Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ξεστοκάρετε» στους νέους όλο το μίσος - Είναι μετρημένες οι μέρες σας

«Ποτέ εμείς δεν περάσαμε, ακόμα και όταν τα απαιτούσε η Τρόικα αυτά που περνάτε εσείς τώρα, χωρίς μνημόνια»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ξεστοκάρετε» στους νέους όλο το μίσος - Είναι μετρημένες οι μέρες σας
16.06.2021 | 18:12
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας με όλα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης και τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρουμε όταν οι πολιτικές συνθήκες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις στην επομένη εκλογική αναμέτρηση να συγκροτηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας έτσι την συζήτηση για συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για αχαριστία σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η αντιπολίτευση δεν έβαλε πλάτη στην πανδημία αναφέροντας: «Είπατε ότι δεν συμπαρασταθήκαμε στην πανδημία. Είστε αχάριστος. Θέλω να θυμίσω τι κάνατε εσείς όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μας λέγατε ότι είμαστε υπεύθυνοι για τους νεκρούς της γρίπης».

«Επί ενάμιση χρόνο η αντιπολίτευση ήταν εποικοδομητική στο σύνολο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Πιέσαμε τους πολίτες ότι έπρεπε να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Αυτό δεν έγινε σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης».

Ο Πολάκης σας φταίει; Να ζητήσετε συγγνώμη

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι «κυβερνάτε δυο χρόνια. Η τακτική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση έχει ένα όριο. Αντί να ζητήσετε να συγγνώμη στους κάτω από 39 ετών για το θέμα των εμβολιασμών – αφού γνωρίζατε ότι δημιουργεί θρομβώσεις- εξαντλήσατε την κριτική σας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Και στήριξε ξανά τον Παύλο Πολάκη: «Ο Πολάκης ήταν στην επιτροπή; Αυτός βρήκε το εμβόλιο; Εσείς δεν εργαλειοποιήσατε την επιτροπή τάζοντας θέσεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ; Ο Πολάκης άλλαξε μετά απόφαση και είπε συγγνώμη λάθος αποσύρεται, γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία;».

«Εμείς σας είπαμε “ελάτε όλοι μαζί να συζητήσουμε. Εσείς είπατε όχι και τώρα λέτε ότι δεν βάλαμε πλάτη πουθενά», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο διαχειριστής

Ο Αλέξης Τσίπρας «απάντησε» και για τον… διαχειριστή της πολυκατοικίας. «Ωραίο λογοπαίγνιο για το διαχειριστή της πολυκατοικίας και την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα εγώ και δεν θα μπαίνατε διαχειριστής. Να σας πω κάτι; Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που θα σας έδινε διαμέρισμα. Σε έναν τέτοιο μπαταχτσή, που δεν θα του έδινε ποτέ τα λεφτά πίσω. Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που όπως εσείς αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησης του, όπως εσείς στο κόμμα σας, συσσωρεύετε 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο, φτάνοντας τα 120 τη 10ετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε,, αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους, που είναι ζήτημα ισονομίας».

 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ξεστοκάρετε» στους νέους όλο το μίσος - Είναι μετρημένες οι μέρες σας


Τσίπρας: «Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα, ξεστοκάρετε στους νέους μίσος»

Η πρώτολογία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε με… επίθεση προς τον Κυριακή Μητσοτάκη που όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας “εμφανίστηκε” στη Βουλή, παρόλο που την αποφεύγει “σαν το διάλογο το λιβάνι”.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του θα αντισταθεί μέσα και έξω από την Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε με ιδιαίτερη ένταση για όλα τα θέματα και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστική πολιτική ενώ αναφέρθηκε σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο θα βρίσκεται στον αντίποδα όσων επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη.

Και αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο ανέφερε «θα υλοποιηθεί από μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα έρθει σύντομα, όποτε και να επιλέξετε τη προσφυγή στη κάλπη, να αντικαταστήσει μια κυβέρνηση που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω».

Αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο ανέφερε: «Η πρώτη τεχνική είναι η προπαγάνδα και η διαφήμιση με ασύστολα ψεύδη του νομοσχεδίου. Το εμφανίζεται όχι απλώς αναπτυξιακό αλλά και ως φιλεργατικό.

Ο μεσαίωνας βαφτίζεται αναγέννηση. Η δεύτερη συνταγή είναι η δυσφήμιση και η συκοφάντηση όσων αντιδρούν και αντιστέκονται. Ξαφνικά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές, τα συνδικάτα της χώρας, πλήθος από κοινωνικές οργανώσεις, και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, στήνονται στον τοίχο της προπαγάνδας ως συνήγοροι του παλιού, όργανα των εργατοπατέρων, κινούμενα από σκοτεινά σχέδια.

Και δεν διστάζετε ότι πιο αντεργατικό έχει έρθει για ψήφιση σε αυτή τη Βουλή από τη μεταπολίτευση, την διαπραγμάτευση σε ατομική βάση του εργαζόμενου με τον εργοδότη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας του, να το εμφανίζετε ως επιτομή του νέου και του καινούργιου.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα και έννοιες και αξίες με φορτίο αγώνων και αίματος.

Δεν διστάζετε να επικαλείστε την έννοια της ελευθερίας. Ελευθερία να διαπραγματεύεται ο πανίσχυρος εργοδότης με τον ξεμοναχιασμένο από τον νόμο σας εργαζόμενο. Ελευθερία της ατομικής σύμβασης απέναντι στην… ανελευθερία της συλλογικής. Ελευθερία να προστατεύονται οι εκβιασμοί της εργοδοσίας και οι απεργοσπάστες και να διώκονται οι απεργοί. Ελευθερία να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Ελευθερία να γίνεται το ωράριο λάστιχο στο λαιμό της εργατικής μας τάξης. Ελευθερία να μπορεί κάθε επιχείρηση να απολύει όποιον θέλει, χωρίς να ανησυχεί για δικαστικές αποφάσεις. Αυτή τη δήθεν ελευθερία οι εργαζόμενοι στη χώρα μας τη γνωρίζουν από πρώτο χέρι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι συνέπιες θα έχει στους εργαζόμενους το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. «Ένας βιομηχανικός εργάτης από τον Ασπρόπυργο που λαμβάνει 900 ευρώ και ωρομίσθιο 5,4 ευρώ, αν κάνει σήμερα 120 ώρες υπερωρία, παίρνει 958 ευρώ επιπλέον το χρόνο. Με το νέο καθεστώς για τις 150 ώρες νόμιμης υπερωρίας, θα πάρει 115 ευρώ λιγότερα.

Ένας εναερίτης της ΔΕΗ από την Κοζάνη, που λαμβάνει 1.800 ευρώ και ωρομίσθιο 10,8 ευρώ, αν κάνει σήμερα 120 ώρες υπερωρία, παίρνει 1917 ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Με το νέο καθεστώς για τις 150 ώρες νόμιμης υπερωρίας, θα πάρει 232 ευρώ λιγότερα.

Μία εργάτρια σε συσκευαστήριο στην Πρέβεζα που λαμβάνει 1.200 ευρώ και ωρομίσθιο 7,2 ευρώ, αν κάνει σήμερα 120 ώρες υπερωρία, παίρνει 1.278 ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Με το νέο καθεστώς για τις 150 ώρες νόμιμης υπερωρίας, θα πάρει 154 ευρώ λιγότερα».

Μιλώντας για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Πως να κρύψετε από εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι με τον πτωχευτικό νόμο σας πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα πάντα και θα βρεθούν στους πέντε δρόμους;Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^