Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Υγεία

Αθηναϊκή μετάλλαξη: Πόσο επικίνδυνη είναι, ποια η μεταδοτικότητά της

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για την αθηναϊκή μετάλλαξη - Τα χαρακτηριστικά της και αν πρέπει να τη φοβόμαστε

Αθηναϊκή μετάλλαξη: Πόσο επικίνδυνη είναι, ποια η μεταδοτικότητά της
18.05.2021 | 09:02
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για την αθηναϊκή μετάλλαξη - Τα χαρακτηριστικά της και αν πρέπει να τη φοβόμαστε

Απαντήσεις για το τι είναι η αθηναϊκή μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας έδωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Αρχικά τόνισε ότι δεν είναι μία μετάλλαξη που πρέπει να ανησυχεί καθώς δεν είναι τόσο διαδεδομένη ακόμα: «το 10% που εμφανίστηκε είναι ποσοστό από τεστ σε συγκεκριμένη ομάδα που έγινε και όχι στον συνολικό πληθυσμό της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

«Η αθηναϊκή μετάλλαξη είναι όπως όλες. Όταν πρωτοβγαίνει ανησυχεί» ανέφερε και προσέθεσε: «Με τη μετάλλαξη ασχολείται εργαστηριακά η επιστημονική κοινότητα. Οι μέχρι τώρα μεταλλάξεις καλύπτονται από τα εμβόλια. Είναι το ίδιο ή λίγο περισσότερο μεταδοτική».

Αναλύοντας τη φύση της συγκεκριμένης μετάλλαξης είπε: «Είναι μία μίξη αφρικανικής και βραζιλιάνικης μετάλλαξης. Τα δεδομένα θα τα έχουμε σε λίγες ημέρες. Τα συμπτώματα είναι ακριβώς τα ίδια. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η μεταδοτικότητα».

Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στην ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι εικόνες από το πρώτο «ελεύθερο» Σαββατοκύριακο, όταν σημειώθηκαν συνωστισμοί και έλλειψη τήρησης των μέτρων, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις.

«Ήταν αναμενόμενο ότι μετά από τόσο κλείσιμο τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα θα έχουμε τέτοιες εικόνες. Ενα τέταρτο lockdown δεν θα το αντέξει ο κόσμος. Πίσω δεν μπορούμε να γυρίσουμε με τίποτα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τρέξουμε τους εμβολιασμούς. Μέχρι τέλος Ιουνίου να φτάσουμε το 50% για μία σχετική ανοσία και βάση του σχεδιασμού να φτάσουμε το 80%» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Και εμείς όμως πρέπει να προσέξουμε. Μάσκα και αποστάσεις. Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει τη μεταδοτικότητα του ιού και ότι θέλουμε ακόμα 2-3 μήνες για να φτάσουμε το 80% των εμβολιασμών. Αν μετά από τόσο καιρό δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει τότε είναι ζήτημα. Θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^