Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Υγεία

-Ερχεται χάπι της Pfizer για θεραπεία της Covid-19 στο σπίτι

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

-Ερχεται χάπι της Pfizer για θεραπεία της Covid-19 στο σπίτι
11.05.2021 | 16:14
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Game changer το φάρμακο, σύμφωνα με ειδικούς της Υγείας. Τα άτομα που πρόσφατα μολύνθηκαν με τον ιό θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εκτός νοσοκομείων. Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Διαθέσιμο έως τα τέλη της χρονιάς θα μπορούσε να είναι το πειραματικό φάρμακο της Pfizer κατά της Covid-19, που λαμβάνεται από το στόμα στις πρώτες ενδείξεις της ασθένειας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Albert Bourla στο CNBC.

Η εταιρεία που ανέπτυξε μαζί με τη γερμανική BioNTech το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο από τις ΗΠΑ κατά κορωνοϊού ξεκίνησε τον Μάρτιο κλινική δοκιμή πρώιμου σταδίου νέας αντιικής θεραπείας για τη νόσο. Ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς πρωτεάσης, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων ιογενών παθογόνων όπως ο HIV και η ηπατίτιδα C.

Εάν οι κλινικές δοκιμές πάνε καλά και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το εγκρίνει, θα μπορούσε να διανεμηθεί στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη της χρονιάς, δήλωσε ο Bourla.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι το φάρμακο, που λαμβάνεται από το στόμα, θα μπορούσε να είναι game changer, διότι τα άτομα που πρόσφατα μολύνθηκαν με τον ιό θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εκτός νοσοκομείων. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το φάρμακο θα αποτρέψει την πρόοδο της νόσου και τις νοσηλείες.

Πηγές: euro2dayΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^