ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εξαρθρώθηκε 6μελής σπείρα που διέπραξε 13 κλοπές σε Τύρναβο, Φάρσαλα, Κιλελέρ και Παλαμά
Το όχημα στο οποίο επέβαινε δράστης επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό και να παρασύρει αστυνομικό

Συνελήφθη χθες στον Τύρναβο ο ένας εκ των κατηγορουμένων – Το όχημα στο οποίο επέβαινε επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό και να παρασύρει αστυνομικό
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά -13- περιπτώσεις κλοπών από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα και -3- κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, που τελέσθηκαν σε περιοχές των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
Συνελήφθη, χθες (24-11-2021) το απόγευμα στον Τύρναβο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 23 ετών κάτοικος Τυρνάβου, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος -5- ακόμη ταυτοποιημένων ημεδαπών ανδρών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απείθειας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 30-09-2021 έως χθες (24-11-2021), με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, μετέβαιναν σε οικίες περιοχών των Δήμων Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τυρνάβου του νομού Λάρισας, του Δήμου Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων και του Δήμου Παλαμά του νομού Καρδίτσας, κατά τις απογευματινές προς νυχτερινές ώρες, διαρρηγνύοντάς τες και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τιμαλφή και χρηματικά ποσά.
Οι δράστες μετακινούνταν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας -3- διαφορετικά κατά το χρονικό διάστημα διάπραξης των κλοπών, ενώ κατά την τέλεσή τους, τουλάχιστον ένας εξ αυτών, ανέμενε στο όχημα, προκειμένου να ειδοποιήσει τους συνεργούς του.
Μάλιστα, με σκοπό τον δυσχερή εντοπισμό και ταυτοποίηση των οχημάτων, οι δράστες προέβαιναν είτε στην κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα είτε καθιστούσαν μη ορατές τις πινακίδες κυκλοφορίας, αποκρύπτοντάς τες με τη χρήση κολλητικής ταινίας ή λάσπης.
Εξακριβώθηκε η τέλεση -13- περιπτώσεων κλοπών από οικίες, -6- τετελεσμένων και -7- σε απόπειρα, από τις οποίες αφαιρέθηκαν συνολικά κοσμήματα, φο μπιζού, μία συσκευή drone και το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.
Επιπλέον, εξακριβώθηκαν και -3- κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.
Ως προς το χρονικό της σύλληψης, χθες (24-11-2021) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο να κινείται με μη εμφανώς ορατή την οπίσθια κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, λόγω επικάλυψής της με λάσπη.
Κατά τον επιχειρούμενο, με τη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, επιχειρώντας να παρασύρει έναν από τους αστυνομικούς, προσκρούοντας παράλληλα σε υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε αυτό.
Το όχημα εγκαταλείφτηκε σε κοντινή απόσταση από τους δράστες, ενώ ένας εξ αυτών εντοπίσθηκε κρυμμένος σε χόρτα και ακινητοποιήθηκε.
Στην κατοχή του καθώς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
-1- λοστός,
-1- περιλαίμιο,
-2- ζευγάρια κάλτσες,
-1- ολοπρόσωπη κουκούλα (full face),
-3- φακοί και
-1- χειρουργική μάσκα.
Κατασχέθηκε ακόμη -1- Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 22:34
«Συμπαράταξη Λαρισαίων» για Τ. Τσιόγκα: Παλινωδίες, προχειρότητα και μια συνοικία- όμηρος μιας ανεύθυνης Δημοτικής Αρχής - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.07.2025 | 22:31
Τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» απέκτησαν τη «Δωδώνη» - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 22:29
Δήμος Λαρισαίων: Πράσινος πυρήνας, χαμηλές ταχύτητες και παραποτάμια διαδρομή ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην Τ. Τσιόγκα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.07.2025 | 22:26
Το φεστιβάλ καφέ και η Τάκη Τσιόγκα πεδίο αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 03.07.2025 | 17:17
Πειραιάς: Τέσσερις Ρομά βίασαν το 14χρονο κορίτσι - Το ραντεβού από το TikTok κατέληξε σε εφιάλτη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 17:12
Φεστιβάλ καφέ χωρίς τους καφετεριούχους (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.07.2025 | 16:32
42 προτάσεις για την ενίσχυση της έρευνας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 8 εκατ. ευρώ (πίνακας) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 16:27
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου» - Τι απαντά για την αναφορά του στους διαλόγους ο Κέλλας
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 09:43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απειλές δέχεται ο Λαρισαίος αγρότης μετά τις αποκαλύψεις του - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 11:49
Σε σοκ αγρότης από τον Τύρναβο που του έκλεψαν τα νεκταρίνια από το κτήμα του (ΦΩΤΟ-video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 08:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά το σαφάρι για τις παράνομες επιδοτήσεις των 415 εκατ. ευρώ - Πώς θα εντοπιστούν οι «εικονικοί» αγρότες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 11:23
“Σταγόνα-σταγόνα” οι πληρωμές των αγροτών, πίσω πάνε πιθανότατα τα βιολογικά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.07.2025 | 07:31
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο – H χαρτογράφηση του σκανδάλου - ΕΛΛΑΔΑ | 03.07.2025 | 09:49
Καιρός: Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή – Στους 42°C ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 09:03
Λένε «το νερό –νεράκι! » οι αγρότες της Λάρισας στην κρίσιμη αρδευτική περίοδο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.07.2025 | 10:01
Ανοιχτή αγκαλιά για τις μητέρες στη Λάρισα – Το νέο εγχείρημα των Wander Mamas (ΦΩΤΟ)