Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Πολιτισμός

Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»
19.04.2021 | 11:58
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Όταν τα 200χρονια από την Επανάσταση του1821 τα τιμάς με δικιά σου παραγωγή και μάλιστα σε πρώτη μετάδοση , έχει άλλη βαρύτητα!!!
Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»
Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το πολυβραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «InDONNAtiόn», με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τιμά την κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας.
Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της, Δημήτρη Κτιστάκη, και τηρώντας αυστηρά, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, η InDONNAtiόn ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε την πρωτότυπη μουσική σύνθεση για γυναικεία χορωδία και πιάνο του Χρήστου Κτιστάκη, μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, με τίτλο «Ελλάς 1821».
Έπειτα από έναν χρόνο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας του φωνητικού συνόλου και της πραγματοποίησης των προβών της αποκλειστικά εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας, το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό. Στο πιάνο συνόδευσε η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.
Κύρια πηγή έμπνευσης για το χορωδιακό έργο, που είναι αφιερωμένο στην InDONNAtiόn, αποτέλεσε το λυρικό δράμα «Hellas» του Άγγλου φιλέλληνα ποιητή Percy Bysshe Shelley.
Η σύνθεση αποτελεί την επίσημη μουσική επένδυση που θα πλαισιώνει την έκθεση σύγχρονης τέχνης WAAG - We Are All Greeks! (Είμαστε όλοι Έλληνες) για τα διακόσια χρόνια του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία και θα λάβει χώρα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (εγκαίνια: 14/05/2021 έως 29/08/2021).
Η έκθεση χαίρει της αιγίδας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Tempo Forte, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας καθώς και της Περιφέρειας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σικελικής Ταυτότητας της Σικελίας.
Η «inDONNAtion», παρά τις ανατροπές που επέφερε η πανδημία στις ζωές όλων μας, επιδιώκει, με το εν λόγω έργο, να μεταφέρει ένα μήνυμα πολιτισμού, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Το έργο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11:00 στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο you tube και στα κοινωνικά της δίκτυα.
Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών
Βιντεοσκόπηση: Κώστας Λαμπρούλης και η ομάδα LifeOfFilm.
Ηχοληψία: Βασίλης Λιάκος
Μίξη ήχου - remix: Θέμης Ζαφειρόπουλος
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Πλασταράς και Θάνος Κυρίδης
33 σχόλια
20 κοινοποιήσεις
33 σχόλια
Georgios KaravanasΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Πολιτισμός

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^