Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Αθλητικά

Kρίσιμος ο Ιούνιος για αναδιάρθρωση και άλλα...

Πολλά θα κριθούν για το «αύριο» του ποδοσφαίρου μέσα στον επόμενο μήνα

Kρίσιμος ο Ιούνιος για αναδιάρθρωση και άλλα...
25.05.2021 | 19:23
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 Πολλά και καθοριστικά ζητήματα που αφορούν στο "αύριο" του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα κριθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Σ- ενα κατατοπιστικό άρθρο το soccerplus τα υπενθυμίζει:

Ανέκαθεν οι καλοκαιρινοί μήνες ήταν μήνες ζυμώσεων και αποφάσεων για το θεσμικό κομμάτι ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος.Ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμός και είναι ήδη φορτωμένος αφού στις 25 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η ΓΣ της ΕΠΟ η οποία θα αποφασίσει σχετικά με την εφαρμογή της «ολιστικής μελέτης».

Στις αρχές του μήνα αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου που προβλέπει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Εντός Ιουνίου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι νέοι πίνακες διαιτητών που θα ισχύσουν στη επόμενη αγωνιστική περίοδο και να κορυφωθούν οι συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου πρωταθλήματος.

Το SoccerPlus παρουσιάζει τα τέσσερα ανοιχτά θέματα:

-Η «ολιστική μελέτη» αναμένεται να δοκιμάσει τις σχέσεις της ΕΠΟ με την κυβέρνηση και με τις FIFA/UEFA. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό οι υπερεθνικές συνομοσπονδίες εξαρτούν την οικονομική ενίσχυση της ΕΠΟ από την ψήφισή της στην ΓΣ, ενώ η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού με δηλώσεις της προειδοποιεί για «σκληρή στάση» σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί.

Η ΕΠΟ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της κάτι που θα κάνει στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Εκεί αναμένεται να συζητηθεί το κείμενο της «ολιστικής μελέτης» το οποίο επεξεργάζονται νομικοί και αφότου εγκριθεί στη συνέχεια να τεθεί στη Γενική Συνέλευση.

-Το αθλητικό σχέδιο νόμου προβλέπει την κατάργηση της FL και τη συγχώνευσή της με τη SL2 οι ομάδες της οποίας διαφωνούν και ζητούν να μην υπάρξει αναδιάρθρωση. Στο παιχνίδι μπαίνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που θέλουν να βάλουν από την αμέσως επόμενη περίοδο να αγωνίζονται στη SL2 τις «ομάδες Β».-Στη διαιτησία, ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ ένα χρόνο μετά την εκλογή του από τους big-4 ίσως επιχειρήσει σταδιακά να οδηγήσει τα πράγματα προς την κατεύθυνση που επιθυμεί.

Κι αν η εφαρμογή της «επαγγελματικής διαιτησίας» είναι μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, το μοντέλο ενός ολιγάριθμου πίνακα διαιτητών που θα παίζουν διαρκώς και αποτελεί προπομπό της, ίσως είναι πιο ασφαλές βήμα.

-Στο πεδίο των τηλεοπτικών που ως σίριαλ παίζεται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, η αποδυνάμωση του τηλεοπτικού προϊόντος της COSMOTE τη στρέφει για πρώτη φορά στην ιστορία να κοιτάξει σοβαρά το ενδεχόμενο να ασχοληθεί τη Super League σπάζοντας το ιδιότυπο μονοπώλιο της Nova – αν εξαιρέσουμε την EΡΤ και πολύ παλιά τον ALPHA Digital ουδείς το είχε αμφισβητήσει – και δημιουργώντας συνθήκες ανταγωνισμού που μπορεί να ωφελήσουν οικονομικά τις ΠΑΕ, εφόσον φερθούν έξυπνα και λογικά. 

Πηγή soccerplusΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Αθλητικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^