ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Βίδες φουρνιστές με ανοιξιάτικα λαχανικά
Γεύση

Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 30΄
Χρόνος: 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Όλη η άνοιξη στο πιάτο μας. Από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες και τον αρακά μέχρι το φρέσκο ανθότυρο, που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά του.
Υλικά
500 γρ. βίδες
500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
4 αυγά
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα λαχανικά
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ
250 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
4 καρδιές αγκινάρας, σε πολύ λεπτές φέτες
420 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, χοντροκομμένα
1 μάτσο δυόσμος, χοντροκομμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μείνουν λιγοστά υγρά. Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που ορίζεται στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα αδειάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «σταθεί» και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Πηγή gastronomos.gr
- ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 22:07
Κατέρρευσε σερβιτόρος στην Άφησσο - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 22:03
Προσθαλασσώθηκε στον Βόλο το πρώτο υδροπλάνο - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 22:00
Μαγνησία: Δεύτερος πνιγμός μέσα σε λίγες ώρες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.07.2025 | 16:38
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ετοιμότητα λόγω Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για Δευτέρα 07 Ιουλίου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.07.2025 | 16:32
“Επιστροφή των χρηµάτων ακόµα και µε δέσµευση περιουσίας”, λέει ο Τσιάρας - ΕΛΛΑΔΑ | 06.07.2025 | 16:29
Επέλαση από μωβ μέδουσες στην Εύβοια -«Ο πόνος ήταν αφόρητος», περιγράφει λουόμενος που δέχτηκε τσίμπημά τους - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 16:24
Κόκκινο Νερό: Το ιαματικό νερό με τις «θαυματουργές» ιδιότητες - ΛΑΡΙΣΑ | 06.07.2025 | 16:19
Ακτή Παπακώστα: Η «Βασιλική» παραλία του δήμου Αγιάς (φωτ.)
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 14:23
Νέο σοκ στη Λάρισα: Νεκρός νεαρός άνδρας στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 13:50
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 13:35
Γιακουβής: Εκδιώκεται βίαια η επιχειρηματικότητα από τη Λάρισα με την εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.07.2025 | 12:45
Λάρισα: Νέα εποχή για τον θεσμό της Εφεδρείας… «Εξελίσσεται σε δυναμικό επιχειρησιακό βραχίονα…» (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.07.2025 | 15:03
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Ντιόγκο Ζότα -Σήκωσε το φέρετρο η σύζυγός του, λύγισαν οι συμπαίκτες του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.07.2025 | 11:57
Έρχονται 43άρια στη Θεσσαλία- Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνες συνθήκες - ΒΟΛΟΣ | 05.07.2025 | 19:45
Ζέττα Μακρή: «Μου ζητούσε 15.000 ευρώ για να μην γράψει αρνητικά – Έπρεπε να ενδώσω» - ΒΟΛΟΣ | 06.07.2025 | 11:36
“Η Μακρή θα πλήρωνε για να την διαφημίζω” -“Δεν έχω επιχείρηση” απαντά η ίδια