Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Αθωώθηκαν διευθυντής τράπεζας και τρεις επιχειρηματίες από Βόλο και Λάρισα για απάτη

Από το Εφετείο Λάρισας

Αθωώθηκαν διευθυντής τράπεζας και τρεις επιχειρηματίες από Βόλο και Λάρισα για απάτη
03.06.2021 | 11:14
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αθώους ελλείψει δόλου έκρινε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας διευθυντή τράπεζας του Βόλου και τρεις επιχειρηματίες, έναν από τον Βόλο και δύο από την Λάρισα, που κατηγορούνταν για απάτη.

Η υπόθεση αναγόταν στη διετία 2004-2005 και ο διευθυντής τραπεζικού καταστήματος κατηγορούνταν για παραβατικές συμπεριφορές, μεταξύ των οποίων και ότι δανειοδότησε την βολιώτικη επιχείρηση με το ποσό των 900.000 ευρώ περίπου.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κρίνει ένοχους τόσο τον διευθυντή, όσο και τους τρεις επιχειρηματίες για απάτη και τους είχε επιβάλει, στον μεν πρώτο ποινή κάθειρξης 14 ετών, στον έναν επιχειρηματία ποινή κάθειρξης 10 ετών και στους υπόλοιπους δύο από πέντε χρόνια.

Σε δήλωσή του μετά την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς ο δικηγόρος Βόλου και συνήγορος του ενός επιχειρηματία Αθ. Χαρμάνης επισήμανε ότι «σε μια εποχή που οι τράπεζες παρακαλούσαν να δώσουν δάνεια στους πολίτες, ενοχοποιούνταν οι διευθυντές, γιατί υλοποιούσαν τις εντολές τους.

Ευτυχώς η δικαιοσύνη μίλησε. Να σημειωθεί ότι για τον επιχειρηματία του Βόλου υπήρχε έγκριση επένδυσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δεκέμβριο του 2003, με επιδότηση 70%, επί συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ περίπου, δηλαδή με 1.300.000 ευρώ περίπου από το ελληνικό Δημόσιο, όταν οι τράπεζες έδιναν μάχη στα πλαίσια του ανταγωνισμού, για το ποια θα αναλάβει την χρηματοδότηση».

Πηγή: e-thessalia.gr

Αθωώθηκαν διευθυντής τράπεζας και τρεις επιχειρηματίες από Βόλο και Λάρισα για απάτηΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^