ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΟΔΥ: Άφησαν απλήρωτους 900 συμβασιούχους στις κινητές μονάδες που πραγματοποιούν rapid test και εμβολιασμούς
Από ένα λάθος και μία γραφειοκρατική διαδικασία

Από ένα λάθος και μία γραφειοκρατική διαδικασία άφησαν απλήρωτους τους περίπου 900 συμβασιούχους εργαζόμενους στις κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν rapid test και εμβολιασμούς.
Τι κι αν οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν μόνο και μόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τρέχουν νυχθημερόν για τα rapid test αλλά και για τους εμβολιασμούς και τα νέα κρούσματα. Αυτόν τον μήνα δεν θα πληρωθούν στην ώρα τους, καθώς οι αρμόδιοι…ξέχασαν να υπογράψουν τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση ώστε να εκταμιευθούν τα απαραίτητα κονδύλια.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με σύμβαση, ανήκουν στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούν εκτός των άλλων δειγματοληψίες, εμβολιασμούς σε γηροκομεία και μονάδες ψυχικής υγείας, ενώ παρέχουν και φροντίδα κατ’ οίκον σε κρούσματα του κορονοϊού εάν απαιτηθεί.
Μισθοδοσία Οκτωβρίου τον… Δεκέμβριο
Όπως επισήμως ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, δεν πρόκειται να πληρωθούν για τον μήνα Οκτώβριο στις 27 Νοεμβρίου, καθώς θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση βάση της οποίας θα γίνει και η εκταμίευση των κονδυλίων.
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι οι περίπου 900 εργαζόμενοι που καλύπτουν βασικές ανάγκες της πανδημίας, εισπράττουν το μισθό τους ούτως ή άλλως με καθυστέρηση ενός μηνός, αφού στις 27 Νοεμβρίου επρόκειτο να πληρωθούν για την εργασία τους τον μήνα Οκτώβριο. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, όπως μεταφέρουν πηγές του ethnos.gr, υπεγράφη άρον άρον η ΚΥΑ. Ωστόσο θα απαιτηθούν κάποιες ημέρες γραφειοκρατίας για να εκταμιευθούν τα ποσά αλλά και μέχρι να εκδοθεί σε ΦΕΚ η απόφαση. Με βάση τις εκτιμήσεις δεν αναμένεται να πληρωθούν πριν τις αρχές Δεκεμβρίου (πρώτο δεκαήμερο) για τον μήνα Οκτώβριο.
Να υπενθυμιστεί ότι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) είχαν δημιουργηθεί στα μέσα του 2020 με κονδύλια και της Ευρώπης, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ είναι ολιγόμηνες αλλά με τη δυνατότητα επέκτασης και το 2022.
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:18
Αγρίνιο: Απανθρακώθηκε 21χρονος σε τροχαίο - Οι γονείς του που εργάζονται στο νοσοκομείο κλήθηκαν να τον αναγνωρίσουν - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:08
Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.07.2025 | 12:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βάζει στο «μικροσκόπιο» πρώην υπουργούς και βουλευτές - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 11:58
Στους 40 °C έφτασε η θερμοκρασία το Σάββατο - ΔΙΕΘΝΗ | 06.07.2025 | 11:51
Τέξας: Τους 50 έφτασαν οι νεκροί-Αγωνία για τα 27 κοριτσάκια που αγνοούνται - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 06.07.2025 | 11:46
Κλιματική αλλαγή: Σε 130 τρισ. δολάρια παγκοσμίως αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα - ΔΙΕΘΝΗ | 06.07.2025 | 11:42
«Κόμμα της Αμερικής» κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ ίδρυσε ο Έλον Μασκ - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 11:36
“Η Μακρή θα πλήρωνε για να την διαφημίζω” -“Δεν έχω επιχείρηση” απαντά η ίδια
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 14:23
Νέο σοκ στη Λάρισα: Νεκρός νεαρός άνδρας στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 13:50
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 13:35
Γιακουβής: Εκδιώκεται βίαια η επιχειρηματικότητα από τη Λάρισα με την εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 12:45
Λάρισα: Νέα εποχή για τον θεσμό της Εφεδρείας… «Εξελίσσεται σε δυναμικό επιχειρησιακό βραχίονα…» (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 15:03
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα -Σήκωσε το φέρετρο η σύζυγός του, λύγισαν οι συμπαίκτες του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.07.2025 | 11:57
Έρχονται 43άρια στη Θεσσαλία- Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνες συνθήκες - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 19:45
Ζέττα Μακρή: «Μου ζητούσε 15.000 ευρώ για να μην γράψει αρνητικά – Έπρεπε να ενδώσω» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 12:21
Κώστας Τσιάρας: «Κύμα αποχωρήσεων» από βιολογική κτηνοτροφία και μελισσοκομία από το φόβο των ελέγχων