Καζάνας
cosmos
Ενωμενα Φροντιστήρια

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

«Tαβάνι» η τιμή των 52 λεπτών για το σκληρό σιτάρι στην εγχώρια αγορά

Τα πρώτα σηµάδια κόπωσης έπειτα από ένα πολύµηνο ανοδικό σερί στην αγορά σκληρού σίτου

«Tαβάνι» η τιμή των 52 λεπτών για το σκληρό σιτάρι στην εγχώρια αγορά
13.09.2021 | 13:46
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δήμος Κιλελερ
Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τα πρώτα σημάδια κόπωσης έπειτα από ένα πολύμηνο ανοδικό σερί στην αγορά σκληρού σίτου εκδηλώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, με το εγχώριο εμπόριο να προλαβαίνει στο μεταξύ να διαμορφώσει την υψηλότερη τιμή παραγωγού στα 52 λεπτά το κιλό.

«Tαβάνι» η τιμή των 52 λεπτών για το σκληρό σιτάρι στην εγχώρια αγορά


Φαίνεται πως τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής αγορά άγγιξαν τα υψηλά τους όρια, πάνω από τα οποία δύσκολα θα µπορέσουν να κινηθούν, µε τα εµπορικά κέντρα του Καναδά και της Γαλλίας να σηµειώνουν ήδη µικρές διορθώσεις, όσο η Φότζια παραµένει αµετάβλητη από την 1η Σεπτεµβρίου στα 490 ευρώ ο τόνος τιµή αποθήκης εµπόρου για την πρώτη ποιότητα µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12%. Στην εσωτερική αγορά, οι τιµές εξαγωγής έχουν διαµορφωθεί στα 480 ευρώ ο τόνος, ενώ αρκετοί παραγωγοί και συλλογικά σχήµατα έκλεισαν ποσότητες γύρω από τα 48 λεπτά το κιλό, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ. Φυσικά κάτι τέτοιο σηµαίνει πως στην πορεία θα γίνουν προσπάθειες για µια µικρή έστω ενίσχυση της τιµής εξαγωγής, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς Ιταλών εισαγωγέων να την πληρώσουν. Βέβαια είναι ακόµα Σεπτέµβριος.

Η κορυφή σε τιµή παραγωγού αφορά την πράξη των 52 λεπτών το κιλό για 1.000 περίπου τόνους από τα ελεύθερα σιτάρια που διαθέτει ο συνεταιρισµός Νίκαιας. Να σηµειωθεί πάντως, ότι παρά το ράλι, αρκετοί παραγωγοί έκλεισαν ήδη από τον Ιούλιο τις ποσότητές τους σε τιµές ακόµα και κάτω από τα 33 µε 35 λεπτά το κιλό, µε τις πιο οργανωµένες µόνο εκµεταλλεύσεις να καταφέρνουν να αδράξουν την ευκαιρία από το ράλι των τιµών.

Με ισχυρά θεµελιώδη η αγορά καλαµποκιού

Την ίδια στιγµή, σταθεροποίηση σε υψηλά 290 ευρώ ο τόνος διαµορφώνει η εγχώρια αγορά και για τα πρώτα καλαµπόκια της φετινής χρονιάς, µε ορισµένους µεσάζοντες και αγοραστές να «ποντάρουν» σε µια µικρή διόρθωση όσο προχωρά η συγκοµιδή και αυξάνονται κάπως οι ποσότητες, που θα συναντήσουν και την παραγωγή. Η αγορά δεν µπορεί να περιµένει δραµατικές αυξοµειώσεις, αφού από τη µια τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου έχουν εν πολλοίς εξαντληθεί, από την άλλη η έως τώρα πορεία των αγορών είχε δυνατά ερείσµατα στα θεµελιώδη. Με άλλα λόγια, αν πράγµατι οι φετινές αναµενόµενες εισαγωγές καλαµποκιού επαρκούσαν να καλύψουν τις ανάγκες, τότε η τιµή δεν θα είχε διαµορφώσει από τώρα τέτοια υψηλά.

agronews.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επιστροφή 6-9-2021 Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας
Δαλαβίκας Bikes
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^