ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Φωτιά στο κρέας βάζουν πρώτες ύλες και ενέργεια
η τιμή που αγοράζει η βιομηχανία μοσχαρίσιο κρέας έχει αυξηθεί κατά 45%

Πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και η ΓΓ Βιομηχανίας, κ. Θ. Ευτυχίδου, συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος.
Αν και δεν έχουν γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης -ο υπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρεται στη μεγάλη συμβολή του κλάδου στην οικονομία και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του-, αυτή (η συνάντηση) συμπίπτει χρονικά με το ράλι που καταγράφει η τιμή του κρέατος. Αυξήσεις που έχουν αρχίσει να περνάνε από τη βιομηχανία και την παραγωγή στην κατανάλωση.
Όπως λέει στο Capital.gr στέλεχος της αγοράς κρέατος, η τιμή που αγοράζει η βιομηχανία μοσχαρίσιο κρέας έχει αυξηθεί κατά 45%, ενώ σταθερές είναι ακόμη οι τιμές στο χοιρινό. Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει ο ίδιος, το κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία του έχει αυξηθεί τον Σεπτέμβριο κατά 55% ενώ αναμένει νέο κύμα ανατιμήσεων από τους παραγωγούς, προμηθευτές και εισαγωγείς από τους οποίους προμηθεύεται κρέας (λευκό και κόκκινο).
"Τι να κάνουν και αυτοί. Οι τιμές των πρώτων υλών έχουν εκτοξευθεί. Αρκεί να σου πω ότι ένας τόνος καλαμπόκι (χρησιμοποιείται για ζωοτροφές) από 160 ευρώ έχει φθάσει τα 300 ευρώ. Για να μην μιλήσω για το κόστος ενέργειας, εκεί έχει χαθεί το μέτρο", σημειώνει.
Σε ότι αφορά τους καταναλωτές παραδέχεται ότι θα πρέπει να αναμένουν γενναίες αυξήσεις τιμών στο κρέας που στην περίπτωση ενός κοτόπουλου μπορεί να φθάσει και το 1 ευρώ το κιλό, δηλαδή αύξηση της τιμής πάνω από 40%, αλλά και στο σουβλάκι το οποίο θα έπρεπε να πωλείται προς 3 ευρώ για να είναι βιώσιμα τα καταστήματα.
Ήδη οι πρώτες ανατιμήσεις της τάξεως του 6-8% στο κοτόπουλο έχουν περάσει στα σούπερ μάρκετ ενώ έπεται ένα δεύτερο κύμα της τάξεως του 6% τους επόμενους μήνες. Αυξήσεις έως και 20% έχουν περάσει και στο εθνικό μας προϊόν το σουβλάκι, η τιμή του οποίου υπολείπεται από την τιμή που πωλούν διάφορα σάντουιτς και τοστ γνωστές αλυσίδες.
capital.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 22:31
Τα εγκαίνια του νέου ενδοσκοπικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 19:01
Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή: Γάζωσαν άνδρα μέρα μεσημέρι -Τον πυροβόλησαν 5 φορές - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 18:56
Αλόννησος -υπόθεση Καραμιχαηλίδη: Αθώοι κατά πλειοψηφία οι δύο κατηγορούμενοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.07.2025 | 18:54
Ξεκινούν οι εγγραφές στις Σχολές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 04.07.2025 | 16:23
Κορωπί: Κάηκαν σπίτια – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, μάχη με τις αναζωπυρώσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 16:16
Δράση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 10:23
Σοκ στη Λάρισα με 40χρονο που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί στην οικία του - ΒΟΛΟΣ | 04.07.2025 | 19:15
Ατύχημα για τον Αχιλλέα Μπέο, γλίστρησε και έπεσε στο Λιμάνι του Βόλου! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.07.2025 | 13:21
Χαμός σε χωριό των Τρικάλων- Είχαν στήσει ερωτικό… τρίο στο μπαλκόνι! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 12:33
Τακούδης: Στους 40°-41° Τρίτη, Τετάρτη η Θεσσαλία στους 31°-32° την Πέμπτη!!! (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 11:39
Λάρισα: Απόπειρα διάρρηξης ΙΧ σε πάρκινγκ -Καταδίωξη στην εθνική οδό, μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:15
Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο αυτοκινητιστής και μπουζουξής Στέφανος Ζαχαριάδης 53 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.07.2025 | 22:31
Τα εγκαίνια του νέου ενδοσκοπικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.07.2025 | 14:44
Δροσερός περίπλους των παραλίων της Λάρισας από το δήμο Αγιάς (ΦΩΤΟ)