Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Υγεία

Editorial: Μήπως είσαι κανένας ανεμβολίαστος;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Editorial: Μήπως είσαι κανένας ανεμβολίαστος;
14.06.2021 | 13:07
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 Ζήτημα βιοηθικής αποτελεί τελικώς το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τη χώρα μας, αλλά και γενικότερα για τον πλανήτη. Γι΄αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση ζήτησε την άποψη της Επιτροπής Βιοηθικής πριν προχωρήσει σε θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και των προνομίων που θα έχουν όσοι έκαναν το εμβόλιο.

Ωστόσο, ουδείς φαίνεται να σκέφτηκε στην κυβέρνηση, πως στον Έλληνα όταν επιβάλεις κάτι, γυρίζει μπούμερανγκ και αντιδρά. Συνεπώς, μπορεί η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την κυβέρνηση να λειτουργήσει και αποτρεπτικά για όσους έχουν δισταγμούς για τα νέα εμβόλια του κορονοϊού.
Εξάλλου ο εμβολιασμός μπορεί να είναι λυτρωτικός εν μέσω πανδημίας, όταν αποτελεί προσωπική επιλογή. Μπορεί όμως να μετατραπεί σε συναισθηματική κατάρα, όταν επιβάλλεται αναγκαστικά.

Όμως το ζήτημα εστιάζεται αλλού.
Σε εποχές κορονοϊού, όποιος έχει ανησυχία για τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων και δεν εμβολιάζεται, στοχοποιείται αυτομάτως ως «αντιεμβολιαστής». Γίνεται σχεδόν δακτυλοδεικτούμενος, ως εκείνος που δεν θέλει να συμβάλει στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Κυβερνητικοί παράγοντες και επιστήμονες διατυπώνουν με ευκολία την άποψη πως όποιος δεν εμβολιάζεται ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Ωσάν να είναι αφορισμένοι εκείνοι που έχουν ανησυχία ή διστάζουν να κάνουν τα εμβόλια που παρουσίασαν παρενέργειες ακόμη και θανάτους στη χώρα μας.

Αποτέλεσμα όμως είναι οι πολίτες να διστάζουν να εκφράσουν ακόμη και την ανησυχία τους και την άποψή τους. Μια ανησυχία που πιθανώς να εδράζεται στο γεγονός μην τυχόν και είναι εκείνοι οι άτυχοι που μπορεί να εκδηλώσουν για παράδειγμα θρόμβωση και βρεθούν από τη μία στιγμή στην άλλη κοντά στον …δημιουργό τους.

Το εμβόλιο για τον κορονοϊό στις μέρες μας έχει γίνει σχεδόν ταυτόσημο με την έννοια της κοινωνικής καταξίωσης. Σαν να είναι συνυφασμένο με το επίπεδο των γνώσεων, διότι όποιος δεν το αποδέχεται, αυτομάτως κατατάσσεται στην κατηγορία «χαμηλότερου επιπέδου άτομο» που δεν καταλαβαίνει την επιστήμη.

Η απλή ανησυχία, μοιάζει να έχει γίνει χαρακτηριστικό των αδυνάμων που δεν μπορούν να αποδεχτούν την εξέλιξη της επιστήμης και να ακολουθήσουν τους ρυθμούς του κορονοϊού.

Σ αυτήν την κυβέρνηση λοιπόν προτίμησαν να στοχοποιήσουν τους ανήσυχους πολίτες, παρά να επιχειρήσουν να τους πείσουν για την αποτελεσματικότητα και για τα οφέλη του εμβολιασμού.
Εύκολες λύσεις σε δύσκολες εποχές…

*Για την ιστορία και για να μη σπεύσουν να με στοχοποιήσουν ορισμένοι… είμαι πλήρως εμβολιασμένη…

healthreport.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^