Καζάνας
cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Πληρώνεται το 55% της προκαταβολής σε 933 πληγέντες από τον “Ιανό” στα Φάρσαλα

Δήλωση Χρ. Τριαντόπουλου

Πληρώνεται το 55% της προκαταβολής σε 933 πληγέντες από τον “Ιανό” στα Φάρσαλα
24.09.2021 | 10:07
Agronuts
Horizon
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Δήμος Λαρισαίων - Πρόσκληση
exalco
Ενωμενα Φροντιστήρια
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με τίτλο «Καθορισμός επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ης Σεπτεμβρίου 2020 στον Δήμο Φαρσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.» (ΦΕΚ Β’ 4364/ 21.09.2021), βάσει της οποίας θα καταβληθεί στις πληγείσες από τον «Ιανό» επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις των εν λόγω περιοχών η επιχορήγηση που δικαιούνται για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της θεομηνίας. Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση ανέρχεται στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Ειδικά για τον Δήμο Φαρσάλων, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 933.

Με αφορμή τη δημοσίευση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρ. Τριαντόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας χορήγησης αποζημιώσεων στους δικαιούχους, έναν χρόνο μετά το χτύπημα της θεομηνίας. Πρόκειται για μία σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών, αν αναλογιστούμε ότι με το προηγούμενο καθεστώς χρειάζονταν δύο, τρία ή και παραπάνω χρόνια για να πληρωθούν οι πληγέντες, ενώ παράλληλα χορηγήθηκε προκαταβολή έναντι επιχορήγησης (ίση με το 20% της εκτιμηθείσας ζημιάς), για να φτάσουν ακόμα ταχύτερα κονδύλια στους επιχειρηματίες και τους αγρότες που τα είχαν ανάγκη για να ορθοποδήσουν.

Πληρώνεται το 55% της προκαταβολής σε 933 πληγέντες από τον “Ιανό” στα Φάρσαλα

Επιπρόσθετα, ενώ στο παρελθόν η επιχορήγηση ανερχόταν στο 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς, το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε σημαντικά, στο 55%, προκειμένου να υποστηριχθούν ουσιαστικά οι πληγέντες. Επισημαίνεται, δε, ότι καλύφθηκαν και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες μέχρι πρότινος δεν επιχορηγούνταν για ζημιές που δεν εντάσσονταν στο πλαίσιο των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στον Δήμο Φαρσάλων, 258 πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις (εκ των οποίων οι 183 είναι αγροτικές εκμεταλλεύσεις) έχουν ήδη λάβει προκαταβολή έναντι αποζημίωσης, συνολικού ύψους 280.485 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε συνολική εκτιμηθείσα ζημιά 1.402.425 ευρώ. Συνολικά, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 933 (844 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και 89 επιχειρήσεις) και ο προϋπολογισμός για την επιχορήγησή τους ανέρχεται σε 2.996.705 ευρώ, έναντι συνολικής εκτιμηθείσας ζημιάς 5.989.787 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες, ακολουθώντας την αποστολή από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και την εξέταση αυτών από το Υπουργείο Οικονομικών, θα προχωρήσουν οι σχετικές πληρωμές προς του δικαιούχους με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος μας είναι εντός των επόμενων εβδομάδων σημαντικό μέρος των δικαιούχων να έχει λάβει το 55% της εκτιμηθείσας ζημίας. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους», πρόσθεσε ο κ. ΤριαντόπουλοςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Όλυμπος-Κλιάφα
Τσίπουρο Τυρνάβου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^