Καζάνας
cosmos
Ενωμενα Φροντιστήρια

Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Γουργουλιάνης; Διανύουμε ένα τέταρτο ήπιο κύμα -κοντά στο 80% το τείχος ανοσίας -δεν πάω για δήμαρχος Βόλου!

Έκκληση να κάνουν όλοι όσοι είναι άνω των 50 εμβόλιο

Γουργουλιάνης; Διανύουμε ένα τέταρτο ήπιο κύμα -κοντά στο 80% το τείχος ανοσίας -δεν πάω για δήμαρχος Βόλου!
15.09.2021 | 18:53
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δαλαβίκας Bikes
Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα και στην περιοχή μας παραμένει σχετικά χαμηλός κάτω από 2 , ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στα νοσοκομεία. Είμαστε σε ένα ήπιο τέταρτο κύμα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά ούτε και εφησυχασμός, τα μέτρα προφύλαξης εξακολουθούμε να τητα τηρούμε, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, υποστήριξε το μεσημέρι μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλάις ο καθηγητής της Πνευμονολογικής κλινικής τοπυ πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης επισήμανε ακόμη ότι η  αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα και στη χώρα σχετίζεται με το γεγονός ότι έχουμε πολύ περισσότερα τεστ σε σχολεία και χώρους εργασίας. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με τους εμβολιασμούς και τους νοσήασαντες δημιουργείται ένα τείχος ανοσίας που πλησιάζει το 80%.

Επίσης  διευκρίνησε ότι δεν ενδιαφερεται ούτε τοιυ έγινε πρόταση να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βόλου

 

Μελετώντας το πλήθος των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο ο κ. Γουργουλιάνης διαπίστωσε ότι οι ευάλωτοι είναι λιγότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι, λόγω του εμβολιασμού.

«Συχνά αποφεύγω να σχολιάσω απόψεις ασθενών, αλλά κάποιοι συνήθως στο οικογενειακό περιβάλλον είναι οι αρνητές, που εμποδίζουν τον εμβολιασμό των συγγενών τους, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν τα εμβόλια κρυφά από το περιβάλλον τους».

Η ιστορία της άρνησης επαναλαμβάνεται. Υπήρξαν αντίστοιχα φαινόμενα στο παρελθόν όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα εμβόλια της ευλογιάς. «Τα εμβόλια νίκησαν τις μεγάλες πανδημίες», σημειώνει ο κ. Γουργουλιάνης.

«Οι ανεμβολίαστοι γεμίζουν τα νοσοκομεία. Πρέπει να τους πάμε δεμένους να εμβολιαστούν εκείνους που είναι άνω των 50 ετών. Αυτό το κύμα της πανδημίας που περνούμε είναι το κύμα των ανεμβολίαστων. Θα είναι πλατύτερο, αν και όχι το ίδιο σε ένταση με το προηγούμενο».

«Τρομάζουν οι γονείς όταν ακούν ότι θα νοσήσουν πάνω από 300 με 400 παιδιά. Επομένως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά και κυρίως αυτοί που φοιτούν στα πανεπιστήμια», ανέφερε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής έκλεισε κάνοντας έκκληση πως τουλάχιστο όσοι είναι άνω των πενήντα πρέπει να κάνουν όλοι εμβόλιο, το ίδιο και οι φοιτητές και για να απολαύσουν με σχετική ελευθερία τη φοιτητική τους ζωή, αλλά και για να μπορέσουν να μπουν ξανά σε αίθουσες και αμφιθέατρα. Αυτή τη στιγμή όσοι νοσηλεύονται με κορονοϊό στο πανεπιστημιακό σε ΠΟΣΟΣΤΌ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 90% ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^