Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Υγεία

Pfizer: Αίτημα στον EMA για εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15 ετών

Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Pfizer: Αίτημα στον EMA για εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15 ετών
30.04.2021 | 17:51
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να χορηγούνται τα εμβόλιά τους σε ηλικίες 12 - 15

Αιτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για να ξεκινήσουν εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών κατέθεσαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech. Την είδηση γνωστοποίησε την Μεγάλη Παρασκευή μέσω Twitter ο εκτελεστικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Μέχρι στιγμής ο ΕΜΑ έχει δώσει έγκριση για εμβολιασμό των ατόμων από 16 ετών και πάνω με το σκεύασμα των εταιρειών Pfizer και BioNTech στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι κλινικές δοκιμές σε νεότερες ηλικίες, σε δείγμα άνω των 2.250 ατόμων, δείχνουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο και στις ηλικίες 12 - 15, δηλαδή στην πρώτη εφηβεία.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Μπουρλά σημείωσε: «Μοιραζόμαστε την πιεστική ανάγκη για να επεκτείνουμε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για να συμπεριλάβουμε και νεότερους πολίτες. Σήμερα, με υπερηφάνεια, καταθέσαμε αίτηση στον ΕΜΑ για την επέκταση της άδειας για τους εφήβους των ηλικιών 12 έως 15 ετών».

Οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει αντίστοιχο αίτημα και στις αμερικανικές Αρχές. Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ Rochelle Walensky, η οποία μίλησε στο ABC, η άδεια χορήγησης στις ηλικίες 12 - 15 αναμένεται να δοθεί στα μέσα Μαΐου.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^