Παράσυρση ηλικιωμένου στη Νέα Ιωνία – Συναγερμός στο ΕΚΑΒ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.07.2025 | 13:21
Χαμός σε χωριό των Τρικάλων- Είχαν στήσει ερωτικό… τρίο στο μπαλκόνι! - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 13:19
Δήμος Λαρισαίων: Σε ετοιμότητα για το νέο κύμα καύσωνα – Κλιματιζόμενος χώρος στη διάθεση του κοινού - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 12:44
Κέλλας: Δεν υπάρχει κανένα ρουσφέτι - Έχω να πάω στον ΟΠΕΚΕΠΕ τουλάχιστον 1,5 χρόνο - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 12:40
Σύγκρουση λεωφορείων στην παραλιακή στη Βούλα: Στους 32 οι τραυματίες - Οι τρεις σοβαρά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 12:33
Τακούδης: Στους 40°-41° Τρίτη, Τετάρτη η Θεσσαλία στους 31°-32° την Πέμπτη!!!
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 09:43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απειλές δέχεται ο Λαρισαίος αγρότης μετά τις αποκαλύψεις του - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 11:49
Σε σοκ αγρότης από τον Τύρναβο που του έκλεψαν τα νεκταρίνια από το κτήμα του (ΦΩΤΟ-video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 10:23
Σοκ στη Λάρισα με 40χρονο που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί στην οικία του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 08:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά το σαφάρι για τις παράνομες επιδοτήσεις των 415 εκατ. ευρώ - Πώς θα εντοπιστούν οι «εικονικοί» αγρότες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 11:23
“Σταγόνα-σταγόνα” οι πληρωμές των αγροτών, πίσω πάνε πιθανότατα τα βιολογικά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 07:31
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο – H χαρτογράφηση του σκανδάλου - ΕΛΛΑΔΑ | 03.07.2025 | 09:49
Καιρός: Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή – Στους 42°C ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 10:01
Ανοιχτή αγκαλιά για τις μητέρες στη Λάρισα – Το νέο εγχείρημα των Wander Mamas (ΦΩΤΟ)