ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ινδία: Μυστηριώδης πυρετός σκοτώνει παιδιά - Πενήντα θύματα
Περίπου πενήντα άτομα, κατά κύριο λόγο παιδιά, πέθαναν από τη μυστηριώδη ασθένεια

Περίπου πενήντα άτομα, κατά κύριο λόγο παιδιά, πέθαναν από τη μυστηριώδη ασθένεια
Ηανησυχία της ιατρικής κοινότητας στην Ινδία εντείνεται καθώς την τελευταία εβδομάδα πολλά παιδιά στη βόρεια επαρχία Ούταρ Πραντές εμφάνισαν υψηλό πυρετό. Σε μια εποχή που η Ινδία φαίνεται να ξεπερνά το φονικό κύμα του κορoνοϊού, οι θάνατοι κυρίως παιδιών στην επαρχία Ουτάρ Πραντές έχουν προκαλέσει πανικό στους κατοίκους με τον «μυστηριώδη πυρετό» να επελαύνει σε περιοχές της πολυπληθέστερης επαρχίας της Ινδίας.
Σύμφωνα με το BBC, ήδη έχουν πεθάνει 50 άτομα, κυρίως παιδιά, από επιπλοκές της μυστηριώδους ασθένειας ενώ εκατοντάδες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, σε έξι περιοχές στο ανατολικό τμήμα της Ουτάρ Πραντές.
Πολλά από τα παιδιά ένιωθαν πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, αφυδάτωση και ναυτία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά ανέφεραν εξανθήματα που εξαπλώνονταν σε πόδια και χέρια. Από τους νεκρούς, πάντως, δεν βρέθηκε κανείς θετικός στον κορονοϊό, όπως αναφέρει το BBC.
Πολλοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, κάτι που «δείχνει» ότι ίσως είναι μία σοβαρή μορφή δάγκειου πυρετού. «Οι ασθενείς στα νοσοκομεία, κυρίως τα παιδιά, πεθαίνουν πολύ γρήγορα», επισημαίνει η Δρ. Νέτα Κουλσρέσθα , ανώτερη αξιωματούχος υγείας της περιφέρειας Φιροζαμπάντ, όπου 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα.
Δάγκειος πυρετός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Ο δάγκειος πυρετός μεταδίδεται από κουνούπια, είναι κυρίως τροπική ασθένεια και κυκλοφορεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Περίπου το 70% των κρουσμάτων καταγράφονται από την Ασία.
«Ο συνδυασμός του αντίκτυπου των επιδημιών Covid-19 και δάγκειου πυρετού μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για τους πληθυσμούς που κινδυνεύουν», προειδοποιεί από πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Πάντως, δεν είναι για την ώρα ξεκάθαρο αν μια επιδημία δάγκειου πυρετού ευθύνεται από μόνη της για τους θανάτους που σχετίζονται με υψηλό πυρετό στην επαρχία Ούταρ Πραντές.
Τώρα οι επιστήμονες επικεντρώνουν την έρευνά τους σε αναλύσεις γονιδιώματος προκειμένου να λύσουν τον γρίφο: αν η τελευταία έξαρση του «μυστηριώδους πυρετού» στην Ινδία προκαλείται μόνο από τον δάγκειο πυρετό ή από μια σειρά άλλων ασθενειών.
Εάν η αιτία των μυστηριωδών θανάτων είναι μόνο ο δάγκειος πυρετός, γι- αυτό θα ευθύνεται η κυβέρνηση του Νέου Δελχί , τα αναποτελεσματικά προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών και τα υποτυπώδη μέτρα υγιεινής.
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:18
Αγρίνιο: Απανθρακώθηκε 21χρονος σε τροχαίο - Οι γονείς του που εργάζονται στο νοσοκομείο κλήθηκαν να τον αναγνωρίσουν - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 12:08
Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.07.2025 | 12:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βάζει στο «μικροσκόπιο» πρώην υπουργούς και βουλευτές - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 11:58
Στους 40 °C έφτασε η θερμοκρασία το Σάββατο - ΔΙΕΘΝΗ | 06.07.2025 | 11:51
Τέξας: Τους 50 έφτασαν οι νεκροί-Αγωνία για τα 27 κοριτσάκια που αγνοούνται - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 06.07.2025 | 11:46
Κλιματική αλλαγή: Σε 130 τρισ. δολάρια παγκοσμίως αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα - ΔΙΕΘΝΗ | 06.07.2025 | 11:42
«Κόμμα της Αμερικής» κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ ίδρυσε ο Έλον Μασκ - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 11:36
“Η Μακρή θα πλήρωνε για να την διαφημίζω” -“Δεν έχω επιχείρηση” απαντά η ίδια
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 14:23
Νέο σοκ στη Λάρισα: Νεκρός νεαρός άνδρας στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 13:50
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 13:35
Γιακουβής: Εκδιώκεται βίαια η επιχειρηματικότητα από τη Λάρισα με την εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 12:45
Λάρισα: Νέα εποχή για τον θεσμό της Εφεδρείας… «Εξελίσσεται σε δυναμικό επιχειρησιακό βραχίονα…» (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 15:03
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα -Σήκωσε το φέρετρο η σύζυγός του, λύγισαν οι συμπαίκτες του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.07.2025 | 11:57
Έρχονται 43άρια στη Θεσσαλία- Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνες συνθήκες - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 19:45
Ζέττα Μακρή: «Μου ζητούσε 15.000 ευρώ για να μην γράψει αρνητικά – Έπρεπε να ενδώσω» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 12:21
Κώστας Τσιάρας: «Κύμα αποχωρήσεων» από βιολογική κτηνοτροφία και μελισσοκομία από το φόβο των ελέγχων