Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ασύρματο δίκτυο ίντερνετ για τους σεισμόπληκτους

Από το δήμο Ελασσόνας

Ασύρματο δίκτυο ίντερνετ για τους σεισμόπληκτους
11.06.2021 | 17:23
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης δικτύων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο από το Δήμο Ελασσόνας στα σεισμόπληκτα χωριά της περιοχής και συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι, το Βλαχογιάννι, το Αμούρι και το Πραιτώρι.

Σε κάθε οικισμό έχουν εγκατασταθεί δυο ξεχωριστά ασύρματα δίκτυα με στόχο την εξυπηρέτηση των σεισμοπαθών που διαμένουν σε προσωρινούς οικίσκους αλλά και των μαθητών. Το ένα δίκτυο θα είναι ανοιχτό για όλους τους κατοίκους:

Όνομα δικτύου: Dimoselassonas και δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Ενώ το δεύτερο δίκτυο θα είναι μόνο για τους μαθητές και την τηλεκπαίδευσή τους, στο οποίο θα δίνεται προτεραιότητα σε περίπτωση που υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα:

Όνομα δικτύου: Ekpaideusi (όσοι ενδιαφέρονται για τον κωδικό της τηλεκπαίδευσης πρέπει να κάνουν αίτηση με email στο [email protected])

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νικ. Γάτσας αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε δίπλα στους συνδημότες μας που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν. Ένα από τα πρώτα θέματα που μας απασχόλησε είναι η συμμετοχή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση μέσω ενός αξιόπιστου ασύρματου δικτύου, για να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα στα μαθήματά τους, καθώς επίσης και η ηλεκτρονική επικοινωνία με τους φορείς, η πληροφόρηση των πληγέντων και η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες. Η διαμονή στα camp δεν είναι εύκολη, αλλά οι παροχές προς τους πληγέντες πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές. Ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους μέχρι να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^