Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά

“Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα – Να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά
13.05.2021 | 21:02
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Λάρισας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και μέλη  του Εργατικού Κέντρου ενάντια στο νομοσχέδιο, που παρουσίασε χθες διαδικτυακά ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΕΚΛ:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσίασε τη Τετάρτη 12 Μάη διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα, που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή και το οποίο φέρει κατ’ ευφημισμό τον τίτλο «Για την προστασία της Εργασίας», ενώ ο πραγματικός του τίτλος θα μπορούσε να είναι «Ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης»”, αναφέρει η διοίκηση του ΕΚΛ.

“Από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο, βασικοί άξονες του αντεργατικού νομοσχεδίου είναι:
• Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας, και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή, στο πλαίσιο μιας ακόμα εφαρμογής της «διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή ξηλώματος του 8ώρου, και μάλιστα μέσα από ατομικές συμβάσεις.
• Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους) τις οποίες μπορεί να επιβάλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μία ακόμα επιλογή έντασης της εκμετάλλευσης.
• Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές, όπως φαρμακαποθήκες, εφοδιαστική αλυσίδα, data centers κ.λπ.
• Η νομιμοποίηση και γενίκευση της τηλεργασίας.
• Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.
• Το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης, με το φακέλωμα των συνδικάτων, τη δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, την καθιέρωση της «Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας» σε μέρα απεργίας, σε μια προσπάθεια να ακυρώνεται στην πράξη η απεργιακή μάχη των εργαζομένων.
• Η παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων, αφού απαλλάσσει την εργοδοσία από την υποχρέωση να επαναπροσλάβει παράνομα απολυθέντα εργαζόμενο, δίνοντάς του μια αποζημίωση «αν το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης».


Όλοι στο πόδι!
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας μετά και την επιτυχημένη απεργιακή Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση στις 6 Μάη. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές «Ούτε λεπτό εφησυχασμός. Η απεργία της 6ης Μάη ήταν ένα επιτυχημένο βήμα. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή” επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ΕΚΛ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σήμερα Πέμπτη 13 Μάη στις 20:00 στο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία με βασικό αίτημα :
“Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα – Να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο
Απαιτούμε :
• Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
• Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.
• Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή”.

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακάΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^