Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Αναζητώντας τους Αλβανούς τσοπάνηδες για να μην αφανιστούν τα ...ελληνικά κοπάδια!

Απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστέρηση για τις μετακλήσεις καταγγέλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών κτηνοτρόφων

Αναζητώντας τους Αλβανούς τσοπάνηδες για να μην αφανιστούν τα ...ελληνικά κοπάδια!
10.06.2021 | 13:31
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Γιάννης Γκουρομπίνος ενώ άνοιξε η πλατφόρμα για τη μετάκλησή τους, απαιτούνται πάνω από 15 ημέρες για να προχωρήσει η διαδικασία έτσι ώστε να επιστρέψουν στα ελληνικά μαντριά από τη χώρα τους, όπου είχαν καταφύγει λόγω των απαγορεύσεων της πανδημίας.


Σύμφωνα με τον κ. Γκουρομπίνο το πρόβλημα ξεκίνησε από το 2017, όταν άρχισαν να φεύγουν οι Αλβανοί από τη χώρα και να αναζητούν δουλειά στην Αγγλία καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση δίωκε όσους κτηνοτρόφους τους απασχολούσαν με εξοντωτικά πρόστιμα της τάξης των 10.500 ευρώ. Οι ελάχιστοι που έμειναν , αναγκάστηκαν με την έναρξη της πανδημίας από πέρυσι το Μάρτη να επιστρέψουν στη χώρα τους και τώρα λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας, καθυστερεί η επιστροφή τους.


«Ο ίδιος προσωπικά έκαμνα αίτηση για μετάκληση δύο εργατών από την Αλβανία που τους απασχολώ κάθε χρόνο, με όλα τα έγγραφα και τα παράβολα στην περιφέρεια εδώ και 16 ημέρες και ακόμη δεν έχω απάντηση. Με τα πόδια να ερχόταν η αίτηση σε 5 ημέρες θα είχε φτάσει, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν φαξ και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία» σημειώνει με αγανάχτηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.


Στο ερώτημα μας γιατί δεν απασχολούν Έλληνες ανέργους , καθώς όπως ανέφερε και ο περιφερειάρχης υπάρχουν στον ΟΑΕΔ Λάρισας εγγεγραμμένοι 250 άνεργοι πρώην εργάτες γης, μας ανέφερε πως δεν έρχεται κανένας στην κτηνοτροφία γιατί είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα αυτό του τσοπάνη.


Τέλος ο κ. Γκουρομπίνος αναφέρθηκε και στην εκρηκτική αύξηση των τιμών των ζωοτροφών στα δημητριακά και το καλαμπόκι και ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να θεσπίσει κίνητρα για την καλλιέργεια ζωοτροφών και ειδικότερα του καλαμποκιού, όπως αύξηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων με τη νέα ΚΑΠ, ώστε να μπορούν να ‘έχουν προσιτές τιμές και οι κτηνοτρόφοι και να προστατευτεί η καλλιέργεια από τους αγριόχοιρουςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^