Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία

Αντιδράσεις για το εργασιακό από τα σωματεία

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία
09.06.2021 | 15:14
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εκπρόσωποι ταξικών σωματείων της Μαγνησίας καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην αυριανή γενική πανελλαδική απεργία και να δώσουν βροντερό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” αποκάλεσε Υπουργό “Εργοδοσίας”, τον κ. Χατζηδάκη.Η φράση αυτή τόνισε ο Κώστας Στεργίου, αποτελεί και τη μόνη αλήθεια στα γελοία επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι πρόκειται για φιλεργατικό νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει τις εργασιακές σχέσεις.Αναφέρθηκε στις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου – έκτρωμα της κυβέρνησης λέγοντας ότι μέσα απ’ αυτό το τερατούργημα:καταργείται το 8ωρο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να επιβάλει 10ωρο έως 13ωρο εργασίας χωρίς την καταβολή υπερωριακής αμοιβής.Καταργεί την Κυριακάτικη αργία και αυξάνει τις υπερωρίες από 96 σε 150 για τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες και σε 120 για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες» δήλωσε ο κ. Στεργίου.

Ακόμη πρόσθεσε ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο νομοθετείται η τηλεργασία, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και καταργείται η απεργία, καθώς εισάγει προσωπικό για την ομαλή λειτουργία της κάθε επιχείρησης.Ο κ. Στεργίου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως αντεργατικό τερατούργημα και τόνισε ότι πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η είναι κρίσιμη η συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^