Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Καιρός: Θερμοκρασίες ρεκόρ το Πάσχα - Απόκλιση 10 βαθμοι στη Σκόπελο και 8,3 στο Βόλο

Μέχρι 13,5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα -37,1 βαθμούς χθες η Βαμβακού Φαρσάλων

Καιρός: Θερμοκρασίες ρεκόρ το Πάσχα - Απόκλιση 10 βαθμοι στη Σκόπελο και 8,3  στο Βόλο
03.05.2021 | 12:45
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μέχρι 13,5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ήταν από 7 έως 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά κατά τόπους νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Αποκορύφωμα οι 37,1 βαθμοί Κλεσίου που καταγράφηκαν χχθες το απόγευμα στη Βαμβακού Φαρσάλων! Στη Σκόπελο είχαμε θερμοκρασιακή διαφορά 10 βαθμούς σε σχέση με το μ΄-εσο όρο και στο Βόλο 8,3 βαθμούς απόκλιση. Στη Λάρισα η απόκλιση ήταν 6,2 βαθμούς και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα 5,7 βαθμούς.

Ενδεικτικό του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019, με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Καιρός: Θερμοκρασίες ρεκόρ το Πάσχα - Μέχρι 13,5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, την Κυριακή του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Χάρτες όπως ο συγκεκριμένος παράγονται στην ενότητά μας Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή.

Πηγή: meteo.gr

Καιρός: Θερμοκρασίες ρεκόρ το Πάσχα - Απόκλιση 10 βαθμοι στη Σκόπελο και 8,3  στο ΒόλοΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^